De kop is eraf. Sparta heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding achter de rug. Het was de eerste Spartaanse wedstrijd sinds het afbreken van de competitie in maart. Sparta versloeg TOP Oss in Delden met 3-1.

Hieronder of via deze link vind je het wedstrijdverslag van www.sparta-rotterdam.nl.

TOP Oss, spelend zonder rugnummers, is al langer in voorbereiding. De wedstrijd tegen Sparta was de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding. De Keuken Kampioen Divisie start namelijk al twee weken eerder dan de Eredivisie.

In de twaalfde minuut schoot TOP Oss een vrije trap op de kruising boven de debuterende doelman Benjamin van Leer. Dat was de eerste kans van de wedstrijd. Ongeveer vijf minuten later was de eerste kans voor Sparta een feit. Abdou Harroui draaide weg en zijn inzet ging net voorlangs. Na de drinkpauze in de eerste helft redde Benjamin van Leer goed op een kopbal van de Ossenaren.

Na iets meer dan een half uur spelen komt TOP Oss op een 0-1 voorsprong. Benjamin van Leer pakt de 1e en 2e inzet, maar de 3e rebound van Giovanni Büttner is wel raak. Voor rust zorgde Danzell Gravenberch nog voor de gelijkmaker op aangeven van Adil Auassar.

Na de sportdrank bracht Henk Fraser een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Dat was dan ook waarschijnlijk de reden dat de tweede helft wat aftastend van start ging. Het duurde ongeveer twintig minuten voordat de eerste grote kans voor Sparta genoteerd kon worden. Emmanuel Emegha schoot voorlangs. Maar drie minuten later was het wel raak voor de jonge aanvaller. Emegha wipte de bal over de doelman van Oss na een mooie steekpass van Lassana Faye.

In de slotfase kwam Sparta op een 3-1 voorsprong na goed voorbereidend werk van Boyd Reith die na de rust speelde. Zijn voorzet kwam bij Jason Meerstadt die vervolgens de 3-1 tegen de touwen schoot. Een prima begin van de voorbereiding voor het team van Henk Fraser. Volgende week zondag is Feyenoord de volgende tegenstander in De Kuip.

Opstelling Sparta Rotterdam (1e helft):
Benjamin van Leer, Jeffry Fortes, Bart Vriends, Lorenzo Soares Fonseca, Bradley Martis, Adil Auassar, Abdou Harroui, Sven Mijnans, Lennart Thy, Deroy Duarte, Danzell Gravenberch

Opstelling Sparta Rotterdam (2e helft):
Maduka Okeye, Dirk Abels, Augustien Drakpe, Michael Heylen, Lassana Faye, Jason Meerstadt, Boyd Reith, Laros Duarte, Emmanuel Emegha, Bryan Smeets, Sven Mijnans (75. Deroy Duarte)

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties