RKC is veilig. De felicitaties gaan naar Waalwijk. PEC daarentegen is gedegradeerd. Veel sterkte aan de supporters in Zwolle (de idioten die het nodig vonden het uitvak te slopen en met stoeltjes naar een familietribune te gaan gooien uitgezonderd). We weten als Spartanen hoe pijnlijk een degradatie is. Maar net als een kampioenschap in Amsterdam, is het allemaal geneuzel in de marge. Echt belangrijk is dat er vandaag vooral heel veel vreugde is in Rotterdam-West. En wat komen we van ver! Na de nederlaag in Enschede hadden ‘we’ nog maar weinig kans op rechtstreeks handhaving. Vandaag staat Sparta ‘opeens’ op plek 15. Niet veilig, maar de hoop is terug in de Spartaanse harten!

Na het gelijke spel tegen AZ en de winst in Groningen wist Sparta vandaag PEC Zwolle op Het Kasteel met 2-0 te verslaan! Hierdoor klimt onze club naar plek 15. Zondag staan op het programma: Heracles-Sparta, NEC-Fortuna en Willem II-FC Utrecht

Bij winst op Heracles aanstaande zondag eindigt onze club op plek 14. Bij een gelijkspel tegen Heracles wordt het plek 15 als Fortuna zondag niet wint. En plek 16 als Fortuna wel wint van NEC. Bij een nederlaag tegen Heracles kan het zowel plek 15, 16 als 17 worden.

Kortom, nog steeds is zowel rechtstreekse handhaving, nacompetitie als rechtstreekse degradatie mogelijk. Vandaag deed Sparta opnieuw wat het moest doen en vieren we feest! De komende dagen zullen de zenuwen stijgen tot een apotheose in Almelo, alwaar geen uitsupporters welkom zijn, vanwege een onveilig uitvak. Mogelijk komt er wel een scherm op Het Kasteel. Later meer.

Abonneer
Abonneren op
57 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties