oefenpot RKC Sparta

Sparta versloeg RKC in Waalwijk met 0-1 en won daarmee de tweede uitwedstrijd van het seizoen. Onze club is nu zelfs in het linkerrijtje te vinden, al kan dat morgen alweer anders zijn. Dat het voetbal bar en boos was vergeten we gemakshalve. De punten tellen en rechtstreekse handhaving komt steeds dichterbij. We nemen er een pint op Spartanen. Proost!


RKC – Sparta werd gespeeld aan de vooravond van carnaval. RKC trad daarom tegen Sparta aan in een carnavalstenue. Wie verwacht had dat de Waalwijkers met een indiaan, een cowboy, de voor- en achterkant van een paard, twee clowns, vier dronken Brabanders in een boerenkiel en Hans Mulder aan zouden treden kwam bedrogen uit. Hans Mulder deed niet mee. Bovendien bleek het carnavalstenue te bestaan uit een wit shirt met op de onderste helft confettiprint. Het zal een cultureel dingetje zijn dat boven de Moerdijk niet helemaal doordringt.

Tegenover de carnavalsoutfit stelde Sparta het kekke uittenue. Het uittenue is blauw-zwart met opvallende infrarode details. De kleur blauw loopt subtiel over naar zwart wat zorgt voor een dynamisch effect. Uiteraard met de kenmerkende Robey-details: de langere achterkant van de shirts en broekjes, de letter R op beide mouwen/borst en de Robey-klaver op de schouder. Het unieke beeldmerk dat staat voor het geluk dat iedere sporter goed kan gebruiken en voor het geluksgevoel dat je ervaart als je met je vrienden op het voetbalveld staat.

Wie denkt dat de laatste alinea een grappig bedoelde parodie op mode-blabla is zit ernaast. Gewoon gekopieerd van het stuk op de website van Robey waarin de komst van het nieuwe tenue bekend wordt gemaakt.

Tot zover ITWM Fashion. Dan nu de wedstrijd. De wedstrijd begon om acht uur. Uw verslaggever van dienst had tegen die tijd twee IPA, twee La Chouffe, een Affligem en ettelijke pils in zijn mik, alsmede met roomkaas gevulde serranoham, fuet en garnalen met whiskeysaus. Dus, u begrijpt, hier volgt een scherpe, hoogstaande analyse van de wedstrijd.

Er waren twee ploegen van elk elf spelers die een potje gingen voetballen. De ene heette RKC en de andere Sparta. Ze waren allebei niet goed, maar Sparta was beter en kreeg veel kansen. Eerst gingen een paar grote kansen mis, maar na een half uur maakte Joosten een doelpunt, omdat zijn schot van richting werd veranderd.

Sparta bleef beter en kreeg nog meer kansen. Laros Duarte viel op zijn kont bij een kansrijke vrije trap. Toen werd het rust. Een mooi moment om er even bij stil te staan dat Laros en Deroy Duarte in de basis stonden. Dante Rigo had pijn aan zijn hoofd, omdat hij Bart Vriends weg had proberen te koppen en Bryan Smeets was gepasseerd. Niet heel vreemd, want de bebaarde Limburger speelde de laatste wedstrijden niet best. De Duartes vonden het fijn dat ze mochten beginnen en speelden best goed.

Toen kwam de tweede helft. Die was best kut. Sparta had de overhand en creëerde wat halve kansen. RKC stelde daar één (let op de accents aigu) kans tegenover. Harush redde bekwaam. Henk Fraser gooide de deur in het slot en wisselde aanvaller Rayhi voor middenvelder Smeets en later middenvelder Laros Duarte voor verdediger Abels. Met resultaat. De drie punten werden over de streep gesleept en Sparta staat in het linkerrijtje. Plek 16 is ver weg.

Het weekend begint goed, Spartanen. Uw verslaggever opent nog maar een La Chouffe en raadt u aan hetzelfde te doen. Het voetbal was belabberd, de drie punten smaken zoet. Alaaf!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties