In de eerste week van de voorbereiding had Sparta slechts één wedstrijd op het programma staan. VV Bergambacht was de tegenstander. Ergens is dat jammer. We kennen allemaal de clubs in Schiedam en Rotterdam die meer geschikt zijn voor zo’n eerste wedstrijd. Amateurclubs waar Spartaanse supporters massaal op afkomen. Dat zijn toch de leukste potten. Maar Sparta houdt er geen rekening meer mee en daar zullen best redenen voor zijn. Feit is alleen wel dat de eerste training niet openbaar was, de eerste tegenstander VV Bergambacht was en de Spartaanse supporters hierdoor een wat stroef begin hebben van (de voorbereiding op) het seizoen 2023 / 2024. Het was niettemin best aardig toeven in Bergambacht, maar er waren toch wat minder Spartanen aanwezig dan je mag verwachten bij zo’n eerste pot. Het was warm. En Sparta liep met groot gemak over de amateurs heen.

Spelers uit Jong Sparta die een kans krijgen

Opvallend was toch wel dat er aardig wat spelers uit Jong Sparta die (nog) geen deel uitmaken van de A-selectie een kans kregen. Dylan van Wageningen, Augustin Drakpe, Jay den Haan, Delano Vianello, Mehmet Yuksel en Dano Lourens kwamen in de tweede helft in actie. Ongetwijfeld zal (al dan niet een deel van) dit zestal volgende week mee gaan op trainingskamp en daar de kans krijgen om zich te bewijzen.

Nijkamp moet (echt) nog op zoek naar een buitenspeler

De spits, de middenvelder en eigenlijk ook nog wel een extra linksback zijn wenselijk. Maar Nijkamp kan ook maar beter zijn ogen open houden voor een buitenspeler. Lokilo vertrekt naar het buitenland. En Van Crooij liet maar weer eens weten dat Sparta en hij beiden toch echt open staan voor een vertrek en dat hij hoopt dat dat gaat gebeuren. De juiste club, het juiste bedrag en Van Crooij is weg.

De wedstrijd

Dan de wedstrijd. Sparta won met 0-9. Die uitslag had wel hoger mogen uitpakken. Van Mullem miste in de tweede helft nog een pingel, Sparta miste aardig wat kansen. Maar ach, 0-9. Een aardig begin. Olij keepte beide helften. Waarom een ander keeper niet ook wat ritme op mocht doen is ons van ITWM een raadsel, maar voor de rest kregen veel spelers een kans. In totaal kwamen er maar liefst 22 spelers in actie.

Bij Sparta begonnen er vier debutanten. Sergi Rosanas, Django Warmerdam, Agustin Anello en Pelle Clement verschenen aan de aftrap. Saito traint wel al mee, maar kreeg in Bergamacht nog even rust. Kitolano verdient nog van een welverdiende vakantie. Brym zien we voorlopig nog even niet omdat hij flink wat later aansluit, omdat hij deel uit maakt van de Canadese selectie tijdens de Gold Cup.

Uit het succesvolle team van vorig seizoen zagen we Olij, Vriends, Verschueren, Lauritsen, De Guzman en Van Crooij starten.

Vito van Crooij opende de score. Sparta miste enkele kansen, maar in de laatste 10 minuten voor rust liep Sparta toch uit naar 0-3 door goals van Clement en Aleman.

In de tweede helft begon Sparta met tien nieuwe namen, waarbij Tijs Velthuis debuteerde. Op papier een minder sterk elftal, maar de tweede helft was wel beter. Ook omdat Bergambacht door een gebrek aan conditie minder tegenstand bood. Sparta kreeg kans op kans. Alemañ zorgde voor 0-4 . Van Mullem maakte de 0-5. Patrick Brouwer maakte de 0-6 op aangeven van Dano Lourens. Verdediger Rick Meissen kopte uit een hoekschop de 0-7 binnen. Mehmet Yuksel maakte de laatste twee goals.

Zaterdag sluit Sparta de eerste week van de voorbereiding af met een training. Zondag zijn de spelers vrij. Maandag gaan de mannen van Jeroen Rijsdijk naar Delden voor een trainingskamp, waarin besloten geoefend wordt tegen PEC Zwolle.

Scoreverloop

14′ Vito van Crooij 0-1
37′ Arno Verschueren 0-2
39′ Pelle Clement 0-3
59′ Pedro Aleman 0-4
67′ Jeremy van Mullem 0-5
71′ Patrick Brouwer 0-6
73′ Rick Meissen 0-7
80′ Mehmet Yüksel 0-8
84′ Mehmet Yüksel 0-

Spelers die voor Sparta in actie kwamen

Eerste helft
Nick Olij, Sergi Rosanas, Bart Vriends, Mike Eerdhuijzen, Django Warmerdam, Jonathan de Guzmán, Agustin Anello, Pelle Clement, Tobias Lauritsen, Arno Verschueren, Vito van Crooij

Tweede helft
Nick Olij, Dylan van Wageningen (70. Augustin Drakpe) Rick Meissen, Tijs Velthuis, Jay den Haan, Jeremy van Mullem, Delano Vianello, Pedro Alemañ, Mehmet Yuksel, Dano Lourens, Patrick Brouwer

Abonneer
Abonneren op
78 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties