gras op spangen

Vanaf het seizoen 2022/2023 zal Sparta Rotterdam weer op natuurgras gaan voetballen op Het Kasteel. Het kunstgrasveld zal na afloop van het seizoen verwijderd worden waarna de ondergrond geschikt zal worden gemaakt voor de aanleg van een natuurgrasveld. Het spelen in de Eredivisie brengt tevens de verplichting met zich mee dat het speelveld moet voldoen aan een bepaald kwaliteitsniveau, waardoor de club ook in een veldverwarmingssysteem en zogenaamde grow lights zal investeren.

Beleidskeuze
Sparta Rotterdam besloot in 2014 om financiële redenen over te stappen naar kunstgras. Dat was toentertijd bewust gedaan vanwege het jarenlange verblijf in de Eerste Divisie. De besparingen die daarmee samen hingen moesten zorgen voor een hoger spelersbudget om de terugkeer naar de Eredivisie mogelijk te maken. Manfred Laros: ‘We hebben de afgelopen seizoenen, in overleg met de technische leiding, telkens de sportieve voor- en de nadelen afgewogen en daarop een besluit genomen. Vandaag hebben wij als club een ander besluit genomen, we keren terug naar gras en vervullen daarmee een langgekoesterde wens van elke Spartaan en voetballiefhebber.’

Blijk van waardering
Afgelopen zomer hebben voorzitter Leo Ruijs en Algemeen directeur Manfred Laros gesproken met de familie Nolet van Nolet Distillery, die de club nauw volgt en waarvan de familiebanden generaties teruggaan. Sparta is al jaren actief in Schiedam bij de uitrol van diverse maatschappelijke projecten voor jongeren. Samen met sponsors, bedrijven uit Schiedam en de gemeente worden duizenden Schiedammers bereikt. Als blijk van waardering en haar betrokkenheid bij de club, krijgt de Kasteelclub een eenmalige ondersteuning van Carel en Corry Nolet om de terugkeer naar natuurgras op Het Kasteel mede mogelijk te maken.

Trainingsfaciliteiten
De komende periode zal de Kasteelclub oplossingen gaan zoeken voor, onder andere, de huisvesting van het eerste elftal en de trainingsfaciliteiten. De club heeft alle vertrouwen om samen met de technische staf tot een juiste invulling te komen waarmee de sportieve resultaten zullen worden gewaarborgd. Naast het eerste elftal heeft deze beleidskeuze ook consequenties voor Jong Sparta, Sparta O18 en de twee vrouwenteams. Deze laatste teams trainen en spelen al (gedeeltelijk) op een andere locatie. Trainingscomplex Nieuw Terbregge zal onderdeel zijn van de oplossingen. Meer informatie hierover communiceren wij op een later moment.

bron:

www.sparta-rotterdam.nl

Abonneer
Abonneren op
163 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties