Bij verlies tegen ADO zou Sparta wegzakken naar plek 16. Maar dat gebeurde niet. Integendeel. Sparta was de baas op het Kasteel en hoe! Het werd maar liefst 6-0. Na het mooie eerbetoon gisteren, een wat surrealistische minuut stilte op een leeg Kasteel en het dragen van rouwbanden was deze wedstrijd het ultieme eerbetoon aan Pim Doesburg.

Sommige clubs laten de teams maar gewoon in stilte het veld opkomen, omdat er toch geen hond op de tribune zit. Maar de rest van de clubs heeft dan ook geen Sparta Marsch…….de opkomst met het Spartaanse clublied blijft een goede keuze van Sparta. De huiskamer wil ook wat. Je krijgt er vanaf je luie bank direct een beetje zin in, al had het tot vandaag nog niet thuisoverwinningen geleid. De aparte minuut stilte ter ere van Pim Doesburg die in het lege stadion volgde, was op een bepaalde manier toch indrukwekkend. De rouwbanden en het spandoek ter ere van Doesburg maakten duidelijk dat er een Spartaanse grootheid overleden was.

Uiteindelijk was het de bedoeling dat het mooiste eerbetoon aan Doesburg door de spelers gegeven zou worden. En dat gebeurde. Iedereen die de eredivisie volgt zegt dat Sparta meer kwaliteit heeft dan ADO. Dat kwam ook al in de bekerwedstrijd tegen ADO tot uiting, maar meer kwaliteit hebben is nog geen garantie voor winst. Sparta heeft een pittig programma voor de boeg en om niet in de problemen te komen moest er gewonnen worden. Fraser besefte dit ook. Waar hij de bekerwedstrijd tegen ADO nog benaderde als een veredelde oefenpot schuwde hij nu geen middel om ADO zand in de ogen te strooien. Zaterdag bezwoer de trainer nog dat Harroui niet bij de selectie zou zitten. Hij was nog niet voldoende hersteld van Corona en had geen minuut meegetraind, zo was de uitleg van Fraser. Maar wat schetste ieders verbazing? Harroui stond in de basis. Brood en Jol oogden verbaasd. Fraser leek pretoogjes te hebben. Er was een beetje zand in de Scheveningse motor gestrooid.

Sparta speelde dus in dezelfde 4-2-3-1-achtige opstelling als tegen RKC. Ruud Brood had op zijn beurt het systeem van ADO omgegooid en liet de Hagenezen in een 4-3-3 formatie aantreden. Het was een signaal naar Rankovic, die er volgens de bobo’s bij ADO niet veel van gebakken heeft. De verandering naar 4-3-3 was ook een wens van Martin Jol. Jol is er namelijk van overtuigd dat de selectie van ADO Den Haag zo slecht nog niet is. Uw verslaggever van dienst is er op zijn beurt van overtuigd dat hij ondanks zijn grijze haren en bierbuik de aantrekkingskracht heeft van Brad Pitt in zijn beste jaren.

Vanaf de eerste minuut liet Sparta zien de intentie tot winst te hebben. Onze club had al snel rond de 70 % balbezit. Sparta speelde was dan ADO en deelde speldenprikjes uit zonder echt gevaarlijk te worden. ADO kon daar niets tegenover zetten. ADO beperkte zich tot verdedigen en het loeren op de counter.

Na een opstootje waar Smeets bij betrokken was, werd onze club gevaarlijker. Er kwam wat felheid in de ploeg. Het was Smeets die de eerste serieuze doelpoging van de dag ondernam. Op aangeven van Thy schoot hij op doel, maar helaas vloog de bal ove rhet doel van Koopmans heen. Vlak daarna schoot Smeets opnieuw op doel. En opnieuw schoot hij over. Lennart Thy schoot vlak hierna een balletje slap in de handen van Koopmans en Harroui stichtte gevaar met een bal die het midden hield tussen een voorzet en een schot. Het was soms wat slordig wat Sparta liet zien, maar er was maar één ploeg die recht had op de voorsprong en dat was de Kasteelclub. En die voorsprong kwam er. Uitblinker Mijnans gaf de bal op Abels. De opgekomen rechtsback zette voor. Thy nam aan, draaide weg en schoot de bal heerlijk binnen. 1-0. Dit was ook de ruststand en die was volkomen verdiend.

Drie goals binnen zeven minuten

Ruud Brood had de ADO spelers in de rust niet kunnen inspireren. ADO kwam apathisch uit de kleedkamer, terwijl Sparta in de tweede helft juist goed uit de startblokken kwam. In de 53e minuut resulteerde dit in de volkomen terechte 2-0. Het was een prachtige goal met voorbereidend werk van Deroy Duarte, een perfecte voorzet van Pinto en een mooie kopbal in de verre hoek van Mijnans. De 3-0 werd ingeleid door geklungel van ADO, maar was ook al een schoonheid van een goal. Sparta maakte ‘tikkie-takkie’ geweldig gebruik van de ruimte die ADO weggaf. Auassar, Thy, Smeets….balletje breed en Harroui kon scoren. Duarte was heel dichtbij bij de 4-0, maar zijn vlammende schot werd net geen treffer. Een minuut na het schot van Duarte scoorde Thy zijn tweede van de avond, mede dankzij uitstekend doorzetten van Duarte, die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde.

Sparta, koploper van het rechterrijtje

4-0, wat een weelde! Maar Sparta zakte niet in. Voor Pim Doesburg en voor de televisie kijkende Spartaan zetten de mannen van Henk Fraser door. Beugelsdijk viel in. Tegen RKC deed hij dat nog met een lelijk wit ondershirt. Ditmaal deed hij het met prachtige lange mouwen. Na een kritische column op ITWM is er binnen Sparta flink gediscussieerd over dit onderwerp. De spelers blijven vrij om te kiezen tussen het lelijke ondershirt en een shirt met lange mouwen, maar er is wel (onder meer door een enkeling uit de Stichting Sparta 1888) iets uitgelegd over de schoonheid van het Sparta shirt. Beugelsdijk heeft het opgepakt. Ook Meijer viel tegen zijn oude club in. Zijn doorzetten leidde tot het eerste Spartaanse doelpunt van Mario Engels in de 80e minuut. Diezelfde Engels zorgde vijf minuten voor tijd voor het slotakkoord, door met links de 6-0 keurig in de verre hoek binnen te schieten.

De laatste keer dat Sparta een eredivisiewedstrijd met 6-0 won, was Pim Doesburg nog de Spartaanse keeper………..

Onze club is inmiddels opgeklommen naar plek 10. Met 6 punten voorsprong op Emmen en Fortuna die 17en en 18e staan en 5 punten voorsprong op ADO, dat nu 16e staat. Sparta deed dus geweldige zaken vandaag!

Opstelling Sparta: Okoye, Abels, Vriends, Heylen (79. Beugelsdijk), Pinto (68. Meijers), Auassar, Harroui (68. Leroy Duarte), Smeets (73. Engels), Duarte, Mijnans, Thy (73. Gravenberch)

Opstelling ADO: Koopmans, Van Ewijk, Del Fabro, Pinas, Faye, Rigo, Morrison (46. Philipp), Elmkies (72. Pascu), Bourard, Karelis (72. Arweiler), Besuijnen (72. Catic)

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
425 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Demie Van Der Hoeven
Spartaantje
3 maanden geleden

Ik zie hier de laatste discussie en ook ik heb lang niet meer geschreven, omdat ik vind dat de sfeer hier gekidnapt is door een aantal niet bijzonder intelligente “voetbalkenners” die geen tegenspraak dulden. Daar is het oude forum aan ten onder gegaan en ook hier gaat het die kant op. Aangezien ik al bijna twintig jaar weg ben uit Nederland beleef ik Sparta al even zo lang zoals een ieder nu. Van een afstand. In mijn geval met een live stream achter mijn laptop. Wat mij tegenstaat op dit forum is het continu afbreken van onze spelers en trainers en het op de man spelen van types die geen weerwoord accepteren. Sparta is alleen al 30 jaar te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet. Dat is de realiteit die, naar het schijnt, vooral sommige oudere Spartanen weigeren te accepteren. Er zijn door Sparta heel grote beleidsmatige fouten gemaakt in het verleden. Sparta is van een topclub langzaam afgegleden naar een heen-en-weer-club. Mijns inziens is de neerwaardse spiraal doorbroken door Westerhof. We krabbelen langzaam op. Het aantrekken van Pastoor was goed beleid. Het te veel zeggenschap geven aan één man weer niet. Daarvan is geleerd. Met de Henken heeft Sparta weer smoel. Door en voor Spartanen. Als ik dan hoor dat de Henken en afgemaakt worden, terwijl Sparta op dit moment boven haar stand leeft. (Qua jeugdopleiding middenmoot eredivisie. Qua financiën een degradatiekandidaat) Als ik lees hoe de eigen spelers hier weggezet worden. (Een zeer recent voorbeeld is Deroy Duarte. Voor rust was hij tegen Ado een zesje. Deed niet veel fout. En was ook niet dwingend aanwezig. Als je dan de reacties leest over een jongen van de club. (Die na rust een van de beteren, zoniet de beste was)) Dan is dat niet meer het Sparta waar ik ooit voor ging. Ik zal altijd Spartaan blijven en ik weet dat dit gedeeltelijk uitwassen zijn van de nieuwe werkelijkheid (iedere idioot kan alles roepen op het internet en de hardste schreeuwers jagen de niet schreeuwers weg.) Maar mensen moeten zich realiseren dat als mensen zich niet meer thuisvoelen bij Sparta, of zelfs op haar forum, jongeren minder snel geneigd zullen zijn voor Sparta te kiezen. Ik maak me geen illusies. De personen die zo enorm dominant aanwezig zijn hier zullen niet veranderen. Toch vind ik het doodzonde dat de meerheid buigt voor een kleine groep. Met spartaanse groet

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Demie Van Der Hoeven
D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Demie Van Der Hoeven
3 maanden geleden

Ik begrijp je wel, maar maak je niet zo druk.
Als hier uitsluitend bloedserieuze reacties komen, heft ITWM het forum waarschijnlijk op.
Maar onwelvoeglijk taalgebruik hoort niet.
Hier niet en nergens niet.
Maar dat spelers worden afgezeken, om even daarna weer de hemel in te worden geprezen, was op het Spartaforum niet anders voor zover ik me kan herinneren.
En voor de rest, laat een ieder in z’n waarde.
En dat laatste is wel eens een dingetje.
Ook al omdat sommigen elkaar persoonlijk kennen.
Een kwinkslag van de één aan de ander kan dan door een buitenstaander anders worden opgevat.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Demie Van Der Hoeven
3 maanden geleden

“Toch vind ik het doodzonde dat de meerheid buigt voor een kleine groep.”

Dan moet je dus niet buigen, Demie!

D
Demie Van Der Hoeven
Spartaantje
Je reactie op  ATX
3 maanden geleden

Maar ik ben hier voor mijn plezier. Niet omdat ik moet.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Demie Van Der Hoeven
3 maanden geleden

“Als je dan de reacties leest over een jongen van de club. (Die na rust een van de beteren, zoniet de beste was))

Dan is dat niet meer het Sparta waar ik ooit voor ging.”

Hier is toch een forum voor. De reacties tijdens een voetbalwedstrijd of na (weer) een nederlaag, zijn meer emotioneel dan rationeel. Daar moet je niet ‘te veel’ waarde aanhechten en daar kun je een discussie over aangaan.

Duarte was heel belangrijk in de tweede helft, maar tot aan de rust compleet onzichtbaar op een positie waar een speler aanvallend iets moet laten zien. Een positie die hem niet goed ligt.

D
De Titanic....
Gladiator
Je reactie op  Demie Van Der Hoeven
3 maanden geleden

…de sfeer hier wordt gekidnapt door een aantal niet bijzonder intelligente “voetbalkenners”…? Toe maar…

D
Demie Van Der Hoeven
Spartaantje
Je reactie op  De Titanic....
3 maanden geleden

Yep…. Daar is geen woord Frans bij. “Voetbalkenners” en niet bijzonder intelligent. Fijn dat dit is wat je eruit haalt… 🙂

D
De Titanic....
Gladiator
Je reactie op  Demie Van Der Hoeven
3 maanden geleden

Deze vooringenomenheid viel me gelijk op…

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Demie Van Der Hoeven
3 maanden geleden

Jammer dat je de laatste regel erbij schrijft dit is op de man gericht en daar hou jij niet van.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Demie Van Der Hoeven
3 maanden geleden

Ik heb het al eerder geschreven het op de man spelen hoort niet. Maar wat jij schrijft is ook niet waar je kunt het zo ervaren maar, hier zitten mensen met een mening en die schrijven zij dan wat is daar mis mee? Het wegblijven op deze site is een keuze en daar is iedereen vrij in ik spreek voor mijzelf als ik schrijf dat er niets is wat mij boeit ik lees het en als ik het een leuk stukje vind reageer ik en als ik het niets vindt dat negeer ik het. Je kunt ook zoals jij een duimpje omlaag geven en niet verklaren waarom dat is ook een keuze maar, d meeste mensen kunnen er niets mee. Wat jij en ik samen hebben is het achter de laptop naar Sparta kijken maar dan houdt het ook op.

D
Demie Van Der Hoeven
Spartaantje
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Ik stel slechts dat ik het jammer vind… verder wordt mijn leven er echt niet minder op.
Het oude forum was ook leuk voor velen tot de sfeer er verziekt werd door Spartanen die hun mening gaven en geen andere mening accepteren…

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Demie Van Der Hoeven
3 maanden geleden

Ik ben het helemaal met u eens.
Zelf ervaar ik het ook zo en heb dit gisteren op deze site geplaatst.
Misschien heeft u het ook gelezen.
Lees ook de inzendingen maar eens na een wedstrijd die Sparta verloren heeft.
Gelukkig zijn niet alle posters op deze site zo, maar een minderheid verpest het voor de meerderheid.
maar eens een Spartaan altijd een Spartaan met of zonder ITWM.

D
Chasse patate
Spartaantje
Je reactie op  Demie Van Der Hoeven
3 maanden geleden

Er zijn nogal wat mensen die hun mening als waarheid verkopen. Moet je even doorheen prikken. Anders is het, als jij het er niet mee eens bent, dat die mensen volhardend zijn in het verkopen van hun “waarheid” en dat op de man gaan spelen. Ach, zijn we allemaal niet een beetje internetgekkies? Neem het met een korrel zout. Ik ben ook niet zo van de negatieve boventoon. Andere (met name hier) zijn dat wel. Dat mag. Soms is het leuk om andere belevingswerelden met elkaar te vergelijken ook als die botsen met die van jou of mij. Iedereen beleeft dingen op zijn/haar manier. En als Sparta wint zijn we allemaal blij!

D
Demie Van Der Hoeven
Spartaantje
Je reactie op  Chasse patate
3 maanden geleden

Tuurlijk, maar Sparta blijft een vrijetijdsbesteding. Ook het forum. En ik ga ook geen biertje doen met mensen die “zo” zijn. Dus gaan veel Spartanen deze site meiden… en dat is zonde…

D
Nico
Spangenaar
3 maanden geleden

Het is de toon, die de muziek maakt.
Iedereen op deze site is Spartaan en heeft een eigen mening, gelukkig.
Maar de manier van deze meningen delen gaat vaak met grof taalgebruik. Misschien een vorm van normvervaging.
Discussieren is ook naar elkaar luisteren en dat gebeurt vaak niet.
Ook wordt er vaak op de man gespeeld.
Ik ken niemand hier persoonlijk op deze site, ik bezoek hem omdat ik Spartaan ben.
Maar dat betekent nog niet, dat ik het normaal moet vinden, dat je met grof taal geweld bestookt wordt als je je mening hier plaatst.
Het is een stukje ontspanning om deze site te bezoeken en meer niet.
Ik begrijp best, dat mensen afhaken die hier niet van gediend zijn en dan bedoel ik niet mijn naamgenoot. Deze man is zo tactloos en gilde om aandacht.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Ik kan mij in je hele verhaal wel vinden, maar de laatste zin had je weg moeten laten.

D
Melkchocolade
Spartaantje
Je reactie op  Wolf
3 maanden geleden

Daar ben ik dan mee eens.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Door de tekst te lezen zet je de toon voor jezelf. Soms lees je iets wat je zelf verkeerd interpreteert en dan heb je de poppen aan het dansen. Het grof taalgebruik valt reuze mee, er zijn er maar een paar die zich in het schrijven mee laten voeren door het moment. Meestal komen die personen ook weer na de verhitte reactie hierop terug met een excuus ook de persoon die jij in je bericht te kakken zet heeft regelmatig zijn excuus aangeboden.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Hahaha
”ook wordt er vaak op de man gespeeld”
en
”deze man is zo tactloos”

‘een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’ is hiermee weer bereikt.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Mensen die nooit lachen zijn niet altijd ernstige mensen.
Als je om iets kunt lachen,
kan je er mee leven.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Dank ATX
mijn vaste duimpjes omlaag fan.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

My pleasure!

D
Mari van Wijk
Spartaantje
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Met je laatste 2 opmerkingen speel je toch weer duidelijk op de man 🤮

D
jack m
Spartaantje
3 maanden geleden

Nu heeft O O DenHaag een hele andere betekenis gekregen. 🤔

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  jack m
3 maanden geleden

0-0? Zouden ze blij mee zijn.

D
jack m
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Nee hans het lied O O denhaag.
Maar nu met twee handen op je hoofd.

D
Ruud
Leonidas
3 maanden geleden

Kortgeleden is Nico P afgehaakt ivm wat problemen met andere posters, naar ik heb gelezen.
Geldt dit ook voor een aantal andere posters die hier niet meer actief zijn ?

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ruud
augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ron1951 zie ik al een tijd niet meer. Hans Reitsema had er ook genoeg van. Kennabis is verdwenen. Ridder Te Voet ook.

D
Sparta Viking
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Nog wel actief, maar veel minder. Geen problemen met anderen, hoewel er een aantal zijn (3 om precies te zijn) waar ik niet meer op reageer.

D
wvb87
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Sinds ik hier door een stuk tuig ben beschuldigd dat ik hier mensen bedreigd zou hebben (doe ik natuurlijk niet) post ik ook een heel stuk minder.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  wvb87
3 maanden geleden

Het is natuurlijk niet goed wanneer iemand zoiets schrijft maar, door minder te posten geef je indirect die persoon wel zijn/haar zin.

D
Joos
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Het is gewoon een site van oude en verwarde mannen geworden.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Joos
3 maanden geleden

Mannen zijn net als wijn als ze ouder worden.
Sommigen worden zuur, maar de meeste mannen worden beter.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Joos
3 maanden geleden

Om verward te zijn hoef je niet oud te zijn Jos!

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Joos
3 maanden geleden

Hahaha.., ik denk dat je gelijk hebt, dat zou een reden kunnen zijn om hier weg te gaan, maar ik twijfel…

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Niet twijfelen Hemmie lekker blijven.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ik reageer ook veel minder dan vroeger. Dat komt mede omdat het hier vaak een grote herhaal show is van hetzelfde. En ja, ik erger me soms ook aan Nico, maar hij zegt het wel gewoon recht op de man af en dat heb ik veel liever dan degenen die achter je rug om bij iemand anders gaan klagen over jou zoals…

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Rob Laanen
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Ach Rob ik heb daar persoonlijk niet zoveel moeite mee. Ik deel hier ook wel uit dus incasseer het lachend maar ga wel de discussie aan.
Als ik op andere voetbalsites lees valt het hier nogal mee.

D
Mari van Wijk
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ik schrijf nog steeds wat ik wil en ik hoop dat iedereen dat blijft doen. Het zijn maar meningen.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Denk het van niet Ruud
Hoorde dat er ook zijn met een andere nickname

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Henry
3 maanden geleden

Het aantal posts is echt afgenomen. De oorzaak kan liggen in de nieuwe site, maar er kunnen natuurlijk ook andere oorzaken zijn. Zich beledigd of weggepest worden kan er één van zijn.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Het wordt allemaal een beetje overtrokken.
Het lijkt me dat er wel andere dingen zijn om je druk over te maken.
Als ik vanwege een meningsverschil, waarbij wel een harde woorden, weg moet blijven was ik 40 jaar geleden alweer vrijgezel geweest.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Dat is bij mij niet anders, maar wij zitten hier nog wel. Een week of twee, drie geleden las ik dat Hans Reitzema voorlopig weg zou blijven. Ook na een meningsverschil.
Het zijn keuzes die ik zelf niet zou maken, maar ook Nico en Hans zijn volwassen mensen, wier keuzes je maar hebt te respecteren…

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Nico is gewoon een aardige kerel die bloedfanatiek is.
Heeft net als de meesten hier zijn eigenaardigheden.
Niks mis mee toch.
Met de Brandweer lig ik constant in de clinch, die ken ik niet, maar dat zal best ook een aardige vent zijn.
Ik zit al jaren op de tribune bij iemand die hier ook regelmatig post, die kwam een keer in het home boos naar me toe omdat ik hem was afgevallen op itwm.
Ik kon er hard om lachen, hij later gelukkig ook.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Relativeren hoort er ook bij. Ik denk zomaar dat als wij met elkaar in gesprek komen we veel plezier kunnen maken ondanks onze verschillende inzichten over Sparta. Jij bent van de afdeling Frexit terwijl ik blij ben dat wij met ons kleine cluppie zo’n trainer mogen hebben. Zo zijn er meerdere verschillen van inzichten tussen ons. Maar wat ons bindt is onze liefde voor Sparta.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Misschien kennen we elkaar al jaren.
Dat ik hier een andere mening heb wil niet zeggen dat ik je als persoon niet mag.
En ik deel hier net zo hard uit als dat ik incasseer.
Als ik met vrienden of familie een discussie heb kan het er soms ook hard aan toe gaan hoor.
En gelukkig zijn we het over 1 ding voor 100% eens en dat is dat Sparta hier op de eerste plaats staat. Al ons geleuter is bijzaak en een leuke ontspanning (voor mij in ieder geval).
Als mensen afhaken denk ik dat ze de reacties hier veel te serieus nemen.
Jammer, maar misschien wel beter voor hun gezondheid.

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Je bent een fijne Brandweer …niks mis mee

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
3 maanden geleden

Hij zo alleen meer brandjes moeten blussen🤣🤣🤣🤣

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Ik zou zeggen: volgend jaar Juli samen bij de pont

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Maar dan wel in je Spartashirt lopen.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Waarschijnlijk wel.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  JB
3 maanden geleden

Maar een meningsverschil kan toch geen reden zijn.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Gaat vaak eerder over de manier waarop dat meningsverschil geuit wordt.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Of hoe mensen het lezen.
Geloof me, geschreven tekst komt heel anders binnen dan gesproken woord.
In mijn mailcorrespondentie ben ik vaak kort en bondig. Menigmaal de vraag gekregen of ik boos was.
…..
Hoe dan ????

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

De mensen verschillen, iedereen reageert anders.
Dat zie je ook in het verkeer.
En hoe mensen met de Corona-maatregelen om gaan.
ITWM is een afspiegeling van de samenleving.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Als iedereen hier dezelfde mening zou hebben en hetzelfde zou reageren haak ik ook af.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Dat lijkt mij niet sommigen lezen de laatste tijd alleen nog maar. Er wordt hier toch niemand weggejaagd een ieder verkondig zijn eigen mening en soms gaat het er dan hard aan toe maar, zolang je niet op de man persoonlijk gaat spelen moet je er toch uitkomen. Nico p voelt zich persoonlijk aangevallen maar, dat heeft hij over zichzelf afgeroepen overigens ging het aanvallen over het onderwerp dus hij heeft geen enkele reden om weg te gaan.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Dat is JOUW mening
En dat mag anders denken
Links denken en rechts schrijven
Meer de gedachte van een dubbele bodem

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Nou, niet weggejaagd? We leven in het Tijdperk Van De Lange Tenen en die heeft niet alleen Nico. Maar hij moet niet flauw doen: wie uitdeelt, moet ook incasseren. Er wordt hier te weinig het gesprek/debat aangegaan en te gauw op de man gespeeld. Hopelijk keert hij gauw weer terug, maar dat hoopte ik ook van Spartapietje en Ron1951 en nog een paar…

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Ik ben er nog…take care

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
3 maanden geleden

Gelukkig Appie. ik zou niet weten wat ik zonder jou moet hier op deze site..😂

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

u2 pall

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  appie ossie
3 maanden geleden

Jij bent toch degene die het nodig vond mij een aantal keren fysiek te bedreigen?

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

actie reactie …maar vooral doorgaan jongen..

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  appie ossie
3 maanden geleden

Ik schrijf hier geregeld iets prikkelends, maar dat rechtvaardigt geen fysieke dreigementen. Nou ja, je gaat je gang maar, ik ben er niet van onder de indruk…

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

gelukkig Hemmie wie de schoen past…..

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Er zijn er inderdaad nog wel een paar die zich niet meer laten zien. Ik denk wel dat ze nog lezen hier maar, reageren zit er niet meer in en dat is verschrikkelijk jammer. Ridder te voet en Aad konden toch naast de namen die jij hebt geschreven ook goeie dingen schrijven.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Ridder te voet. Die is nieuwe schoenen kopen en komt zeker nog wel terug.😂 ik weet wie hij is en is een rustige man,met soms een andere kijk op voetbal. Moet kunnen vind ik.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Hij schreef ook niet zo gek veel ik heb hem eens gezien bij bosselaar tv.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Er wordt hier vaak op de man gespeeld. Heel vervelend en niet iets wat je van Spartanen mag verwachten.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Dat gebeurt inderdaad wel eens maar, ik vind het geen reden om dan weg te blijven. Dit is een discussie site en zolang er mensen zijn zijn er verschillende meningen. Het uit de bocht vliegen was een paar jaar geleden hier heel normaal en gelukkig is het veel minder. En als je uit de bocht vliegt moet je ook een vent zijn en dat toegeven dan kunnen we weer gewoon verder.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

En zo is dat. Ik ben het helemaal met je eens Jan

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Brandweer1
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Brandweer ik denk dat we ons daar allemaal wel eens schuldig aan maken , ook jij en ik.
Ik ben het ook vaak niet met jou eens en dan reageren we beiden ook wel eens op het scherpst van de snede.
Ik heb daar geen moeite mee en zal daardoor zeker niet wegblijven.
En op de man spelen vind ik altijd zo overtrokken. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde en dat is dat het goed gaat met Sparta.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ik heb daar ook geen moeite mee Ruud lees mijn reactie aan jou bovenstaand.

D
Ruud
Leonidas
3 maanden geleden

Waarom kreeg Kharchouch bij een stand van 4-0 niet wat speeltijd ? Beugelsdijk werd als 5e wissel ingebracht voor Heylen. Juist deze wedstrijd was denk ik bij die stand prima geschikt om te debuteren.

D
Sparta Viking
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Die gozer is net fit. Onze Duitse tandem is voor mij eerste keus. Gravenberch vind ik een slechte uitvoering van Hennie Meijer. Kharcouch krijgt zijn kansen nog wel.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ja dat had ik ook al geschreven. ik vind het normaal als hij 15 minuten mee had mogen doen. Maar voor Beugelsdijk als ras Hagenees is het misschien ook wel leuk dit mee te maken. haha. Meijers had er in ieder geval maling aan,die viel goed in en ging flink te keer in het veld en had ook nog bijdrage bij de eerste goal van Mario.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Omdat Engels wat speeltijd kreeg. Wat is daar nou weer mis mee. Reda mag thuis tegen Emmen zijn eerste minuten maken.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Je hebt 5 wisselmogelijkheden.
Als je een jongen die nog geen minuut heeft gespeeld op de bank zet is het toch logisch dat ik verwacht dat hij 1 van de 5 zal zijn die bij een 4-0 voorsprong minuten mag maken.
Dat jij met mijn opmerking weer allemaal spoken op de weg ziet en het nodig vindt om weer in een aantal reacties op de man te gaan spelen lijkt me een goede reden voor je om weer eens in de spiegel te kijken.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Dit is een keuze van de technische staf. Zij zien de spelers de hele dag, ik denk dat Kharchouch toch nog niet helemaal top fit is en dat zijn Mario Engels en Gravenberch duidelijk wel, zij vielen goed en gepassioneerd in.

Voor Kharchouch zal dat moment nu ook snel komen, daar ben ik van overtuigd.

Het viel me trouwens op dat Kharchouch er behoorlijk afgetraind uit zag, die was wel wat kilootjes kwijt geraakt.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Wolf
D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

He bah schei eens uit. Mag ik Fraser serieuzer nemen dan Ruud? En ik speel niet op de man. Maar jij post nu eenmaal vaak onzin.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Soms haha

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Jij ziet mijn opmerking over Kharchouch direct als een aanval op Fraser vandaar mijn opmerking over spoken op de weg.
En dat ik vaak onzin post is jouw mening, vind ik prima, maar ik hoop dat jij ook begrijpt dat ik vind dat jij vaak onzin post.
Dat zijn meningsverschillen waar we mee om moeten gaan.

D
Peter Bonnier
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Dat snapte ik ook niet. Maar ik snapte ook niet waarom Thy eraf ging. Die had een hattrick kunnen maken

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

ik snap niet dat we niet met 12 man gaan voetballen😂🤣😂🤣

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Dat begreep ik dan weer wel.
Als je drie echte aanvallers op de bank hebt zitten kan je Thy wat rust gunnen.
Natuurlijk blijft een speler in zo’n wedstrijd liever staan.
Laten we het maar zien als een publiekswissel 😁😁

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ja ik bleef klappen thuis voor de buis😂. Laten we het maar op een andere manier zien. We staan ver voor en we wisselen Thy,dan kan hij ook niet geblesseerd uitvallen.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Kijk dat ben ik met je eens. Noteer je dat?

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Niet doen want ik zit mee te schrijven😂🤣😂🤣 🤣 😂 🤣 😂

Laatste wijziging 3 maanden geleden door rotterdam[west]
Bospolderaar
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Engels was eerder aan de beurt en heeft dat vertrouwen beantwoord met 2 goals in pakweg 5 minuten. Prima wissel dus.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ik denk dat Reda er bij een achterstand was ingekomen. Ze nemen uiteraard zo min mogelijk risico heeft 0.0 wedstrijd ritme

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Allez OM
3 maanden geleden

Als je weinig risico wil nemen had je hem gisteren in moeten brengen niet op het moment dat je MOET scoren.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Dat ben ik niet met je eens, net als onze geweldige trainer en de meeste posters hier.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Dit is dus ook een voorbeeld van op de man spelen.
Iets wat je hierboven afkeurt.
Ik incasseer het maar deel ook uit.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Nee Ruud, dit is NIET op de man, hij diskwalificeert je hier niet, zegt alleen dat hij het niet met je eens is.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Dank je wel Hemmie

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Lol

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Beugelsdijk tegen ADO, dat moet je die jongen gunnen…

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Ja dat schreef ik net op en toen had ik dat van jou nog niet gelezen.Beugelsdijk had echt medelijden, maar Meijers niet. Tenminste dat maakte ik op na wat ik heb gelezen en gezien en ook in een interview erna

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Zeker. Als je dat niet snapt begrijp je het niet.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Ook op de man spelen.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ik reageer op Hemmie en geef hem gelijk. Wat nou op de man spelen?

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Kijk, dat is nu een typisch voorbeeld van op de man spelen. Ruud is een andere mening toegedaan, dat betekent niet dat hij het niet begrijpt.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Ook al lange tenen. Onze ADO jongens hebben een lang verleden in Den Haag, het is toch niet meer dan logisch dat je juist die gasten speeltijd geeft? Gun ze die lol. Goed voor onze teambuilding.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Alles wat je hier schrijft heb ik hierboven al geschreven, zelfs ver die lange tenen. Bijzonder dat je m8j daar nu van beticht. Ik doe niets anders dan je erop wijzen dat je Ruud persoonlijk aanvalt, terwijl je ook zakelijk had kunnen reageren.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Ik val Ruud helemaal niet aan.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Dat mag wel,maar alleen met een brandslang😂🤣😂🤣

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Wel als het minimaal 35 graden is.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Pot verwijt de ketel.
Als er iemand op de man speelt en constant duimpjes omlaag uitdeelt is het Brandweer.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ruud
D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Je vergeet Remie oh[ Demie]

Laatste wijziging 3 maanden geleden door rotterdam[west]
D
wvb87
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

En atx is er ook goed in

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  wvb87
3 maanden geleden

Duimpjes omlaag ja. Duimpjes omhoog ook.

Maar op de man spelen doe ik niet.

Ik reageer altijd met feiten en inzichten.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door ATX
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Waarom reageer je niet inhoudelijk op mijn reactie ipv te proberen om over de rug van anderen op de man te spelen.
Je veroordeelt het maar je laatste drie reacties zijn alledrie reacties waar je op de man speelt.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ik regeerde op jouw reactie maar krijg dar niets op terug.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

We zijn geen speeltuinvereniging.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Er vielen toch nog wat doelpunten. Ik denk dat Fraser hiermee zo’n jongen bindt, voor zich inneemt. Daar kun je later dit seizoen veel plezier van hebben.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Hemmie
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

De enige manier om Kharchouch wedstrijdfit te krijgen is door hem minuten te laten maken onder niet te grote druk.
Dit was dus de uitgelezen mogelijkheid.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Klopt hoor en er is een dikke kans dat als we tegen een andere tegenstander hadden gespeeld, hij wel was ingevallen. Maar ADO is voor sommigen wel heel speciaal.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Als dat de reden zou zijn had hij ook Kharchouch ipv Gravenberch kunnen inbrengen.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ook waar, maar daarmee degradeert hij Gravenberch meteen tot laatste man in de pikorde.
Daarnaast heeft Gravenberch een prestatiecontract. Door hem in te laten vallen, verdient hij eens wat. Aardig dus van Fraser…

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Maar Sparta is toch het belangrijkste en niet de gevoelens van een individuele speler.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Zeker, maar tevreden werknemers vormen wel een belangrijk kapitaal…

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Dat klopt maar als je een A-selectie hebt van 25 spelers wordt dat lastig.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Dan is de keuze voor Gravenberch toch logischer dan die voor Reda?

Reda mag blij zijn dat hij op de bank zat.

11 basis, 5 invallers, + Reda + Leer/fortes die duidelijk uit de basis zijn gespeeld.

Dan zijn er al 19. Nog een paar anderen:

Emegha heeft niets te klagen.

Burger is dan de enige die zou ‘kunnen’ klagen…

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  ATX
3 maanden geleden

Waarom is de keuze voor Gravenberch ipv Reda logischer ?
Reda moet wedstrijdfit worden, heeft nog geen minuut gespeeld en er zijn geen oefenwedstrijden waarin dat kan.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Omdat iedereen tevreden werd gehouden door Reda niet te laten invallen.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  ATX
3 maanden geleden

Uitgezonderd Reda dus.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Die was al blij dat hij eindelijk weer op de bank mocht (kon) zitten.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Dat begreep ik ook niet. Ik had het zelfs op deze site geschreven “bij 4-0 kharchouch laten invallen “ ik denk dat Henk er overheen heeft gelezen.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Nee die was even naar het toilet gegaan🤣😂🤣😂

D
Mari van Wijk
Spartaantje
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

De accu van z’n tablet was natuurlijk net leeg toen 😂

D
SpartaJordy
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Die jongen traint net. Andere jongens trainen al vanaf de start en spelen weinig. Denk dat Fraser het netjes en verstandig heeft gedaan om deze jongens wat speeltijd te geven.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  SpartaJordy
3 maanden geleden

Juist Jordy

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

lik lik🤣

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  SpartaJordy
3 maanden geleden

Een luxe probleem Engels of Kharchouch laten invallen in dit geval was het de juiste keuze.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Op het moment zeker. Maar hij had best even 15 minuten mee mogen doen.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  SpartaJordy
3 maanden geleden

Ik begrijp wel dat die andere jongens speeltijd nodig hebben maar ik denk dat je Kharchouch beter bij 4-0 voor een kwartiertje speeltijd kan geven dan ik een wedstrijd waar je een doelpunt MOET maken.
Dat is de enige manier om een jongen die terugkomt van een blessure rustig te brengen.
Beugelsdijk kan je bv ook volgende week tegen PSV een kwartier speeltijd geven.
En als Kharchouch niet wedstrijdfit is moet je hem ook niet op de bank zetten.
Juist nu met 5 wissels had ik het logisch gevonden om hem als 5e wissel in te brengen.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ruud
D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Nee Engels moest speeltijd krijgen en juist de oud spelers van ADO ook speeltijd geven dt moet je ze gunnen.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Ik gun iedereen speeltijd.
Maar Sparta is het belangrijkste.
Kharchouch kan je nog hard nodig hebben en waarom moest Engels wel speeltijd krijgen en Kharchouch niet.

samson1888
Spangenaar
3 maanden geleden

Wie is Leroy Duarte nou eigenlijk?

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  samson1888
3 maanden geleden

De broer van Daros.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

En de neef van Derin

D
Rob Laanen
Gladiator
3 maanden geleden

Natuurlijk een heerlijk gevoel over gehouden aan de 6-0 overwinning. Maar toch geeft de uitoverwinning op RKC mij nog meer voldoening. Zeker als je ziet hoe moeilijk Heerenveen en Feyenoord het daar hadden. Met de nieuwe speelwijze zijn we goed op weg. Nu maar hopen dat er snel een vaccin is en wij weer op de tribune kunnen plaatsnemen.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Rob Laanen
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Het verschil in uit of thuis spelen is volgens mij zonder publiek niet zo groot meer.
En Feyenoord heeft het tegen bijna elke tegenstander lastig gehad dit seizoen maar verspelen toch maar weinig punten.

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Zullen wij laten hooooren, VA-CC-IN!

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
3 maanden geleden

Het driehoek Auassar – Harroui en daarvoor Smeets is gewoon goud waard voor Sparta ervaring en talent samen. Ik hoop echt dat Sparta Harroui nog een half jaar kunnen vasthouden of terughuren voor een half jaar dan speel je op zeker veilig. Ik weet dat Smeets een buitenlands avontuur wil maar zou toch graag hem minimaal 1 jaar langer op het kasteel zien spelen want als hij een auassar wegvallen heb je toch een heel groot probleem en lever je heel veel kwaliteit in voor een club zoals Sparta

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
3 maanden geleden

Ik help het je hopen. Maar denk dat Appie nu echt niet meer te houden is. Hij is wekelijks uitblinker, of één daarvan.

Kan me niet voorstellen dat zich in de winterstop geen clubs melden die (minstens) drie miljoen op tafel willen leggen voor zo’n goeie speler. Clubs van een hoger niveau dan Groningen.

Belangrijk dus dat HenkvS dan snel een goeie vervanger binnenhaalt. Tenzij er iemand in de huidige spelersgroep flink op de deur klopt (Burger?) die op de positie van Harroui goed uit de voeten kan. Maar dat we bij een vertrek van Appie een sterkhouder kwijtraken staat vast.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door thevoicevanzelzate
D
D1888
Spartaantje
Je reactie op  thevoicevanzelzate
3 maanden geleden

Ik hoop en neem toch aan dat hij in de winter duurder is. Sowieso verwacht ik dat zijn prijs wat omhoog is gegaan.
En vertrekken prima, maar dan binnen NL wel naar de top 3/4.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  thevoicevanzelzate
3 maanden geleden

Als hij naar een hoger niveau gaat neem de top 6 heb ik er geen probleem mee. Mijn mening is dat Groningen geen verbetering is ten opzichte van Sparta.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  thevoicevanzelzate
3 maanden geleden

Ik vond Laros Duarte gisteren prima invallen voor Appie. Zag eindelijk de Laros weer van toen hij net overkwam naar Sparta.
Misschien had het te maken met de geringe weerstand maar het zag er in ieder geval goed uit.
Ik ben echter bang dat een andere speler dadelijk weggekocht gaat worden omdat die zich in rap tempo ontwikkelt, Sven Mijnans.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Sven maakt je niet zo gauw gek hoor. Die blijft nog wel even contract 2022+1 optie jaar. En Laros zag ik een paar prachtige ballen van achteruit geven.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Hopelijk zijn Sven, zijn ouders en zaakwaarnemer zo verstandig om na zijn doorbraak dit seizoen nóg een jaar bij Sparta te blijven spelen. Zodat-ie zich verder kan ontwikkelen. En dán pas de stap te zetten naar een permanent hoger niveau.

MichielHerle
Spartaantje
3 maanden geleden

En binnen 2 wedstrijden is de sfeer rondom Sparta volledig omgeslagen…….mooi om te zien dat we best goed kunnen ballen. Nog mooier als eerbetoon aan Pim Doesburg.

Het moeten zware tijden zijn voor ADO supporters. Met Hamdi en Jol heb je 2 man in de organisatie die alleen enorme indruk maken bij een ‘all you can eat’ buffet. Na het onnodige ontslag van Rankovic (natuurlijk hebben Jol en Hamdi niets te maken met de slechte resultaten, altijd naar een ander wijzen is het devies binnen een BVO) liet Brood zien dat het altijd erger kan. Laten we hopen dat Sparta nooit zijn ziel zal verkopen zoals ADO.

Natuurlijk zullen een aantal supporters Fräser nooit enige credits gunnen maar na het aanpassen van het systeem en het wisselen van wat spelers had hij het tegen ADO goed voor elkaar. De coach die volgens een aantal supporters niet durft geeft ons de grootste overwinning in de eredivisie, heel grappig.

Ik moet zeggen dat een aantal spelers behoorlijke stappen hebben gemaakt. Abels die weer helemaal terug is. Hij heeft een periode gekend waarin elke inspeelbal naar voren verloren ging maar is nu erg goed terug gekomen. Duarte liet in de 2e helft zien dat hij een prima pot kan spelen. Als ik Duarte zie denk ik dat hij als (valse) linksbuiten veel beter speelt dan wat verder terug op het middenveld. Thy heb ik veel respect voor. Die heeft een aantal wedstrijden op de meest hopeloze ballen moeten lopen, was zelf ook niet in wereldvorm, maar blijft gewoon met 110% inzet zijn werk doen en komt nu als waardevolle speler naar voren. Smeets is geen box to box speler maar laat, na er zeer terecht naast gestaan te hebben, wel zien dat hij sneller denkt dan andere voetballers en brengt de creativiteit die we nodig hebben. Verder kunnen we heel trots zijn op Mijnans. Ik stop maar ff met spelers complimenteren, vast iemand vergeten.

We waren heer en meester op ons lege Kasteel na de veel mindere bekerwedstrijd. Onze spitsen waren productief, dat zal ze veel vertrouwen geven voor de volgende wedstrijd. Nu snel nu die vaccins uitdelen want ik wil weer vak 19 en de Bosselaar in!

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  MichielHerle
3 maanden geleden

Goed verhaal hoor.
Overigens wel iets andere kijk op Abels. Is in mijn ogen niet terug, maar haalt inmiddels een niveau dat hij op de rb positie tot nu toe niet heeft laten zien. Als-ie deze lijn doortrekt, wordt Dirk een vaste waarde.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  MichielHerle
3 maanden geleden

Michiel ik ben geen fan van Fraser ( zonder umlaut 😉)
Dat heeft alles te maken met zijn verdedigende systeem wat hij vaak speelt. Maar ik schreef vorige week ook al dat hij gelukkig heeft besloten om af te stappen van dat systeem wat de spelers niet aankunnen of niet begrijpen.
Ook de roep om Mijnans, Okoye en Abels ipv Fortes heeft hij goed opgepakt.
Nu maar hopen dat hij as zondag niet weer teruggrijpt op 5 verdedigers. Laat de basis van de afgelopen 2 wedstrijden lekker staan.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ruud en Demie moet je niks kwalijk nemen die weet niet beter en zit in Frankrijk zo beetje bij half itwm te drukken. Die denkt dat ze zit aan te bellen bij iemand.
En ATX is daar op visite en is daar waarschijnlijk om zijn hersen cellen op te laaien.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door rotterdam[west]
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Sorry Ruud ik wilde een duimpje omhoog geven maar mijn dikke vinger zat verkeerd ik denk dat je de spijker op zijn kop slaat. Niemand is tegen de persoon Fraser maar zijn beleid was niet goed.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Het duimpje naar beneden kan je gewoon weer weghalen hoor door op het duimpje omhoog te klikken. Twee keer duimpje omhoog klikken en je hebt dus je gewenste resultaat.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Heb ik al gemeld bij Jan.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Yes het werkt bedankt krijg je duimpje omhoog voor.

D
Sunny
Spartaantje
3 maanden geleden

Wat een prachtige middag. Een mooi eerbetoon aan Pim en dan ADO oprollen met 6-0. Natuurlijk was dit ADO heel erg zwak dus wij moeten ons geen zand in de ogen laten strooien. Maar wat heb ik genoten van de passie, de wil om de wedstrijd maar ook de duels te winnen. Niet verzaken na een voorsprong van 3-0 maar doorgaan met invallers die het geheel gewoon een vervolg gaven. ADO werd op alle fronten afgetroefd.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Mooi hoor het zegt natuurlijk niks maar dit geeft hoop voor de volgende wedstrijd.

D
Melkchocolade
Spartaantje
3 maanden geleden

Zo fijn om eens te lezen dat Sparta verpletterT in plaats van verpletterD!
Heb vandaag al 3 keer pagina 819 van Teletekst gecheckt. Denk dat het echt waar is!

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Melkchocolade
3 maanden geleden

Ja man, een correct gespelde persoonsvorm. Waar zie je die nog?

D
Nico
Spangenaar
3 maanden geleden

Harroui en onze topspits Lennart Thy in het elftal van de week in Voetbal Primeur.

En onze keeper Okoye heeft al 2 wedstrijden de nul gehouden.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

in V.I. staan er4 Spartanen in.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

En die Koopmans krijgt een 4!

Stond ook hoog op jouw lijstje 😉

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Dat elftal van de week bewijst hoe onzinnig het is.
Neres heeft 1 bal goed geraakt en dat was bij het doelpunt. Speelde echt dramatisch.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

https://www.vi.nl/nieuws/ajax-en-sparta-rotterdam-heersen-in-elftal-van-de-week
Thy en Mijnals beide een 8. En Harroui en Abels staan er ook op.
En niet Deroy die ik een slechte eerste helft zag spelen en een hele goede tweede helft.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door rotterdam[west]
D
Henk Valk
Spartaantje
3 maanden geleden

Van harte GF Spartanen ,en zeker door de nu verkregen buffer aan punten die we nu in de toekomst moeten zien vast te houden of nog liever uit te breiden we zijn op de goede weg.

Spangenaar
3 maanden geleden

Nu de zwakste schakels uit het elftal vervangen zijn, ziet het er een stuk rooskleuriger uit. Ik kijk zo hard uit naar de thuiswedstrijd tegen Groningen. Kunnen we die boeren even laten zien dat ze voor Abdou helemaaaaal geen stap hogerop zijn. Dan mag hij er van mij ook nog 2 inleggen ook

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Justin van Os
3 maanden geleden

Je kan het ook anders zien.
Nu alle basisspelers weer fit zijn en hun niveau halen, hebben we een prettig voetballend elftal.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Servaas Smit
3 maanden geleden

Het ligt o.a. wel degelijk aan zwakke schakels o.a. Fortes. Sinds hij er niet meer in staat gaat het ook beter,en ook mede het systeem nu. En de spelers die terug komen van een blessure en uit vorm. Alles is een combinatie van.

Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Fortes en van Leer, ja. Dan vind ik op dit moment Heylen onze zwakste speler.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Justin van Os
3 maanden geleden

ADO probeerde gisteren vergeefs de bus te parkeren.
Maar Groningen is daarin specialist.
En die beheersen de omschakeling ook nog eens uitstekend.
Dat wordt een typische 0-0 wedstrijd.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Ja ze hadden een dubbeldekker mee moeten nemen.