Bij verlies tegen ADO zou Sparta wegzakken naar plek 16. Maar dat gebeurde niet. Integendeel. Sparta was de baas op het Kasteel en hoe! Het werd maar liefst 6-0. Na het mooie eerbetoon gisteren, een wat surrealistische minuut stilte op een leeg Kasteel en het dragen van rouwbanden was deze wedstrijd het ultieme eerbetoon aan Pim Doesburg.

Sommige clubs laten de teams maar gewoon in stilte het veld opkomen, omdat er toch geen hond op de tribune zit. Maar de rest van de clubs heeft dan ook geen Sparta Marsch…….de opkomst met het Spartaanse clublied blijft een goede keuze van Sparta. De huiskamer wil ook wat. Je krijgt er vanaf je luie bank direct een beetje zin in, al had het tot vandaag nog niet thuisoverwinningen geleid. De aparte minuut stilte ter ere van Pim Doesburg die in het lege stadion volgde, was op een bepaalde manier toch indrukwekkend. De rouwbanden en het spandoek ter ere van Doesburg maakten duidelijk dat er een Spartaanse grootheid overleden was.

Uiteindelijk was het de bedoeling dat het mooiste eerbetoon aan Doesburg door de spelers gegeven zou worden. En dat gebeurde. Iedereen die de eredivisie volgt zegt dat Sparta meer kwaliteit heeft dan ADO. Dat kwam ook al in de bekerwedstrijd tegen ADO tot uiting, maar meer kwaliteit hebben is nog geen garantie voor winst. Sparta heeft een pittig programma voor de boeg en om niet in de problemen te komen moest er gewonnen worden. Fraser besefte dit ook. Waar hij de bekerwedstrijd tegen ADO nog benaderde als een veredelde oefenpot schuwde hij nu geen middel om ADO zand in de ogen te strooien. Zaterdag bezwoer de trainer nog dat Harroui niet bij de selectie zou zitten. Hij was nog niet voldoende hersteld van Corona en had geen minuut meegetraind, zo was de uitleg van Fraser. Maar wat schetste ieders verbazing? Harroui stond in de basis. Brood en Jol oogden verbaasd. Fraser leek pretoogjes te hebben. Er was een beetje zand in de Scheveningse motor gestrooid.

Sparta speelde dus in dezelfde 4-2-3-1-achtige opstelling als tegen RKC. Ruud Brood had op zijn beurt het systeem van ADO omgegooid en liet de Hagenezen in een 4-3-3 formatie aantreden. Het was een signaal naar Rankovic, die er volgens de bobo’s bij ADO niet veel van gebakken heeft. De verandering naar 4-3-3 was ook een wens van Martin Jol. Jol is er namelijk van overtuigd dat de selectie van ADO Den Haag zo slecht nog niet is. Uw verslaggever van dienst is er op zijn beurt van overtuigd dat hij ondanks zijn grijze haren en bierbuik de aantrekkingskracht heeft van Brad Pitt in zijn beste jaren.

Vanaf de eerste minuut liet Sparta zien de intentie tot winst te hebben. Onze club had al snel rond de 70 % balbezit. Sparta speelde was dan ADO en deelde speldenprikjes uit zonder echt gevaarlijk te worden. ADO kon daar niets tegenover zetten. ADO beperkte zich tot verdedigen en het loeren op de counter.

Na een opstootje waar Smeets bij betrokken was, werd onze club gevaarlijker. Er kwam wat felheid in de ploeg. Het was Smeets die de eerste serieuze doelpoging van de dag ondernam. Op aangeven van Thy schoot hij op doel, maar helaas vloog de bal ove rhet doel van Koopmans heen. Vlak daarna schoot Smeets opnieuw op doel. En opnieuw schoot hij over. Lennart Thy schoot vlak hierna een balletje slap in de handen van Koopmans en Harroui stichtte gevaar met een bal die het midden hield tussen een voorzet en een schot. Het was soms wat slordig wat Sparta liet zien, maar er was maar één ploeg die recht had op de voorsprong en dat was de Kasteelclub. En die voorsprong kwam er. Uitblinker Mijnans gaf de bal op Abels. De opgekomen rechtsback zette voor. Thy nam aan, draaide weg en schoot de bal heerlijk binnen. 1-0. Dit was ook de ruststand en die was volkomen verdiend.

Drie goals binnen zeven minuten

Ruud Brood had de ADO spelers in de rust niet kunnen inspireren. ADO kwam apathisch uit de kleedkamer, terwijl Sparta in de tweede helft juist goed uit de startblokken kwam. In de 53e minuut resulteerde dit in de volkomen terechte 2-0. Het was een prachtige goal met voorbereidend werk van Deroy Duarte, een perfecte voorzet van Pinto en een mooie kopbal in de verre hoek van Mijnans. De 3-0 werd ingeleid door geklungel van ADO, maar was ook al een schoonheid van een goal. Sparta maakte ‘tikkie-takkie’ geweldig gebruik van de ruimte die ADO weggaf. Auassar, Thy, Smeets….balletje breed en Harroui kon scoren. Duarte was heel dichtbij bij de 4-0, maar zijn vlammende schot werd net geen treffer. Een minuut na het schot van Duarte scoorde Thy zijn tweede van de avond, mede dankzij uitstekend doorzetten van Duarte, die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde.

Sparta, koploper van het rechterrijtje

4-0, wat een weelde! Maar Sparta zakte niet in. Voor Pim Doesburg en voor de televisie kijkende Spartaan zetten de mannen van Henk Fraser door. Beugelsdijk viel in. Tegen RKC deed hij dat nog met een lelijk wit ondershirt. Ditmaal deed hij het met prachtige lange mouwen. Na een kritische column op ITWM is er binnen Sparta flink gediscussieerd over dit onderwerp. De spelers blijven vrij om te kiezen tussen het lelijke ondershirt en een shirt met lange mouwen, maar er is wel (onder meer door een enkeling uit de Stichting Sparta 1888) iets uitgelegd over de schoonheid van het Sparta shirt. Beugelsdijk heeft het opgepakt. Ook Meijer viel tegen zijn oude club in. Zijn doorzetten leidde tot het eerste Spartaanse doelpunt van Mario Engels in de 80e minuut. Diezelfde Engels zorgde vijf minuten voor tijd voor het slotakkoord, door met links de 6-0 keurig in de verre hoek binnen te schieten.

De laatste keer dat Sparta een eredivisiewedstrijd met 6-0 won, was Pim Doesburg nog de Spartaanse keeper………..

Onze club is inmiddels opgeklommen naar plek 10. Met 6 punten voorsprong op Emmen en Fortuna die 17en en 18e staan en 5 punten voorsprong op ADO, dat nu 16e staat. Sparta deed dus geweldige zaken vandaag!

Opstelling Sparta: Okoye, Abels, Vriends, Heylen (79. Beugelsdijk), Pinto (68. Meijers), Auassar, Harroui (68. Leroy Duarte), Smeets (73. Engels), Duarte, Mijnans, Thy (73. Gravenberch)

Opstelling ADO: Koopmans, Van Ewijk, Del Fabro, Pinas, Faye, Rigo, Morrison (46. Philipp), Elmkies (72. Pascu), Bourard, Karelis (72. Arweiler), Besuijnen (72. Catic)

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
359 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties

D
jack m
Spartaantje
12 uren geleden

Nu heeft O O DenHaag een hele andere betekenis gekregen. 🤔

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  jack m
9 uren geleden

0-0? Zouden ze blij mee zijn.

D
Ruud
Gladiator
13 uren geleden

Kortgeleden is Nico P afgehaakt ivm wat problemen met andere posters, naar ik heb gelezen.
Geldt dit ook voor een aantal andere posters die hier niet meer actief zijn ?

Laatste wijziging 13 uren geleden door Ruud
Henry
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
10 uren geleden

Denk het van niet Ruud
Hoorde dat er ook zijn met een andere nickname

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Henry
10 uren geleden

Het aantal posts is echt afgenomen. De oorzaak kan liggen in de nieuwe site, maar er kunnen natuurlijk ook andere oorzaken zijn. Zich beledigd of weggepest worden kan er één van zijn.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
10 uren geleden

Het wordt allemaal een beetje overtrokken.
Het lijkt me dat er wel andere dingen zijn om je druk over te maken.
Als ik vanwege een meningsverschil, waarbij wel een harde woorden, weg moet blijven was ik 40 jaar geleden alweer vrijgezel geweest.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
9 uren geleden

Dat is bij mij niet anders, maar wij zitten hier nog wel. Een week of twee, drie geleden las ik dat Hans Reitzema voorlopig weg zou blijven. Ook na een meningsverschil.
Het zijn keuzes die ik zelf niet zou maken, maar ook Nico en Hans zijn volwassen mensen, wier keuzes je maar hebt te respecteren…

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
9 uren geleden

Nico is gewoon een aardige kerel die bloedfanatiek is.
Heeft net als de meesten hier zijn eigenaardigheden.
Niks mis mee toch.
Met de Brandweer lig ik constant in de clinch, die ken ik niet, maar dat zal best ook een aardige vent zijn.
Ik zit al jaren op de tribune bij iemand die hier ook regelmatig post, die kwam een keer in het home boos naar me toe omdat ik hem was afgevallen op itwm.
Ik kon er hard om lachen, hij later gelukkig ook.

D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 uren geleden

Relativeren hoort er ook bij. Ik denk zomaar dat als wij met elkaar in gesprek komen we veel plezier kunnen maken ondanks onze verschillende inzichten over Sparta. Jij bent van de afdeling Frexit terwijl ik blij ben dat wij met ons kleine cluppie zo’n trainer mogen hebben. Zo zijn er meerdere verschillen van inzichten tussen ons. Maar wat ons bindt is onze liefde voor Sparta.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
11 minuten geleden

Misschien kennen we elkaar al jaren.
Dat ik hier een andere mening heb wil niet zeggen dat ik je als persoon niet mag.
En ik deel hier net zo hard uit als dat ik incasseer.
Als ik met vrienden of familie een discussie heb kan het er soms ook hard aan toe gaan hoor.
En gelukkig zijn we het over 1 ding voor 100% eens en dat is dat Sparta hier op de eerste plaats staat. Al ons geleuter is bijzaak en een leuke ontspanning (voor mij in ieder geval).
Als mensen afhaken denk ik dat ze de reacties hier veel te serieus nemen.
Jammer, maar misschien wel beter voor hun gezondheid.

D
appie ossie
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
1 uur geleden

Je bent een fijne Brandweer …niks mis mee

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
2 uren geleden

Ik zou zeggen: volgend jaar Juli samen bij de pont

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Dikker
28 minuten geleden

Maar dan wel in je Spartashirt lopen.

D
JB
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
11 uren geleden

Waarschijnlijk wel.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  JB
10 uren geleden

Maar een meningsverschil kan toch geen reden zijn.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
22 minuten geleden

Gaat vaak eerder over de manier waarop dat meningsverschil geuit wordt.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Hans E
5 minuten geleden

Of hoe mensen het lezen.
Geloof me, geschreven tekst komt heel anders binnen dan gesproken woord.
In mijn mailcorrespondentie ben ik vaak kort en bondig. Menigmaal de vraag gekregen of ik boos was.
…..
Hoe dan ????

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ruud
28 minuten geleden

De mensen verschillen, iedereen reageert anders.
Dat zie je ook in het verkeer.
En hoe mensen met de Corona-maatregelen om gaan.
ITWM is een afspiegeling van de samenleving.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Dikker
8 minuten geleden

Als iedereen hier dezelfde mening zou hebben en hetzelfde zou reageren haak ik ook af.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
13 uren geleden

Dat lijkt mij niet sommigen lezen de laatste tijd alleen nog maar. Er wordt hier toch niemand weggejaagd een ieder verkondig zijn eigen mening en soms gaat het er dan hard aan toe maar, zolang je niet op de man persoonlijk gaat spelen moet je er toch uitkomen. Nico p voelt zich persoonlijk aangevallen maar, dat heeft hij over zichzelf afgeroepen overigens ging het aanvallen over het onderwerp dus hij heeft geen enkele reden om weg te gaan.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Jan
10 uren geleden

Dat is JOUW mening
En dat mag anders denken
Links denken en rechts schrijven
Meer de gedachte van een dubbele bodem

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Jan
12 uren geleden

Nou, niet weggejaagd? We leven in het Tijdperk Van De Lange Tenen en die heeft niet alleen Nico. Maar hij moet niet flauw doen: wie uitdeelt, moet ook incasseren. Er wordt hier te weinig het gesprek/debat aangegaan en te gauw op de man gespeeld. Hopelijk keert hij gauw weer terug, maar dat hoopte ik ook van Spartapietje en Ron1951 en nog een paar…

D
appie ossie
Spartaantje
Je reactie op  Hemmie
1 uur geleden

Ik ben er nog…take care

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  appie ossie
1 minuut geleden

Jij bent toch degene die het nodig vond mij een aantal keren fysiek te bedreigen?

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
9 uren geleden

Er zijn er inderdaad nog wel een paar die zich niet meer laten zien. Ik denk wel dat ze nog lezen hier maar, reageren zit er niet meer in en dat is verschrikkelijk jammer. Ridder te voet en Aad konden toch naast de namen die jij hebt geschreven ook goeie dingen schrijven.

D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  Jan
12 uren geleden

Er wordt hier vaak op de man gespeeld. Heel vervelend en niet iets wat je van Spartanen mag verwachten.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
9 uren geleden

Dat gebeurt inderdaad wel eens maar, ik vind het geen reden om dan weg te blijven. Dit is een discussie site en zolang er mensen zijn zijn er verschillende meningen. Het uit de bocht vliegen was een paar jaar geleden hier heel normaal en gelukkig is het veel minder. En als je uit de bocht vliegt moet je ook een vent zijn en dat toegeven dan kunnen we weer gewoon verder.

D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  Jan
9 uren geleden

En zo is dat. Ik ben het helemaal met je eens Jan

Laatste wijziging 1 uur geleden door Brandweer1
D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
11 uren geleden

Brandweer ik denk dat we ons daar allemaal wel eens schuldig aan maken , ook jij en ik.
Ik ben het ook vaak niet met jou eens en dan reageren we beiden ook wel eens op het scherpst van de snede.
Ik heb daar geen moeite mee en zal daardoor zeker niet wegblijven.
En op de man spelen vind ik altijd zo overtrokken. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde en dat is dat het goed gaat met Sparta.

D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 uren geleden

Ik heb daar ook geen moeite mee Ruud lees mijn reactie aan jou bovenstaand.

D
Ruud
Gladiator
14 uren geleden

Waarom kreeg Kharchouch bij een stand van 4-0 niet wat speeltijd ? Beugelsdijk werd als 5e wissel ingebracht voor Heylen. Juist deze wedstrijd was denk ik bij die stand prima geschikt om te debuteren.

D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
12 uren geleden

Omdat Engels wat speeltijd kreeg. Wat is daar nou weer mis mee. Reda mag thuis tegen Emmen zijn eerste minuten maken.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
10 uren geleden

Je hebt 5 wisselmogelijkheden.
Als je een jongen die nog geen minuut heeft gespeeld op de bank zet is het toch logisch dat ik verwacht dat hij 1 van de 5 zal zijn die bij een 4-0 voorsprong minuten mag maken.
Dat jij met mijn opmerking weer allemaal spoken op de weg ziet en het nodig vindt om weer in een aantal reacties op de man te gaan spelen lijkt me een goede reden voor je om weer eens in de spiegel te kijken.

D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 uren geleden

He bah schei eens uit. Mag ik Fraser serieuzer nemen dan Ruud? En ik speel niet op de man. Maar jij post nu eenmaal vaak onzin.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
7 seconden geleden

Jij ziet mijn opmerking over Kharchouch direct als een aanval op Fraser vandaar mijn opmerking over spoken op de weg.
En dat ik vaak onzin post is jouw mening, vind ik prima, maar ik hoop dat jij ook begrijpt dat ik vind dat jij vaak onzin post.
Dat zijn meningsverschillen waar we mee om moeten gaan.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
10 uren geleden

Dat snapte ik ook niet. Maar ik snapte ook niet waarom Thy eraf ging. Die had een hattrick kunnen maken

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
10 uren geleden

Dat begreep ik dan weer wel.
Als je drie echte aanvallers op de bank hebt zitten kan je Thy wat rust gunnen.
Natuurlijk blijft een speler in zo’n wedstrijd liever staan.
Laten we het maar zien als een publiekswissel 😁😁

D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 uren geleden

Kijk dat ben ik met je eens. Noteer je dat?

Bospolderaar
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
13 uren geleden

Engels was eerder aan de beurt en heeft dat vertrouwen beantwoord met 2 goals in pakweg 5 minuten. Prima wissel dus.

D
Allez OM
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
13 uren geleden

Ik denk dat Reda er bij een achterstand was ingekomen. Ze nemen uiteraard zo min mogelijk risico heeft 0.0 wedstrijd ritme

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Allez OM
13 uren geleden

Als je weinig risico wil nemen had je hem gisteren in moeten brengen niet op het moment dat je MOET scoren.

D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
12 uren geleden

Dat ben ik niet met je eens, net als onze geweldige trainer en de meeste posters hier.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
10 uren geleden

Dit is dus ook een voorbeeld van op de man spelen.
Iets wat je hierboven afkeurt.
Ik incasseer het maar deel ook uit.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
10 uren geleden

Nee Ruud, dit is NIET op de man, hij diskwalificeert je hier niet, zegt alleen dat hij het niet met je eens is.

D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
9 uren geleden

Dank je wel Hemmie

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
10 uren geleden

Lol

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
13 uren geleden

Beugelsdijk tegen ADO, dat moet je die jongen gunnen…

D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
12 uren geleden

Zeker. Als je dat niet snapt begrijp je het niet.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
10 uren geleden

Ook op de man spelen.

D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 uren geleden

Ik reageer op Hemmie en geef hem gelijk. Wat nou op de man spelen?

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
11 uren geleden

Kijk, dat is nu een typisch voorbeeld van op de man spelen. Ruud is een andere mening toegedaan, dat betekent niet dat hij het niet begrijpt.

D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
11 uren geleden

Ook al lange tenen. Onze ADO jongens hebben een lang verleden in Den Haag, het is toch niet meer dan logisch dat je juist die gasten speeltijd geeft? Gun ze die lol. Goed voor onze teambuilding.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
10 uren geleden

Alles wat je hier schrijft heb ik hierboven al geschreven, zelfs ver die lange tenen. Bijzonder dat je m8j daar nu van beticht. Ik doe niets anders dan je erop wijzen dat je Ruud persoonlijk aanvalt, terwijl je ook zakelijk had kunnen reageren.

D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
9 uren geleden

Ik val Ruud helemaal niet aan.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
10 uren geleden

Pot verwijt de ketel.
Als er iemand op de man speelt en constant duimpjes omlaag uitdeelt is het Brandweer.

Laatste wijziging 10 uren geleden door Ruud
D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
10 uren geleden

Waarom reageer je niet inhoudelijk op mijn reactie ipv te proberen om over de rug van anderen op de man te spelen.
Je veroordeelt het maar je laatste drie reacties zijn alledrie reacties waar je op de man speelt.

D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 uren geleden

Ik regeerde op jouw reactie maar krijg dar niets op terug.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
13 uren geleden

We zijn geen speeltuinvereniging.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
13 uren geleden

Er vielen toch nog wat doelpunten. Ik denk dat Fraser hiermee zo’n jongen bindt, voor zich inneemt. Daar kun je later dit seizoen veel plezier van hebben.

Laatste wijziging 13 uren geleden door Hemmie
D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
13 uren geleden

De enige manier om Kharchouch wedstrijdfit te krijgen is door hem minuten te laten maken onder niet te grote druk.
Dit was dus de uitgelezen mogelijkheid.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
13 uren geleden

Klopt hoor en er is een dikke kans dat als we tegen een andere tegenstander hadden gespeeld, hij wel was ingevallen. Maar ADO is voor sommigen wel heel speciaal.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
10 uren geleden

Als dat de reden zou zijn had hij ook Kharchouch ipv Gravenberch kunnen inbrengen.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
10 uren geleden

Ook waar, maar daarmee degradeert hij Gravenberch meteen tot laatste man in de pikorde.
Daarnaast heeft Gravenberch een prestatiecontract. Door hem in te laten vallen, verdient hij eens wat. Aardig dus van Fraser…

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
10 uren geleden

Maar Sparta is toch het belangrijkste en niet de gevoelens van een individuele speler.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
9 uren geleden

Zeker, maar tevreden werknemers vormen wel een belangrijk kapitaal…

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
9 uren geleden

Dat klopt maar als je een A-selectie hebt van 25 spelers wordt dat lastig.

D
ATX
Je reactie op  Ruud
2 uren geleden

Dan is de keuze voor Gravenberch toch logischer dan die voor Reda?

Reda mag blij zijn dat hij op de bank zat.

11 basis, 5 invallers, + Reda + Leer/fortes die duidelijk uit de basis zijn gespeeld.

Dan zijn er al 19. Nog een paar anderen:

Emegha heeft niets te klagen.

Burger is dan de enige die zou ‘kunnen’ klagen…

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  ATX
22 minuten geleden

Waarom is de keuze voor Gravenberch ipv Reda logischer ?
Reda moet wedstrijdfit worden, heeft nog geen minuut gespeeld en er zijn geen oefenwedstrijden waarin dat kan.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
14 uren geleden

Dat begreep ik ook niet. Ik had het zelfs op deze site geschreven “bij 4-0 kharchouch laten invallen “ ik denk dat Henk er overheen heeft gelezen.

D
SpartaJordy
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
14 uren geleden

Die jongen traint net. Andere jongens trainen al vanaf de start en spelen weinig. Denk dat Fraser het netjes en verstandig heeft gedaan om deze jongens wat speeltijd te geven.

D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  SpartaJordy
12 uren geleden

Juist Jordy

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  SpartaJordy
14 uren geleden

Een luxe probleem Engels of Kharchouch laten invallen in dit geval was het de juiste keuze.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  SpartaJordy
14 uren geleden

Ik begrijp wel dat die andere jongens speeltijd nodig hebben maar ik denk dat je Kharchouch beter bij 4-0 voor een kwartiertje speeltijd kan geven dan ik een wedstrijd waar je een doelpunt MOET maken.
Dat is de enige manier om een jongen die terugkomt van een blessure rustig te brengen.
Beugelsdijk kan je bv ook volgende week tegen PSV een kwartier speeltijd geven.
En als Kharchouch niet wedstrijdfit is moet je hem ook niet op de bank zetten.
Juist nu met 5 wissels had ik het logisch gevonden om hem als 5e wissel in te brengen.

Laatste wijziging 14 uren geleden door Ruud
D
Brandweer1
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
12 uren geleden

Nee Engels moest speeltijd krijgen en juist de oud spelers van ADO ook speeltijd geven dt moet je ze gunnen.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
9 uren geleden

Ik gun iedereen speeltijd.
Maar Sparta is het belangrijkste.
Kharchouch kan je nog hard nodig hebben en waarom moest Engels wel speeltijd krijgen en Kharchouch niet.

samson1888
Spartaantje
19 uren geleden

Wie is Leroy Duarte nou eigenlijk?

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  samson1888
18 uren geleden

De broer van Daros.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ruud
17 uren geleden

En de neef van Derin

D
Rob Laanen
Spangenaar
19 uren geleden

Natuurlijk een heerlijk gevoel over gehouden aan de 6-0 overwinning. Maar toch geeft de uitoverwinning op RKC mij nog meer voldoening. Zeker als je ziet hoe moeilijk Heerenveen en Feyenoord het daar hadden. Met de nieuwe speelwijze zijn we goed op weg. Nu maar hopen dat er snel een vaccin is en wij weer op de tribune kunnen plaatsnemen.

Laatste wijziging 19 uren geleden door Rob Laanen
D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
18 uren geleden

Het verschil in uit of thuis spelen is volgens mij zonder publiek niet zo groot meer.
En Feyenoord heeft het tegen bijna elke tegenstander lastig gehad dit seizoen maar verspelen toch maar weinig punten.

samson1888
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
19 uren geleden

Zullen wij laten hooooren, VA-CC-IN!

D
sparta vlaardingen
Spartaantje
21 uren geleden

Het driehoek Auassar – Harroui en daarvoor Smeets is gewoon goud waard voor Sparta ervaring en talent samen. Ik hoop echt dat Sparta Harroui nog een half jaar kunnen vasthouden of terughuren voor een half jaar dan speel je op zeker veilig. Ik weet dat Smeets een buitenlands avontuur wil maar zou toch graag hem minimaal 1 jaar langer op het kasteel zien spelen want als hij een auassar wegvallen heb je toch een heel groot probleem en lever je heel veel kwaliteit in voor een club zoals Sparta

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
10 uren geleden

Ik help het je hopen. Maar denk dat Appie nu echt niet meer te houden is. Hij is wekelijks uitblinker, of één daarvan.

Kan me niet voorstellen dat zich in de winterstop geen clubs melden die (minstens) drie miljoen op tafel willen leggen voor zo’n goeie speler. Clubs van een hoger niveau dan Groningen.

Belangrijk dus dat HenkvS dan snel een goeie vervanger binnenhaalt. Tenzij er iemand in de huidige spelersgroep flink op de deur klopt (Burger?) die op de positie van Harroui goed uit de voeten kan. Maar dat we bij een vertrek van Appie een sterkhouder kwijtraken staat vast.

Laatste wijziging 10 uren geleden door thevoicevanzelzate
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  thevoicevanzelzate
9 uren geleden

Als hij naar een hoger niveau gaat neem de top 6 heb ik er geen probleem mee. Mijn mening is dat Groningen geen verbetering is ten opzichte van Sparta.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  thevoicevanzelzate
10 uren geleden

Ik vond Laros Duarte gisteren prima invallen voor Appie. Zag eindelijk de Laros weer van toen hij net overkwam naar Sparta.
Misschien had het te maken met de geringe weerstand maar het zag er in ieder geval goed uit.
Ik ben echter bang dat een andere speler dadelijk weggekocht gaat worden omdat die zich in rap tempo ontwikkelt, Sven Mijnans.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
4 uren geleden

Hopelijk zijn Sven, zijn ouders en zaakwaarnemer zo verstandig om na zijn doorbraak dit seizoen nóg een jaar bij Sparta te blijven spelen. Zodat-ie zich verder kan ontwikkelen. En dán pas de stap te zetten naar een permanent hoger niveau.

MichielHerle
Spartaantje
21 uren geleden

En binnen 2 wedstrijden is de sfeer rondom Sparta volledig omgeslagen…….mooi om te zien dat we best goed kunnen ballen. Nog mooier als eerbetoon aan Pim Doesburg.

Het moeten zware tijden zijn voor ADO supporters. Met Hamdi en Jol heb je 2 man in de organisatie die alleen enorme indruk maken bij een ‘all you can eat’ buffet. Na het onnodige ontslag van Rankovic (natuurlijk hebben Jol en Hamdi niets te maken met de slechte resultaten, altijd naar een ander wijzen is het devies binnen een BVO) liet Brood zien dat het altijd erger kan. Laten we hopen dat Sparta nooit zijn ziel zal verkopen zoals ADO.

Natuurlijk zullen een aantal supporters Fräser nooit enige credits gunnen maar na het aanpassen van het systeem en het wisselen van wat spelers had hij het tegen ADO goed voor elkaar. De coach die volgens een aantal supporters niet durft geeft ons de grootste overwinning in de eredivisie, heel grappig.

Ik moet zeggen dat een aantal spelers behoorlijke stappen hebben gemaakt. Abels die weer helemaal terug is. Hij heeft een periode gekend waarin elke inspeelbal naar voren verloren ging maar is nu erg goed terug gekomen. Duarte liet in de 2e helft zien dat hij een prima pot kan spelen. Als ik Duarte zie denk ik dat hij als (valse) linksbuiten veel beter speelt dan wat verder terug op het middenveld. Thy heb ik veel respect voor. Die heeft een aantal wedstrijden op de meest hopeloze ballen moeten lopen, was zelf ook niet in wereldvorm, maar blijft gewoon met 110% inzet zijn werk doen en komt nu als waardevolle speler naar voren. Smeets is geen box to box speler maar laat, na er zeer terecht naast gestaan te hebben, wel zien dat hij sneller denkt dan andere voetballers en brengt de creativiteit die we nodig hebben. Verder kunnen we heel trots zijn op Mijnans. Ik stop maar ff met spelers complimenteren, vast iemand vergeten.

We waren heer en meester op ons lege Kasteel na de veel mindere bekerwedstrijd. Onze spitsen waren productief, dat zal ze veel vertrouwen geven voor de volgende wedstrijd. Nu snel nu die vaccins uitdelen want ik wil weer vak 19 en de Bosselaar in!

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  MichielHerle
11 uren geleden

Goed verhaal hoor.
Overigens wel iets andere kijk op Abels. Is in mijn ogen niet terug, maar haalt inmiddels een niveau dat hij op de rb positie tot nu toe niet heeft laten zien. Als-ie deze lijn doortrekt, wordt Dirk een vaste waarde.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  MichielHerle
20 uren geleden

Michiel ik ben geen fan van Fraser ( zonder umlaut 😉)
Dat heeft alles te maken met zijn verdedigende systeem wat hij vaak speelt. Maar ik schreef vorige week ook al dat hij gelukkig heeft besloten om af te stappen van dat systeem wat de spelers niet aankunnen of niet begrijpen.
Ook de roep om Mijnans, Okoye en Abels ipv Fortes heeft hij goed opgepakt.
Nu maar hopen dat hij as zondag niet weer teruggrijpt op 5 verdedigers. Laat de basis van de afgelopen 2 wedstrijden lekker staan.

D
rotterdam[west]
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
18 uren geleden

Ruud en Demie moet je niks kwalijk nemen die weet niet beter en zit in Frankrijk zo beetje bij half itwm te drukken. Die denkt dat ze zit aan te bellen bij iemand.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
19 uren geleden

Sorry Ruud ik wilde een duimpje omhoog geven maar mijn dikke vinger zat verkeerd ik denk dat je de spijker op zijn kop slaat. Niemand is tegen de persoon Fraser maar zijn beleid was niet goed.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Jan
18 uren geleden

Het duimpje naar beneden kan je gewoon weer weghalen hoor door op het duimpje omhoog te klikken. Twee keer duimpje omhoog klikken en je hebt dus je gewenste resultaat.

D
rotterdam[west]
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
18 uren geleden

Heb ik al gemeld bij Jan.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
18 uren geleden

Yes het werkt bedankt krijg je duimpje omhoog voor.

D
Sunny
Spartaantje
21 uren geleden

Wat een prachtige middag. Een mooi eerbetoon aan Pim en dan ADO oprollen met 6-0. Natuurlijk was dit ADO heel erg zwak dus wij moeten ons geen zand in de ogen laten strooien. Maar wat heb ik genoten van de passie, de wil om de wedstrijd maar ook de duels te winnen. Niet verzaken na een voorsprong van 3-0 maar doorgaan met invallers die het geheel gewoon een vervolg gaven. ADO werd op alle fronten afgetroefd.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
21 uren geleden

Mooi hoor het zegt natuurlijk niks maar dit geeft hoop voor de volgende wedstrijd.

D
Melkchocolade
Spartaantje
22 uren geleden

Zo fijn om eens te lezen dat Sparta verpletterT in plaats van verpletterD!
Heb vandaag al 3 keer pagina 819 van Teletekst gecheckt. Denk dat het echt waar is!

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Melkchocolade
19 uren geleden

Ja man, een correct gespelde persoonsvorm. Waar zie je die nog?

D
Nico
Spartaantje
22 uren geleden

Harroui en onze topspits Lennart Thy in het elftal van de week in Voetbal Primeur.

En onze keeper Okoye heeft al 2 wedstrijden de nul gehouden.

D
rotterdam[west]
Spartaantje
Je reactie op  Nico
18 uren geleden

in V.I. staan er4 Spartanen in.

D
ATX
Je reactie op  rotterdam[west]
2 uren geleden

En die Koopmans krijgt een 4!

Stond ook hoog op jouw lijstje 😉

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
18 uren geleden

Dat elftal van de week bewijst hoe onzinnig het is.
Neres heeft 1 bal goed geraakt en dat was bij het doelpunt. Speelde echt dramatisch.

D
rotterdam[west]
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
18 uren geleden

https://www.vi.nl/nieuws/ajax-en-sparta-rotterdam-heersen-in-elftal-van-de-week
Thy en Mijnals beide een 8. En Harroui en Abels staan er ook op.
En niet Deroy die ik een slechte eerste helft zag spelen en een hele goede tweede helft.

Laatste wijziging 18 uren geleden door rotterdam[west]
D
Henk Valk
Spartaantje
22 uren geleden

Van harte GF Spartanen ,en zeker door de nu verkregen buffer aan punten die we nu in de toekomst moeten zien vast te houden of nog liever uit te breiden we zijn op de goede weg.

justin_massey
Spartaantje
23 uren geleden

Nu de zwakste schakels uit het elftal vervangen zijn, ziet het er een stuk rooskleuriger uit. Ik kijk zo hard uit naar de thuiswedstrijd tegen Groningen. Kunnen we die boeren even laten zien dat ze voor Abdou helemaaaaal geen stap hogerop zijn. Dan mag hij er van mij ook nog 2 inleggen ook

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  justin_massey
21 uren geleden

Je kan het ook anders zien.
Nu alle basisspelers weer fit zijn en hun niveau halen, hebben we een prettig voetballend elftal.

D
rotterdam[west]
Spartaantje
Je reactie op  Servaas Smit
18 uren geleden

Het ligt o.a. wel degelijk aan zwakke schakels o.a. Fortes. Sinds hij er niet meer in staat gaat het ook beter,en ook mede het systeem nu. En de spelers die terug komen van een blessure en uit vorm. Alles is een combinatie van.

justin_massey
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
18 uren geleden

Fortes en van Leer, ja. Dan vind ik op dit moment Heylen onze zwakste speler.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  justin_massey
22 uren geleden

ADO probeerde gisteren vergeefs de bus te parkeren.
Maar Groningen is daarin specialist.
En die beheersen de omschakeling ook nog eens uitstekend.
Dat wordt een typische 0-0 wedstrijd.

D
rotterdam[west]
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
18 uren geleden

Ja ze hadden een dubbeldekker mee moeten nemen.