Potverdorie, Spartanen, wat een prachtige pot hebben wij vanavond mogen aanschouwen. Sparta koos van meet af aan de aanval en was duidelijk de meerdere van Heerenveen, toch zeker geen misselijke tegenstander. Jeroen Rijsdijk en Nourdin Boukhari, die de zieke Maurice Steijn waarnamen, lieten Sparta trots en met lef spelen en dat had effect.

Heerenveen, dat startte met Hielke en Sietse Klinkhamer, Twarres en die gast met die krullen van De Kast in de basis, had het de hele wedstrijd moeilijk met het frivole, aanvallende spel van Sparta. Soms gaven de Friezen een speldenprik, maar doorgaans was Sparta de bovenliggende partij. Met een klinkende 4-0 winst als eindresultaat.

Pinto maakt een beauty

De eerste helft golfde het spel op en neer en bleven echt grote kansen uit. Totdat de de hele wedstrijd al excellerende Mica Pinto het op zijn heupen kreeg. Hij ontving een breedtepass van Koki Saito en nam de bal op onnavolgbare wijze op de pantoffel. Met een streep verdween de bal in de kruising achter de hulpeloze doelman van Heerenveen. Zijn doelpunt tegen Zuid was al prachtig, maar vanavond deed onze Luxemburgs-Portugese back er een schepje bovenop. Wat een beauty!

Van 1-0 naar 4-0

De 1-0 van Pinto was ook de ruststand. Na rust nam Sparta geen gas terug. Met slim, aanvallend voetbal zette het de Friezen onder druk. Uit een mooie aanval kon Younes Namli schieten. Met wat fortuin verdween de bal in het Heerenveense doel. Na de 2-0 volgde een fase waarin Sparta meer achteruit liep. Overdreven gevaarlijk werd Heerenveen niet. Sparta, aan de andere kant, was dodelijk. Shurandy Sambo trok mee in de aanval, kreeg de bal en schoot verwoestend binnen. 3-0.

De sfeer op het Kasteel was de hele avond al prachtig, maar nadat beide Spartaanse backs hadden gescoord werd het helemaal bont op de tribunes. Zelfs de hoofdtribune werd verleid om mee te zingen. Ook liet het Kasteel massaal weten dat de vader van Sydney een mannelijk geslachtsdeel is. Wat een feest.

De feestvreugde werd nog groter toen Vito van Crooy beheerst en behendig de 4-0 binnenschoot. Ook weer een heerlijk doelpunt. Sparta speelde de wedstrijd routineus uit. Met een 4-0 eindstand floot arbiter Oostrom af. De spelers liepen een welverdiende ereronde en Mica Pinto werd meer dan terecht uitgeroepen tot Man of the Match.

Op naar plaats vier

Sparta klimt door de glansrijke overwinning op Heerenveen weer even naar de vijfde plaats. Ook plaats vier komt in zicht. De achterstand op AZ, dat nu plaats vier bezet, is nog maar twee punten. Als Sparta blijft swingen zoals het nu doet, kunnen er wel eens hele gekke dingen gebeuren. Plaats vier is gewoon haalbaar en daar hoopt uw ITWM’ert van dienst van harte op, want zijn zomervakantie overlapt met de kwalificatieronde voor de Conference League waar de winnaar van de playoffs in instroomt. Wie had aan het begin van het seizoen verwacht dat we in april tegen zulke luxeproblemen aan konden lopen.

Volgende week mag Sparta naar Enschede voor een rechtstreeks duel met FC Twente om de vijfde plaats. Dat lijkt een zware dobber, maar waarom zou het elftal dat AZ in Alkmaar wist te verslaan ook niet een stel Tukkers aan de zegekar kunnen binden. We gaan nog steeds voor Europees. Eigenlijk moet Sparta zichzelf en haar fans dit jaar belonen door ook echt Europa in te gaan. Een wonderseizoen als dat waar we nu in zitten verdient een bekroning. Op naar Litouwen, Cyprus en Manchester!

Pinto nog een jaar!

Tot slot moeten wij van ITWM toch echt even het woord richten aan onze technisch directeur Gerard Nijkamp. Beste Gerard, laat zien wat je waard bent en zorg ervoor dat Dirk Abels (heeft iemand vanavond Bart Vriends gemist?), Shurandy Sambo, Koki Saito en vooral Mica Pinto ook komend seizoen voor Sparta spelen. Stuk voor stuk zijn het geweldenaren die elke Spartaan langer in het roodwit-gestreept wil zien spelen. We hebben ze hard nodig als we het volgend jaar tegen Real Madrid op moeten nemen!

Abonneer
Abonneren op
226 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties