Sparta had drie uitwedstrijden op rij gewonnen. Willem II, FC Twente en Fortuna Sittard werden aan de rood-witte zegekar gebonden. Er kwam vandaag geen vierde overwinning en zo blijft het record uit het seizoen 1972/1973 (vijf uitwedstrijden op rij winnen) voorlopig nog wel tijdje overeind staan. Sparta had wel lange tijd uitzicht op een punt en dat was prima geweest, uit in de Domstad. Maar in de 88e schoot invaller Boussaid de enige goal van de middag binnen, waardoor de mannen van Henk Fraser met lege handen naar Rotterdam terugkeerden.

Sparta begon aan de wedstrijd zonder de geblesseerden Coremans, Vriends en Pinto. Daarnaast konden Burger en Smeets op de bank plaats nemen, nadat ze tegen PSV nog mochten starten. Met onder meer Meijers en Engels in de basis ging Sparta de strijd om het linkerrijtje aan. Had onze club een punt of meer gehaald in Utrecht, dan stonden ‘we’ nu op plek 8. Sparta was dichtbij een gelijkspel, maar een overwinning zat er nooit in.

Na de mooie minuut stilte ter nagedachtenis aan Hans Bentzon, kreeg Utrecht in het eerste kwartier twee uitstekende kansen op 1-0. Okoye keepte een prima wedstrijd en wist tot tweemaal tot te redden. Daarnaast werd de wedstrijd een haast onooglijk schouwspel. Sparta speelde compact, Utrecht kon er weinig tegenover stellen. Het was grauw middenmoot voetbal, er zat geen energie in de wedstrijd en de lege tribunes en de nepgeluiden van het publiek komen lui op de bank dan extra pijnlijk over. Van Overeem schoot nog een keer matig richting doel, maar Utrecht kreeg geen echt goede mogelijkheden meer. Sparta had twee vrije trappen, maar kwam al helemaal niet in de buurt van een doelpunt. Het enige vermeldenswaardige voor wat betreft de eerste helft is dat Meijers geblesseerd uitviel, Abels linksback ging spelen en Fortes op rechtsback kwam te staan. Hij deed dat net als tegen PSV zeer behoorlijk.

In de tweede helft sukkelden de twee ploegen verder. Sparta kwam iets vaker over de middellijn. Probeerde het soms wel, maar onze club maakte verdedigend meer indruk dat aanvallend. Het zou zijn prettig om iets op te kunnen schrijven over een kans die Sparta kreeg, maar Sparta kreeg geen enkele 100 % kans. Een schot van Mijnans, een schot van Heylen, een paar corners, maar serieus gevaar stichten? Daar was geen sprake van.

Er werd wat gewisseld, maar de wedstrijd werd er niet aantrekkelijker op. Sparta creëerde geen kansen, maar gaf ook helemaal niets meer weg, wat verdedigend gezien natuurlijk prima is. Utrecht kwam niet meer in de wedstrijd. Vanuit Spartaans perspectief leek het allemaal aardig af te lopen, want een punt in en tegen Utrecht is gewoon prima. En afgezien van het eerste kwartier waarin Utrecht beter was hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht – op een bedenkelijk niveau. Een gelijkspel was dan geen gekke uitslag geweest. Maar in plaats van dat we als Spartanen redelijk tevreden konden zijn met een bloedeloze puntendeling ging het toch nog mis. In de 88e minuut knalde invaller Boussaid de bal op mooie wijze van buiten het strafschopgebied snoeihard in de bovenhoek. Okoyhe was kansloos. 1-0 en dat zou het ook blijven.

Sparta zakt door de nederlaag naar de 10e plaats in de Eredivisie. Wanhopen hoeven we zeker niet. Sparta staat nog steeds 10 punten voor op plek 16. Na 18 wedstrijden hebben ‘we’ PSV en Feyenoord al twee keer gehad. Sparta heeft nog volop uitzicht op plek 8 en donderdag komt nummer 7 FC Twente op bezoek. Als Sparta die pot wint, dan komen ook de Tukkers weer in het vizier. Alle reden voor onze club om richting donderdag de messen weer te slijpen. En dat is ook nodig, want op Het Kasteel moet het donderdag echt een heel stuk beter dan in de Galgenwaard. Verdedigend had Sparta de zaken goed op orde. Voetballend was het van beide kanten niet om aan te zien. Een voetbalzondag om snel te vergeten.

Spelers die voor Sparta in actie kwamen: Maduka Okoye, Dirk Abels, Tommie Beugelsdijk, Michaël Heylen, Aaron Meijers (27. Jeffry Fortes), Adil Auassar, Sven Mijnans (72. Danzell Gravenberch), Abdou Harroui, Lennart Thy (87. Reda Kharchouch), Deroy Duarte, Mario Engels

Abonneer
Abonneren op
96 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties