oefenpot RKC Sparta

Sparta verliest vanavond de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Waar het lange tijd 0-0 leek te blijven weet de ploeg van Fraser het alsnog uit handen te geven. Hiermee neemt de ploeg uit Waalwijk meer afstand op de ranglijst. Ook directe concurrent PEC Zwolle wist vanavond te winnen. Daarmee is het verschil met de ploeg uit Zwolle nog 3 punten. Na vanavond is Sparta op een zeventiende plaats terug te vinden op de ranglijst..

Na 45 minuten spelen bedroeg de stand op het scorebord nog 0-0. Zowel Sparta als RKC vonden het in de eerste minuten lastig om de bal in de ploeg te houden. Het spel was erg slordig en dit was ook terug te zien aan de gezichten van beide trainers op de bank. Boze gezichten en veel gebaren.

Daarentegen was het Sparta publiek luidkeels te horen. De gehele wedstrijd hebben de Sparta supporters volledig achter de ploeg gestaan. Na de commentaren die eerder deze week vanuit het elftal ten gehore werden gebracht liet het meegereisde publiek het tegendeel blijken door luidkeels ons cluppie aan te moedigen.

De eerste helft bracht voor beide ploegen wat kleine kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet. De eerste echte kans kwam voor RKC in de 28e minuut. Na een grote kans van Odgaard wist Okoye de bal mooi boven de lat weg te tikken. Daarna wist Sparta nog twee aardige kansen te creëren uit indirecte vrije trappen. De ‘’grootste’’ kans was een schot uit de lucht van van Crooij.

Al met al bracht de eerste helft weinig spektakel met zich mee. Zo richtten de supporters van RKC (en de cameraman van ESPN) zich al snel op andere belangrijke zaken. Welgeteld 5 keer in de eerste helft kwam er een schaal worstenbroodjes voorbij in beeld, om maar aan te geven hoeveel spanning de eerste helft met zich meebracht.

Beide ploegen begonnen de tweede helft met dezelfde 11 als die de wedstrijd begonnen. Sparta kwam iets feller uit de kleedkamer, wat in de eerste minuten resulteerde in twee (kleine) kansen voor Sparta. Gedurende de tweede helft was het spel van beide ploegen iets beter dan in de eerste helft. Weinig spektakel nog steeds, maar zowel Sparta als RKC wisten steeds meer kansen te creëren.

Waar Engels de wedstrijd in de 79e minuut niet wist te beslissen deed Kramer dat wel voor RKC in de 89e minuut. Na slecht verdedigend werk van Sparta kopt Kramer bij de tweede paal raak. Waar je ging hopen om een punt mee terug naar Spangen te nemen gaan we nu weer met lege handen naar huis. Sparta verliest met 1-0 op bezoek bij RKC.