Nieuw Terbregge

Afgelopen middag speelde Sparta in het geniep tegen RKC op Nieuw Terbregge. Als vanzelfsprekend mogen er tegenwoordig geen supporters bij oefenwedstrijden zijn omdat deze “mogelijk voornemens” zijn om dergelijke potjes wreed te verstoren. Het gegeven dat voetbal voor supporters gespeeld wordt is ook niet meer van deze tijd. Ook 1/3 deel van de fans is bij de geheime sessies niet welkom..

Geheim, maar niet echt geheim

Maar hoe geheim was het potje? De mannen van RTV Rijnmond waren wel aanwezig om verslaggeving te doen van deze wedstrijd die voor de verandering niet op Het Kasteel werd afgewerkt. Het nieuws brengen dat Sparta een oefenwedstrijd gaat spelen is dus minder belangrijk dan aanwezig zijn bij deze wedstrijd. Hiermee laat Rijnmond zien dat de onafhankelijke journalistiek soms niet vol te houden is. De lijntjes met Sparta en de kijkcijfers zijn belangrijker dan een suf berichtje op Twitter waar de omroep van te voren melding maakt dat er een wedstrijd gespeeld gaat worden. Je zou er dezer dagen bijna van gaan complotdenken 🙂

Old-school support

Maar we begrijpen het allemaal best natuurlijk. Wij van ITWM zijn een stel nostalgische vrijwilligers die van old-school support houden en maar moeilijk kunnen omgaan met de veranderende werkelijkheid. Het is niet anders en daarom plaatsen we het TV verslag van onze regionale zender hier onder dit bericht.

De wedstrijd zelf? Kijk de beelden en zie dat het allemaal huilen met pet op is. 3-5 voor RKC, we staan zelfs voor lul in een onbeduidende tersluiks gehouden match onder de grijze hemel van Terbregge.

Abonneer
Abonneren op
41 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties