Eens in de zoveel tijd komt het weer ter sprake. De top van onze Nederlandse eredivisie en de top van de Belgische eerste klasse die in een gezamenlijke competitie onder de naam BeneLiga moeten gaan uitkomen. Tja, wat moet je met deze plannen. In Brugge is nu een voorzitter die zegt dat dit binnen 3 jaar realiteit is. Bij Sparta zeggen: “In de vuilnisbak met dat plan”, maar dan wel op een nette manier zoals dat bij onze club hoort.

Op Rijnmond.nl en door alle landelijke voetbalsites inmiddels overgenomen is de mening, en daarmee de mening van Sparta, van onze Algemeen Directeur Manfred Laros te lezen. Ook ITWM zal even copy/paste voor jullie doen, zodat het bericht bij ons niet achterwege zal blijven:


Sparta-directeur Manfred Laros ziet niets in een eventuele BeNeLiga. Volgens Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe komt er binnen drie jaar een nieuwe competitie-opzet. ”Mijn mening is dat de top in Nederland zich moet richten op de eredivisie en niet op het buitenland”, zegt de algemeen directeur tegen Rijnmond Sport.

Laros weet wel dat een eventuele verandering van de competitie, waarin de beste tien van Nederland en de beste acht van België worden samengevoegd, speelt bij de Nederlands clubs. ”De gesprekken lopen er. Dat weet iedereen binnen de eredivisie. Het speelt al een tijdje, maar ik heb nog geen concreet plan gezien. Op dit moment is het één persoon in België die dit roept. Dat is niet handig.”

Sparta wordt niet betrokken in de gesprekken. De Rotterdammers zullen gezien het recente verleden ook geen deel uitmaken van de BeNeLiga. ”Je kunt niet met alle clubs om de tafel zitten, dus dat begrijpen we. En dat ze het willen onderzoeken snap ik ook, maar ik denk dat eruit zal komen dat de focus op de eredivisie blijft. Daar valt ook nog veel winst te behalen.”

Bron: Rijnmond


We lezen elders dat er a.s. vrijdag dus een vergadering is tussen 6 clubs uit Nederland en 5 clubs uit België. Sparta zit daar dus niet bij en dat begrijpt Manfred Laros. Ajax zit er overigens niet bij en dat zal ook wel begrepen worden. Zij richten zich op een nieuwe opzet van de CL.

Het hele circus draait om veel geld, sponsoring en marketing en zeker niet om de belangen van de supporters die graag naar het stadion gaan. En zeker niet om die paar hondstrouwe supporters die ook nog eens naar uitwedstrijden gaan. Niks mis mee zo’n potje in Charleroi op een maandagavond..De Chris Woertsen van deze wereld zullen er ongetwijfeld blij mee zijn.

Maar goed, voordat het zover is…zijn we waarschijnlijk wel een flink aantal jaartjes verder. Het contract met FOX loopt nog tot 2024. Dus niet de supporters die dit tegen kunnen houden, maar gek genoeg, een andere commerciele partij.

We zullen het zien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties