Sparta supporters of de Denis Neville

Dat het dit seizoen nog niet zo loopt met de publieke belangstelling nu de corona-maatregelen grotendeels zijn losgelaten is jammer. Maar is het verklaarbaar?

Spelen vaccinaties een rol?

Mogelijk wel. Bij Sparta wordt er, in tegenstelling tot bijvoorbeeld in de horeca, strak gecontroleerd op het corona-toegangsbewijs. Zonder deze en de daarbij behorende legitimatie kan je het dus shaken en kom je het stadion niet in.
Tel daarbij op dat zo’n 15% van de mensen in Nederland nog niet gevaccineerd is, betekent dat automatisch lege stoeltjes in het stadion. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat er ook Spartanen zijn die zich niet hebben laten vaccineren en zich ook niet willen laten testen. Vraag is: om hoeveel Spartanen zou dit gaan en verklaart dat de vele lege plaatsen in ons stadion?

Tonny van Ede tribune veel te leeg!

Zeker op de Tonny van Ede-tribune, a.s. zondag even buiten beschouwing gelaten, is het kommer en kwel met al die lege plaatsen. Het ziet er niet uit. Daar is wel iets meer aan de hand dan een deel van de supporters die zich mogelijk niet heeft laten vaccineren en zich ook niet voor een wedstrijd wil laten testen.
De hoofdtribune is een soort woestijn in ons stadion. Leeg, ongezellig en sfeerloos. De sponsorboxen zijn nog best wel uit te houden, maar al die lege stoelen doen pijn aan de ogen.
Ook op de Kasteeltribunes is het niet wat het was. Met name de delen die aan de hoeken van de Denis Neville-tribune en de Bok de Korver-tribune grenzen ogen veel te leeg in vergelijking met begin 2020.

Offensief ingezet: passe-partout kopen (en snel!)

Al met al is onze club een offensief gestart om deze problemen aan te pakken, want het zou toch zo moeten zijn, ongeacht de sportieve malaise, dat Het Kasteel gewoon tweewekelijks uit zijn voegen moet barsten? Hoe vaak hebben we het hier niet over stadion-uitbreidingen gehad? We zouden door moeten groeien naar een stadion van 15 tot 20.000 bezoekers om de concurrentie aan te kunnen met clubs als Heracles, Willem II, FC Groningen, FC Twente en SC Heerenveen.
Zo heeft Sparta het fenomeen passe-partout weer eens uit de slotgracht van het Kasteel opgevist! Voor een paar tientjes kan je drie wedstrijden bezoeken die er toe doen. De Bok de Korver en Denis Neville zijn inmiddels al uitverkocht. Maar voor €55 kan je de thuiswedstrijden tegen Ajax, Vitesse en RKC zien op Het Kasteel en voor €70 maak je de Tonny van Ede tribune een stuk sfeervoller . Sparta verwacht ook nog eens 9 punten tegen deze 3 clubs, dus waarom ook niet. Je kan het passe-partout nog tot vanavond 23:59 kopen. Wacht dus niet langer er klik op onderstaande button!

Let op: in dit topic is geen plaats voor discussie over politiek en of de corona-crisis wel of niet goed aangepakt wordt. Graag de reacties richten op wat Sparta onderneemt om de lege plaatsen in ons stadion te vullen.

Abonneer
Abonneren op
77 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties