Sparta heeft gisteren in de raadpleging van de KNVB gestemd voor de variant waarbij zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van de ranglijst de beslissingen genomen zouden worden zoals die ook na 34 wedstrijden zouden gelden. Daarmee was Sparta samen met Emmen de enige eredivisieclub die daar voor was. Aan hun zijde vonden ze 14 eerstedivisieclubs. Een moedig besluit en afwijkend van de tegenstanders – die zelf vaak directe belangen hadden – of de grote groep “ik wil het niet zeggen”-clubs die de bestuurders van de KNVB nu ruim baan gaven om hun persoonlijke voorkeur door te voeren.

De stand van 8 maart is verworden tot de eindstand van de eredivisie. ADO en RKC degraderen niet.

Elke beslissing in deze was moeilijk en een goed of fout is heel makkelijk in de schoenen van de clubbestuurders te schuiven. Neemt niet weg dat Sparta behoorlijk eigengereid heeft gestemd en zich niet heeft laten ringeloren door de lobby van andere eredivisieclubs. Eigenwijs, een tikkeltje hautain en vertrouwend op het eigen kompas. Dat is mooi om te zien.

Neemt niet weg dat de KNVB helemaal niets met de raadpleging heeft gedaan aangaande de onderkant van de ranglijst. ADO en RKC zullen dan ook volgend seizoen uitkomen in de eredivisie. Cambuur en De Graafschap zijn het kind van de rekening.

Al met al is het seizoen voorbij en eindigt Sparta op een gedeelde 10e plaats samen met SC Heerenveen. Een puike prestatie van Henk Fraser en zijn mannen en een pluim voor Henk van Stee die de selectie wist samen te stellen.

Hoe alles verder zal verlopen is uiteraard nog volledig onduidelijk. Tot 1 september is er in ieder geval geen betaald voetbal en hoe het er daarna uit gaan zien is dus verre van duidelijk. ITWM houdt je ondanks alles, uiteraard dagelijks op de hoogte van zoveel mogelijk Spartanieuws!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties