Sparta Rotterdam heeft het besluit genomen om de komende periode een werkgroep te installeren die zich enkel bezighoudt met de uitbreiding van de publiekscapaciteit. Aanleiding voor deze installatie is dat op lange termijn de capaciteit van Het Kasteel niet meer voldoende zal zijn om aan de vraag naar toegangskaarten bij thuiswedstrijden van Sparta te kunnen voldoen.

De thuiswedstrijden van Sparta werden de afgelopen seizoenen zowel in de Eerste Divisie als de Eredivisie goed bezocht. De komende seizoenen is er, bij gelijkblijvende prestaties, nog voldoende ruimte om toegangskaarten tegen het normale tarief te verkopen waardoor het aantal actiematige kaarten verminderd zal worden. Echter op lange termijn voorziet de club een tekort aan kaarten die juist van belang zijn om fans überhaupt kennis met Sparta te laten maken en zodoende de fanbase te kunnen laten groeien.

Het Kasteel kent een capaciteit van 10.599 zitplaatsen waarvan er in het huidige seizoen circa 8.000 aan seizoenkaarthouders (inclusief sponsors) zijn verkocht. Door deze overweldigende verkoop aan seizoenkaarten heeft de club elke thuiswedstrijd, minus het uitvak, circa 2.000 kaarten beschikbaar. Bij drie thuiswedstrijden in de Eredivisie verkoopt de club alle toegangskaarten tegen het volle tarief alle andere wedstrijden worden mede met hulp van acties ook ‘uitverkocht’.

De club is sinds september 2016 bezig met de planontwikkeling van sportcomplex Nieuw Terbregge en het Sparta Stadion. In de stadionontwikkeling staat de uitbreiding en upgrade van de horeca, publieksfaciliteiten en hoofdgebouw centraal. Belangrijk om de snelheid in deze ontwikkeling te houden is dat de plannen ruimtelijk binnen het huidige Sparta Stadion moeten worden gerealiseerd. De afgelopen maanden hebben fans nieuwe suggesties gedaan ten aanzien van de uitbreiding van de publiekscapaciteit met het verzoek om die ook te onderzoeken.

Het bestuur heeft naar aanleiding van onder andere deze signalen, en het feit dat er nog voldoende rek zit in de actiematige kaarten, besloten de uitbreiding van de publiekscapaciteit tijdelijk op te schorten. Daaropvolgend zal er een separaat traject, naast de huidige ontwikkeling, opgetuigd worden met als doelstelling om naar een gedragen uitbreiding van de capaciteit te komen. De geplande upgrade van de publieksfaciliteiten (o.a. horeca, sanitair) blijft uiteraard wel onderdeel van het initiële plan.

De aan te stellen werkgroep zal als eerste de opdracht krijgen om samen met de Gemeente Rotterdam te onderzoeken wat de ruimtelijke mogelijkheden zijn om binnen- én buiten, dan wel in combinatie, de huidige kaders van het stadion te bouwen. Na deze inventarisatie zal er planontwikkeling komen en draagvlak bij de achterban worden gezocht.

Bron: www.sparta-rotterdam.nl

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties