Sfeer in stadion
foto: Twitter

Het is nog maar een paar weken geleden dat de Sparta-spelers om meer support vroegen. Dat zou de spelers over het dode punt heen kunnen helpen en net dat stukje extra kunnen geven om punten te pakken.

Gisteren was een voorbeeld hoe het kan, maar ook hoe het altijd zou kunnen zijn. Nee, we pakten er geen punten mee. Maar je zag wel dat door de luide aanmoedigingen van de tribunes, Sparta zich helemaal kon vastbijten in de tegenstander. Vecht- en strijdbaar voetbal in optima forma.

Zo kan ook gesteld worden dat de wisselwerking niet bij één partij hoeft te beginnen. Dooddoeners als actie en reactie, is geen geschreven voetbalwet. Sparta presteerde vorig seizoen opperbest zonder dat er ergens publiek op de tribunes zat. En gisteren, waarbij de fans de hele wedstrijd achter de club bleven staan, leverde dit geen enkele punt op. Het maakte ons wel trots, want hebben we de mannen van Zuid gehoord dan? We wisten al dat we ze in de Kuip overstemden, maar maakte er gisteren er ook nog eens een echte thuiswedstrijd van.

Uiteindelijk gaat het hier ook om de lange termijn. Als de massa achter je blijft staan krijg je als voetballer meer vertrouwen. Tel daarbij op dat de sfeer ook bijdraagt aan een betere voetbalbeleving en dat dit op de langere termijn zich weer uitbetaalt in meer seizoenkaarthouders en meer sponsors.

Om te roepen dat Sparta of de Spangenaren mooie vuurwerk- en/of spandoekacties moeten houden is te makkelijk. Gisteren waren die er ook niet, maar was het genieten geblazen dat Sparta de hele wedstrijd hartstochtelijk werd aangemoedigd. Een actie is leuk, maar geen garantie voor sfeer. Dat moet je zelf doen.

Elke Sparta-Supporter vindt dat een team zich moet ontwikkelen door steeds iets beter te gaan spelen. Zou dat ook niet voor ons gelden? Gisteren haalden we met zijn allen een 8,5. Laat dit de standaard worden en laten we doorgroeien naar een negen. En om dat we bewezen hebben dat we dit ook om 12:15 uur op Zondag kunnen, moet het bij de eerstvolgende thuiswedstrijd op zaterdagavond zeker gaan lukken. Ik wil geen Tukker horen!

Jaap uit Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
52 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties