Sparta supporters of de Denis Neville

Gisteren werd door RTV Rijnmond de Sparta podcasts weer gelanceerd. Daar werden allerlei zaken aangehaald rondom de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Groningen. Ook werd er natuurlijk vooruit gekeken naar het belangrijke potje in Waalwijk van komende zaterdag.

De Spartaan van de week, die niet altij naar de naam Okoye luistert, kwam voorbij en de historische wetenswaardigheden werden ook weer besproken. Ook werd de situatie rondom het ontslag van Dolf Roks weer besproken.

Een opmerkelijk deel van de podcast ging over de invloed van supporter, waaronder die van Sparta. Daarbij werden een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan door Ruud van Os. Het hoofd van Rijnmond Sport deed de volgende uitspraken:

  • Het Sparta publiek kan de ploeg niet over het dode punt heen helpen.
  • Sparta suppporters gaan zingen als ze voor staan.
  • Er is bij Sparta meer gemor dan dat er aanmoedigingen zijn.

Vaste podcastmaker Anton Slotboom kwam met verklaring voor het uitblijven van het bekende actie/reactie verhaal:

  • Onze zingende supporters zitten weg gestopt in een hoekje en spelers stormen af op een tribune waar de fans vooral zitten

Zijn deze constateringen terecht en is Sparta het Willem II van pakweg 10 jaar geleden toen men vaak nog Stillem II werd genoemd? In de podcast wordt ingegaan op deze club waar je vroeger een speld kon horen laten vallen, maar waar het nu een tweewekelijkse heksenketel is.
Of moeten we ons, zoals in de Podcast gesteld wordt, vergelijken met het serene SC Heerenveen, en dat vooral accepteren?

En wat denken we dat de spelers van Sparta van ons als supporters vinden? Zou het ze baten als wij allen 2 x 45 minuten vol achter de ploeg blijven staan. Misschien moeten we het eens aan Bart Vriends vragen. Ook hij maakt een podcast en bespreekt vaak zaken als emotie en vertrouwen bij voetballers. Zouden wij inderdaad spelers over het dode punt heen kunnen helpen? Als je Sven Mijnans zondag smekend naar de tribunes zag wuiven om meer support, zou je haast denken van wel… En Bart Vriends, tja die heeft bij de Eagles gevoetbald. Een ieder die wel eens in de Adelaarshorst is geweest zou het zeker weten: Supporten, dat helpt!

En moeten de Spangenaren vanuit hun zelf gekozen hoekvak weer terug verhuizen naar het midden van de Denis Neville tribune. Al zou het alleen maar zijn om Sven Mijnans te ondersteunen?

Graag jullie reacties over deze onderwerpen!

Abonneer
Abonneren op
97 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties