geruchtenmachine

Sparta wil Younes Namli aan de selectie toevoegen, dit laat RTV Rijnmond weten. Er is nog geen bevestiging van Nijkamp, dus met recht zit Namli in De Geruchtenmachine. Na Adrián Dalmau zou Namli dus de tweede aanwinst van Sparta moeten worden in deze winterstop.

Namli is een Deen met Marokkaanse roots die onder contract staat bij het Russische FK Krasnodar. Hij is al sinds het voorjaar van 2020 verhuurd aan aan het Amerikaanse Colorado Rapids. Daar speelde hij in het eerste seizoen veel, maar hij moest het afgelopen jaar een enkeloperatie ondergaan. Colorado besloot hierdoor niet met hem verder te gaan. Zijn contract loopt nog 1,5 jaar door bij Krasnodar, dat hem opnieuw wil verhuren.

We kennen de 27-jarige Namli uiteraard nog uit de eredivisie. Bij Heerenveen wist de aanvallende middenvelder niet door te breken, maar Sparta’s huidige technisch directeur Gerard Nijkamp haalde Namli vervolgens naar PEC Zwolle waar hij twee seizoenen een vaste waarde was en indruk maakte. Namli verdiende er in 2019 een transfer mee naar Krasnodar, waar hij goed startte, maar uiteindelijk toch vooral als invaller gebruikt werd, voordat hij verhuurd werd aan Colorado.

Namli komt duidelijk uit het netwerk van Nijkamp, die hem ook nog eens redelijk heeft gevolgd toen hij in de MLS bij Colorado speelde. Namli is fit. Of hij ook wedstrijdfit is en snel van meerwaarde kan zijn voor Sparta is natuurlijk maar de vraag, gezien de operatie die hij ondergaan heeft en de weinige speelminuten die hij in de benen heeft. Maar als hij zijn niveau van zijn twee jaar in Zwolle (en naar verluidt ook zijn eerste jaar bij Colorado) kan halen is het voor Sparta een absolute aanwinst. De vraag is ook of Namli financieel wat water bij de wijn wil doen, of dat Krasnodar nog een deel van zijn salaris wil doorbetalen. Sparta kan en wil voor rechterrijtje eredivisie begrippen het komende jaar best aardig wat geld uitgeven aan salarissen van nieuwe spelers. Dat zagen we al bij Dalmau, die de komende 6 maanden bij Sparta een ‘Utrecht salaris’ verdiend. Maar 1 op 1 een ‘Krasnadar salaris’ overnemen, zal voor Sparta naar verwachting toch wat te gortig zijn. We gaan zien of het Nijkamp gaat lukken een deal met Namli & de Russen te sluiten.

Volgens Rijnmond hoopt Sparta Namli voor minimaal zes maanden te huren. Op 16 januari start Sparta met een uitwedstrijd tegen Cambuur. Het zou prettig zijn als Dalmau, Namli en wellicht nog een aanwinst dan al een tijdje meetrainen en direct inzetbaar zijn.

Abonneer
Abonneren op
92 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties