De selectie is niet goed genoeg. Duarte en Harroui vertrekken naar verwachting. Misschien nog wel meer spelers. En Sparta moet op de laatste dag toch eigenlijk wel drie echt versterkingen binnenhalen.

Pokerspel op de laatste dag, komt het goed?

5 of 6 contractonderhandelingen uitvoeren op één dag. En als er een speler afhaakt, dan nog schakelen naar een andere. Kan Sparta dit aan? Gaat dit goed komen?

Natuurlijk is Sparta ook afhankelijk van spelers en andere clubs. Maar onze club is er ook zelf schuldig aan dat de selectie niet al eerder versterkt is. Sparta is het pokerspel aangegaan om om de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt nog heel veel te regelen.

Van Stee gokt en verliest met de komst van Burger

Wouter Burger bijvoorbeeld. Hij wilde dit seizoen bij Feyenoord blijven. Dat had hij eerder al aangegeven. Dat is dus geen speler waar je wekenlang op moet gaan gokken natuurlijk. Die stond niet te springen om Sparta. Toen maakte Feyenoord duidelijk hem niet meer nodig te hebben en werd Burger gedwongen naar een andere club te gaan. En dus hadden Burger en Sparta gisteren goede gesprekken. En Sparta en Feyenoord hadden plotseling een deal. Net als Sparta eerder een deal had met Nottingham Forest. Maar spelers zijn niet alleen handelswaar. Gelukkig hebben sommige spelers ook een eigen mening. Niet altijd gelukkig voor Sparta, maar mensen hoeven niet gedwee te volgen wat technisch directeurtjes afspreken.

En Burger had dus goede gesprekken met Sparta, maar heeft in de afgelopen maandag niet laten blijken terug te willen keren op Het Kastee. En hij weet ook nog wel dat Fraser een trainer is die hem doorgaans op de bank zette. En als hij plots mag vertrekken, melden zich meerdere clubs en dat Burger elders gesprekken voerde is dan ook niet zo gek. Hij had betere gesprekken met Basel. Daar is het geld ook beter. Hij vertrekt dus naar Zwitserland.

Teleurgesteld

Henk van Stee is volgens RTV Rijnmond teleurgesteld dat het talent na goede gesprekken alsnog afziet van een deal omdat gisteren de deal rond leek. Maar het is vooral te hopen dat Van Stee zijn teleurstelling snel opzij zet en veel meer lijntjes heeft uitgezet om op de laatste dag de slagen te slaan die nodig zijn.

Pletter de linkjes met transferberichten gerust hieronder neer

De ITWM redactie bestaat uit vrijwilligers die ook een leven hebben. Helaas kunnen wij op ‘deadline day’ niet iedere minuut de boel volgen. Heb je ergens iets gelezen over transferberichten. Pletter de berichtjes gerust hieronder neer. Zo houden we elkaar op de hoogte en de hoop leven dat er morgen een prima Spartaanse selectie staat.

Abonneer
Abonneren op
201 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties