Hans Kroon in Sparta Podcast

In de ‘Sparta naar Voren! Podcast’ is deze week Hans Kroon te gast. Kroon heeft een sportschool waar in principe iedereen terecht kan, maar in zijn sportschool werken hij en zijn zoon met tal van topsporters samen. Op fysiek vlak. Op mentaal vlak. Maar uit de Podcast blijkt dat er af en toe ook wel wat voetbalinhoudelijke zaken aan bod kunnen komen.

Olij, Vriends, De Guzman en Van der Kust

Momenteel trainen Nick Olij, Bart Vriends, Jonathan de Guzman en Djevencio van der Kust. Iemand als Olij komt bijvoorbeeld standaard twee keer per week langs bij Kroon. Sparta weet van de samenwerking. Kroon houdt rekening met het programma van de spelers, maar heeft geen contact met de Rijsdijk en ook niet met Nijkamp. Dat vinden Van Os en Slotboom vreemd en wij van ITWM eigenlijk ook wel. Als technisch directeur wil je toch eigenlijk wel contact hebben met de man die zo’n twee keer week spelers van je traint, nota bene ook nog een spelers die meestal in de basis staan. Kroon heeft wel contact met Frank Kooiman en Nourdin Boukhari.

Kroon werkte vaker voor en met Sparta

Kroon zijn historie met Sparta is lang. Hij liep er stage voor zijn oefenmeester 1. Hij was 8 maanden in dienst onder Rolf Roks – maar ging weer weg toen Willem van Hanegem trainer werd. De Kromme had niets met moderne trainingstechnieken. Alex Pastoor daarentegen had dat wel en in het kampioensjaar trainde de hele A-selectie bij Kroon als onderdeel van een vast programma om zo fit mogelijk te zijn. De heren aan tafel zijn lovend over Pastoor, maar Kroon zet ook wel wat kritische kanttekeningen. Pastoor moet het bij het voetballende deel houden. Trainer dus. Technisch directeur had hij nooit moeten worden.

De tijd dat Sparta standaard met de hele selectie aanklopte bij Kroon is voorbij. Pastoor ging weg en daarmee verdween het cont(r)act tussen Sparta en Kroon ook. Sommige spelers melden zich nu individueel bij hem aan, betalen het ook zelf, om te investeren in hun fitheid of juist verlenging van hun carrière. Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor De Guzman.

Van alles en nog wat

In het ruime een durende programma komt van alles en nog wat langs. Zo heeft Slotboom (en wie niet?) genoten van Mito. Supporter Ruud Ammerlaan gaat lopen naar RKC-uit om geld op te halen voor Kika – waarschijnlijk later hierover nog meer. De heren aan tafel blikken vooruit op Sparta – RKC. Het gerucht wordt de wereld in gebracht dat Rosanas verhuurd mag worden en Sparta weleens een belletje naar PSV en Sambo zou kunnen gaan plegen om hem dan te gaan huren (PSV wil echter niemand laten gaan – dus de kans dat dit lukt is niet bijster groot). Oh ja, we horen ook nog dat Frank Stout op vakantie gaat. Geniet ervan zouden we zeggen!

Abonneer
Abonneren op
23 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties