Sparta overleeft Haags kwartiertje en blijft ongeslagen

0
89

Na twee duels en vier punten kent Sparta een uitstekend begin. Na de overtuigende zege tegen VVV Venlo barst het van het vertrouwen. Hoopvol reizen 500 supporters naar Den Haag om ons Sparta te steunen en de ongeslagen status eer te houden. Voor Henk Fräser geen reden om wijzigingen door te voeren. Sparta speelt met dezelfde elf als de afgelopen twee wedstrijden.

Slappe hap

Na het traditionele ‘oh oh Den Haag’ mag Sparta aftrappen. Het eerste kwartier kon Sparta echter geen potten breken. ADO was veel dreigender en een grote kopkans van Necid en een vrije trap van Meijer lieten zij onbenut door een wederom geweldige Timmie Coremans. ADO controleerde en was vooral fysiek een stuk sterker dan onze rood-witten. De opbouw was te traag en alle hoge ballen waren voor de Haagse defensie Beugelsdijk en Kanon.

Voetballend sterker

Opvallend was de tactische wijziging om meer de voetballende oplossing te zoeken en dit deed Sparta goed. De eerste kans was dan ook gelijk raak. Na een vlotte combinatie gaf Halil een heerlijke bal op Rayhi en hij joeg de bal tegen de touwen.

Deze goal gaf Sparta vleugels en het voetbalde gelijk een stuk makkelijker. De voetballende oplossing maakte Sparta sterker na het doelpunt. Achterin stond het als een huis en de verloren ballen werden snel terugveroverd. Dit leidde zelfs tot het tweede doelpunt van de avond. Wederom was het Halil die een schitterende steekbal gaf op Rayhi en hij bleef koel. 0-2. Na dit doelpunt was er nog één grote kans voor Sparta: Harroui stond helemaal vrij en schoot diagonaal rakelings langs het doel. Sparta ging daardoor rusten met een toch wel riante 0-2 voorsprong.

Controle

Na rust kon Sparta een fel en drukkend ADO verwachten, dit veel echter zwaar tegen. Sparta hield gemakkelijk stand en kreeg zelfs de ruimte om vanuit de counter toe te slaan. Helaas werd dit nagelaten. Er leek geen vuiltje aan de lucht en Sparta combineerde gemakkelijk onder de druk uit, tot het Haags kwartiertje.

Haags kwartiertje

Met oud-Spartaan Kramer die inviel wilde ADO meer druk op het doel zetten. Hier slaagde Alfons Groenendijk in met een zeer discutabel doelpunt. De bal leek over de zijlijn te zijn geweest, maar hier werd niet voor gefloten. Uit de volgende hoekschop die ADO kreeg kopte Immers raak en keerde de spanning plots terug. Het was overleven geblazen en ADO creëerde tal van mogelijkheden om de 2-2 op het bord te schieten, maar gelukkig ontbrak er veel scherpte bij de Hagenezen. Sparta overleefde en trok, met enig kunst en vliegwerk, de voorsprong over de streep. Zeven punten uit drie wedstrijden is een feit.

Higler

Normaal wordt er weinig aandacht besteed aan de scheidsrechter in een wedstrijdverslag, maar man.. Higler maakte er een zooitje van. Hij floot heel inconsequent en dit zorgde voor veel irritatie bij spelers, trainers en supporters! Opvallend was het dictator gedrag naar spelers toe die hun mond open trokken. De baas met het fluitje liet zien dat hij de macht had in de wedstrijd en dit soort type scheidsrechters zijn niet bepaald een lust voor het oog. Ondanks vele frustrerende momenten telt maar één ding en dat zijn de drie punten!

Op het scorebord zullen velen zeggen dat Halil en Rayhi de absolute uitblinkers waren, maar dit was een collectieve zege. Harde werkers met een steengoed centrum bezorgde Sparta de overwinning met twee geweldige doelpunten. Dit mogen wij vaker zien, te beginnen volgende week in Zwolle, waar Sparta weer een uitwedstrijd speelt tegen PEC Zwolle. Eerst gaan wij genieten van de drie punten en teletekstpagina 819!

Attachment.png

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties