Sparta heeft op het trainingskamp in Spanje een nederlaag geleden tegen Oud Heverlee Leuven. De nummer 14 van de Belgische competitie wist in de laatste secondes van de 3e helft er nog twee doelpunten in te prikken waardoor de opgedane 1-0 voorsprong teniet ging. De wedstrijd gaat natuurlijk helemaal nergens over, maar verliezen doen wij van In The Winning Mood toch niet graag. En zeker niet tegen een fusieclub waarvan het bestaan ons tot vandaag geen eens bekend was.

Verslag van sparta-rotterdam.nl

De redactie van ITWM was iets te armlastig om ter plaatse een verslag te maken. We moeten het dus doen met het verslag van onze dikbetaalde collega’s van sparta-rotterdam.nl:

Na een week trainingskamp in San Pedro del Pinatar stond de oefenwedstrijd tegen Oud Heverlee Leuven op het programma. In de winderige Pinatar Arena kon trainer Jeroen Rijsdijk geen beroep doen op Joshua Kitolano. De middenvelder is met griep uitgeschakeld. Daarnaast zijn Bart Vriends en Koki Saito op de terugweg van blessureleed, maar deze wedstrijd komt nog te vroeg. Ook Jonathan de Guzman is, net als Camiel Neghli en Pelle Clement, nog niet inzetbaar. Beide clubs waren overeengekomen om drie blokken van 30 minuten te spelen.

OH Leuven speelt op het hoogste niveau van België en is een fusieclub voortgekomen uit Stade Leuven, Zwarte Duivels Oud-Heverlee en Daring Club Leuven. Sinds 2002 is de club actief onder de huidige naam. In de huidige selectie van trainer Oscar Garcia zien we Ezechiel Bazuin terug. De bij NAC Breda opgeleide middenvelder speelde voor meerdere nationale jeugdteams van Nederland. Ook was er een oude bekende onderdeel van de staf van Leuven, Sepp de Roover, voormalig rechtsachter van de Kasteelclub.

De oefenwedstrijd begon met twee officieuze basisdebutanten in het rood-wit gestreept. Hamza el Dahri was al eens ingevallen, maar stond nu aan de aftrap in Spanje. Voor Shunsuke Mito was het een echt debuut voor Sparta. Na een kwartier spelen was de eerste kans van de wedstrijd voor Sparta. Een voorzet vanaf links werd door Tobias Lauritsen op doel geschoten, maar geblokt en tot hoekschop verwerkt. De eerste mogelijkheid voor Leuven was na 24 minuten spelen uit een hoekschop van Thorsteinsson schoot Rostagnol op doel, maar recht in de handen van Olij. Met nog drie minuten te spelen in het eerste blok gaf Mito een goede voorzet die net niet bij Lauritsen uitkwam. Doelman Maxence kon de bal met moeite onderscheppen. Het was het laatste wapenfeit van deel 1 van deel 3.

Het tweede deel van dertig minuten begon met één wijziging in de elf van Sparta. Shunsuke Mito werd vervangen door Rayvien Rosario. Na een kwartier spelen schoot Maziz richting het doel van Olij, maar de poging ging over. Nadat Leuven tijdens het tweede blok van doelman wisselde schoot Tobias Lauritsen de rood-witten op voorsprong. Het was net op tijd, want Jesse Bal stond al klaar om hem te vervangen. In de 53e minuut had Arno Verschueren de 2-0 op zijn schoen na een voorzet vanaf de linkerkant, zijn schot ging echter over. Sparta eindigde het tweede blok met een 1-0 voorsprong.

Na negen minuten spelen in het derde bedrijf scoorde Arno Verschueren de 2-0, maar de assistent-scheidsrechter hees zijn vlag in de lucht waardoor de stand op 1-0 bleef staan. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen kwamen er acht spelers van Sparta naar de kant en kwamen er uiteraard acht anderen voor in de plaats. Verschueren, El Dhari, Betinho, Velthuis, van der Kust, Brym, Warmerdam en Meissen werden vervangen door De Ligt, Jorn Triep, Pedro Aleman, Sergi Rosanas, Dylan van Wageningen, Dean Zandbergen, Mike Eerdhuijzen en Said Bakari. In de laatste minuut scoorde OH Leuven nog twee goals tegen het inmiddels hele jonge Sparta waardoor de wedstrijd alsnog eindigde met een overwinning voor de Belgische eersteklasser.