Nu alle internationals weer zijn opgeroepen voor de interlandbreak is het gebruikelijk dat de overgebleven spelers en bankzitters een wedstrijdje gaan ballen om het wedstrijdritme op te pakken.

Zo ook die van Sparta en Ajax die morgen tegen elkaar uit gaan komen. Of dit in Amsterdam of Rotterdam is, of op een andere plaats in Nederland is nog niet bekend. Normaliter zijn er bij dit soort oefenpotjes geen supporters welkom.

De keuze om Sparta en Ajax tegen elkaar te laten oefenen is opmerkelijk gezien het competitieprogramma. Over enkele weken, op zondag 28 november, staat deze wedstrijd in de eredivisie op het programma. Wat verder opmerkelijk is dat Henk van Stee dit wereldkundig maakte in een interview op TV Rijnmond. Normaal wordt de naam van de tegenstander van een dergelijk oefenpotje beter bewaakt dan een staatsgeheim!

Wat verder ook gelekt werd is dat Benjamin van Leer het doel van Sparta zal verdedigen. Hij neemt de plaats in van Maduka Okoye die naar Nigeria is gereisd om daar komend week tegen Liberia en Kaapverdië te spelen voor WK-kwalificatie. Van Leer zal naar alle waarschijnlijkheid ook de stand-in voor Okoye zijn, als deze tussen 9 januari 2022 en 6 februari 2022, deel zal nemen aan de Africa Cup

Bron: RTV Rijnmond

De video start op het moment dat van Stee wereldkundig maakt dat Sparta morgen tegen Ajax oefent!
Abonneer
Abonneren op
75 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties