En weer een nieuwe speler voor onze club! Sparta neemt de 23-jarige aanvaller Patrick Joosten op huurbasis van FC Utrecht over. Henk van Stee troefde hiermee onder andere VVV en PEC Zwolle af.

Henk van Stee presenteerde gisteren al verdediger Mica Pinto als nieuwe speler, Patrick Joosten is de tweede nieuweling in twee dagen. Van Stee vond het noodzakelijk om een extra aanvaller binnen de selectie te krijgen nu Dervisoglu in januari vrijwel zeker niet terugkeert op Het Kasteel en Veldwijk heeft uitgesproken in januari weg te willen. Joosten kon dus ook naar VVV en Zwolle, maar uiteindelijk wist Sparta de strijd om de aanvaller dus winnend af te sluiten.

Meer mogelijkheden voor Henk Fraser

Met Joosten krijgt Henk Fraser weer meer mogelijkheden in zijn selectie. De van Utrecht overgekomen speler kwam in het verleden vaak in actie als vleugelaanvaller, kan als één van de twee spitsen uit de voeten, maar zou ook achter de spitsen kunnen spelen – waardoor Smeets wat verder naar achteren kan zakken. Door de komst van Joosten neemt de concurrentie dus zowel voorin als op het middenveld toe.

Een win-win-win situatie

Vorig seizoen was Joosten door Utrecht verhuurd aan VVV, waar hij 32 wedstrijden speelde en met grote regelmaat prima voor de dag kwam. Dit seizoen maakte Joosten in 9 officiële wedstrijden van Utrecht zijn opwachting, maar uitzicht op veel speelminuten in de tweede seizoenshelft had hij niet.

Het contract van Joosten bij FC Utrecht loopt op 30 juni 2020 af, maar de club uit de Domstad heeft wel een optie om zijn contract met één jaar te verlengen. Door hem aan Sparta te verhuren krijgt Utrecht de kans om te zien of de optie lichten nut heeft (sportief, of om misschien nog wat geld aan hem te verdienen). Tegelijkertijd krijgt Sparta de kans om te zien of hij misschien een speler is die volgend seizoen een contract aangeboden kan krijgen. Wellicht transfervrij en als Utrecht de optie in het contract van Joosten licht kan Henk van Stee goed afwegen of hij al dan niet een transfersom wil betalen. Voor Joosten is het natuurlijk ook een mooie kans om zich te bewijzen. Al met al drie tevreden partijen, zo op de laatste dag van het promotiejaar 2019. Een win-win-win situatie. Zo, en dan nu aan de oliebollen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties