sparta podcast

Gisteren publiceerde RTV Rijnmond weer een nieuwe Sparta naar voren podcast. Voordat er in gesprek werd gegaan met gast Nico de Borst werd er nog heel even kort terug geblikt op de uitzending van vorige week met Bart Vriends.
Anton gaf aan dat veel supporters op de DN zijn mening niet geheel ondersteunden. Ruud van Os, was onder het mom – ik was moe – helemaal niet naar Sparta – NEC geweest
en wilde niet meer terugkomen op de uitzending van vorige week.

Nico de Borst veelzijdig Spartaan

Al met al kon dit onderwerp afgesloten worden en was er – terecht – veel aandacht voor Nico de Borst. Spartanen die Nico niet kennen, die bestaan niet, dus een verdere introductie is verder niet nodig. Nico vertelde ronduit over zijn belevenissen als supporter en bestuurder in de Stichting 1888. Ook kwamen er verhalen over de Reperbahn, idiote avonturen bij PEC Zwolle, Go Ahead en Carl Zeiss Jena ter sprake. Wat Nico ook siert is dat hij een behoorlijk historisch besef heeft als het gaat over logo’s, shirts en andere zaken die Sparta de club maken welke zij is. Maar Nico, die ook nog voorzitter van de supportersvereniging was, kwam pas echt goed los toen het ging over het deel van zijn leven die hem als persoon verrijkt heeft.

Indrukwekkend

Als initiatiefnemer van de Stichting Breath kwamen in deze podcast de meest indrukwekkende en ontroerende verhalen voorbij van het Sparta Rotterdam kinderdorp in Roemenië. Maar ook de hartverscheurende oorlog en de impact daarvan op de goede doelen die de stichting Breath in Oekraïne ondersteunt laten de luisteraar/kijker van de podcast nog eens beseffen hoe goed we het in Nederland eigenlijk hebben.

De prijs van het biertje dat je bij Sparta betaalt, en ook ter sprake kwam, lijkt dan ineens een stuk minder belangrijk, als je Nico (die zelf ook vindt dat het bier te duur betaald wordt), hoort praten.

Wil je na het luisteren van de podcast zelf een donatie doen? Klik dan op onderstaande button!

Abonneer
Abonneren op
12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties