Sparta was vanavond niet bij machte om een tweede keer op rij een 2-0 achterstand om te zetten in een overwinning. NEC was gewoonweg iets te sterk om dat toe te laten.

Het opnieuw goed gevulde uitvak, maar ook de Spartanen die deze wedstrijd op de televisie volgden konden zien dat twee individuele acties van de Nijmegen Eendracht Combinatie in de eerste helft fataal waren om een goed resultaat te bereiken. Een kansloze Olij zag een prima schot van de NEC uitblinker Proper achter hem in het net verdwijnen en kort daarna kon de doelman van Sparta ook een goed ingetrapte vrije trap van Verdonk niet keren.

Zijn opponent aan de Nijmeegse kant was wel succesvol met het keren van schoten van Spartanen Lauritsen en Saïto.

In de tweede helft ging Sparta toch nog op zoek naar een aansluitingstreffer. Daarbij was het geruime tijd de baas op het veld, maar wisten de Spartanen dit niet om te zetten in doelpunten. Sparta speelde niet slecht, maar was net niet scherp genoeg om echt zoden aan de dijk te zetten in het Nijmeegse. Ondanks een Spartaans veldoverwicht, een 57% aan balbezit en een niet opgevend Sparta was het toch NEC dat de punten in eigen huis kon houden en zichzelf een betere uitgangspositie voor de felbegeerde play-offs voor Europees voetbal kon wegzetten.

Sparta was vanavond echt niet minder dan NEC, maar op de beslissende momenten net niet fel genoeg. Volgende week wacht AZ en dan zal de club van Rotterdam meer dan 100% moeten geven om kans te blijven maken om bij de eerste 8 te eindigen. Superbelangrijk, niet alleen voor de sportieve mogelijkhede, maar zeker ook voor de geldstroom die binnenkomt met het behalen van die play-offs.

Abonneer
Abonneren op
327 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties