De eerste echte test was gelijk een flinke. Feyenoord-uit, waar maximaal 3.000 toeschouwers aanwezig konden zijn. Mede door het wangedrag van de ‘supporters’ van Zuid was het aantal toeschouwers met 4.000 verminderd. Daarnaast is er bij Feyenoord een gevalletje Corona gesignaleerd. Ondanks deze besmetting kon de wedstrijd gewoon doorgaan.

Opstelling Sparta eerste helft: Van Leer, Fortes, Drakpe, Heylen, Faye, Harroui, L. Duarte, Meerstadt, Mijnmans, Thy, Gravenberch.

Sparta begon fel aan het duel. De eerste tien minuten leverde dit een aantal kleine kansjes op en één grote mogelijkheid. Het welbekende countervoetbal sloeg toe en Gravenberch was erlangs aan de linkerkant. Hij ging echter voor eigen succes en hij zag zijn schot geblokt worden. De vrijstaande Harroui reageerde terecht boos.

Na de dreigende openingsfase van Sparta was het al gauw om te janken. Haps kreeg al twee keer de kans om vogeltje vrij voor te geven en de derde keer was het raak. Fortes en Harroui stonden in verdedigend opzicht te slapen en de voorzet op Bozenik was een vrijwel niet te missen kans. Twee minuten later werd het 2-0. Bozenik kapte gemakkelijk zijn tegenstander uit en schoot binnenkant paal raak. Na een donderspeech van Fräser tijdens de drinkpauze werd het er niet beter op. Summerville maakte er binnen een halfuur ook nog is 3-0 van, Sparta leek afgeslacht te worden. Gelukkig werd de rust gehaald met een achterstand van 3-0. Sparta kreeg voor rust nog één kans, maar oog in oog met Marsman faalde Gravenberch.

Het was zoeken naar lichtpunten. De jeugdige Drakpe maakte ondanks de flinke achterstand een goede indruk. Hij had een aantal momenten laten zien over een goede interceptie en een flinke dosis kracht te beschikken. Thy en Harroui waren ook een aantal momenten goed aan de bal, zochten hun man op en bewaarden het overzicht. Helaas werden het middenveld en de vleugels overlopen door de rappe buitenspelers uit Zuid. De mensen die dit gezien hebben zullen niet dromen van het centrale middenveld Meerstadt-Duarte. Fortes speelde erg slecht en was vrijwel overal te laat. Drakpe leek op twee plekken te spelen om de positionele fouten van Fortes te herstellen.

Opstelling Sparta tweede helft: Van Leer, Fortes (Dilrosun 68.), Abels, Fonseca, Faye (Martis 68.), Harroui (Reith 68.), Auassar, Smeets, D. Duarte, Rayhi, Emegha.

Gelukkig wisten deze spelers wel te knokken voor de ploeg. Sparta was een groot gedeelte van de tweede helft beter en vochten echt voor een goed resultaat. Helaas wisten de heren het gaatje niet te vinden. Smeets en Auassar stonden als kapiteins op het veld en dit had direct impact op de overige spelers. Er werd nu wel gewerkt. Desondanks was het voor de neutrale toeschouwer een slaapverwekkend einde van de wedstrijd. Als Spartaan kon je toch met een tevreden gevoel naar de tweede helft kijken, aangezien dit veel meer weg van voetbal had dan de eerste helft. Er waren amper kansen, maar Deroy Duarte had de 3-1 wel binnen moeten schieten. Een schitterende aanval over rechts bracht de bal bij Deroy Duarte, die met links de bal rakelings naast schoot. Voor Emegha leek dit niveau iets te hoog gegrepen en zat telkens niet of te laat in de aanval. Achterin en vooral op het middenveld stond het een stuk beter, dit voorkwam een monsterscore.

Natuurlijk moet er niet te veel waarde worden gehecht aan een oefenpot, maar de eerste helft was echt schrikbarend. Er is nog een hoop werk aan de winkel voor Fräser. Gelukkig hebben wij nog een maand. Over twee maanden wacht weer een ontmoeting in De Kuip en dan staan onze heren klaar om te stunten!