Met verslagenheid heeft Sparta het droevige nieuws van het overlijden van Simon de Jong, lid van de Raad van Commissarissen en een Spartaan in hart en nieren, aan de buitenwereld laten weten.

Vanaf zijn vijfde levensjaar was Simon een vaste gast op Het Kasteel. Van de Jongenstribune tot de Ereloge, zijn liefde voor Sparta kende geen grenzen. Hij was niet zomaar een supporter; hij was een levende legende die de club in zijn aderen had stromen en Sparta enorm steunde.

In 2007 ontving Simon de eer van Lid van Verdienste, een welverdiende erkenning voor zijn onvoorwaardelijke steun in de tijden dat Sparta op de proef werd gesteld. Als lid van de ‘Sponsorgroep’ speelde hij een cruciale rol bij het herstel en de wederopstanding van de club. In het seizoen 2009-2010 nam hij de voorzittershamer van de Raad van Commissarissen op zich en de afgelopen jaren bekleedde hij diverse bestuursfuncties binnen Sparta Rotterdam.

Terugblikkend naar de jaren ’90 van de vorige eeuw herinneren velen zich Simon als de betrokken Spartaan die zelfs met zijn Econosto de trotse shirtsponsor van onze club was.

Voor Sparta Rotterdam blijft Simon de Jong een legendarische figuur, een inspiratiebron die met hart en ziel aan de club verbonden was. Zijn betekenis voor Sparta overstijgt de grenzen van het voetbalveld.

Onze gedachten gaan uit naar zijn nabestaanden in deze moeilijke tijd. Namens de redactie van ITWM wensen we de familie van Simom we veel kracht toe bij het verwerken van dit verlies.

Bij de eerstvolgende wedstrijd van onze geliefde club zal de club met rouwbanden spelen en een minuut stilte houden ter nagedachtenis aan Simon de Jong. Simon de Jong was een Spartaan van groot die niets minder verdient dan onze diepste eerbied en respect. Altijd alles voor de club….

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner

13 REACTIES

 1. Vreselijk nieuws.
  Zo oud als Sparta wordt niemand, maar Simon oversteeg de dadendrang om een voetbalclub in leven te houden.
  Gelukkig heeft hij nog mee mogen maken dat onze mooie club door zijn gigantische (financiële) inspanningen het hoofd weer boven water kreeg en inmiddels de weg naar boven heeft ingezet.
  We zullen dit en jou nooit vergeten.
  Condoleances voor de nabestaanden.
  Rust zacht beste Simon, je hebt niet voor niets geleefd……

 2. Hier schrik ik van. Hij heeft voor Sparta heel veel betekent. In de donkere jaren bleef hij overeind en knokte met anderen om de club weer uit het moeras te trekken.
  Nabestaanden en vrienden gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst.
  Een groot Spartaan is heengegaan.
  Rust in vrede.

 3. Zonder Simon en kompanen waren we nu te vinden in het rijtje Wageningen, RBC, Veendam, Haarlem en SVV. Eeuwige dank aan Simon voor de redding van onze oude dame. Dat de hemelpoort maar verdacht veel mag lijken op de ingang van het Kasteel.
  Een heel groot Spartaan is heengegaan.