Sparta haalt in deze zware tijden verdediger Michaël Heylen op bij FC Emmen. Dat is opmerkelijk, zeker in deze crisistijden waar goed nagedacht moet worden of elke cent die uitgegeven wordt. In ieder geval gaat er geen transfersom naar Drenthe, de 26-jarige Belg is transfervrij.


Sparta Rotterdam heeft een akkoord bereikt met Michaël Heylen. De 26-jarige Belg speelde het afgelopen seizoen voor FC Emmen. De centrumverdediger speelde vijftien interlands voor Jong België, komt transfervrij over uit Drenthe en tekent een contract voor twee seizoenen op Het Kasteel.

‘We zijn blij dat we tot een akkoord zijn gekomen’, vertelt Directeur Betaald Voetbal Henk van Stee. ‘Dit seizoen was hij een vaste waarde bij Emmen.’ In het verleden speelde Heylen voor, onder meer, Anderlecht en Zulte Waregem. “We volgden Michaël al langere tijd en ondanks interesse van clubs uit Nederland en een aantal uit het buitenland heeft hij bewust gekozen voor Sparta om zich hier verder te ontwikkelen.”

De keuze om ondanks de coronamaatregelen een nieuwe speler vast te leggen wordt verder verduidelijkt door directeur Manfred Laros. “Ik kan me goed voorstellen dat een mogelijke pas op de plaats vanwege de onzekerheden in het betaalde voetbal niet geheel strookt met het contracteren van nieuwe spelers. Het is echter wel zo dat de continuïteit van de club, zeker op sportief vlak, gewaarborgd moet worden. Dat is cruciaal om sportief goed voor de dag te kunnen komen wanneer het nieuwe voetbalseizoen start. Sparta moet zich namelijk voorbereiden op een nieuw seizoen Eredivisie en zich daarin wederom handhaven.”

Bron: Sparta Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties