sfeer actie met vlaggen

Veel Sparta supporters en sommige sponsors zijn boos op Sparta vanwege het feit dat er gisteren zoveel supporters van de tegenpartij op met name de Tony van Ede tribune zaten. De club heeft op haar website uitleg gegeven over hoe dit is gekomen, over hoe men het liever ziet en ook hoe men e.e.a. wil voorkomen.

Helaas is Sparta (nog) niet ingegaan op de kritiek die velen hebben geuit. En dit betreft de verkoop van de passe-partouts, waarbij tegen een mooi tarief de 4 laatste thuiswedstrijden, waaronder die van gisteren bezocht konden worden. Die hadden we toch al van mijlen aan zien komen? Ook zoekt Sparta het net iets teveel in het zoeken van excuses waarom één en ander niet goed is gegaan en blijft een “sorry” van eigen kant naar de fans en sponsors uit.

Dat bedankje is natuurlijk wel weer mooi van de directie.

Verklaring Sparta

(Bron: Sparta Rotterdam)

ONDANKS NEDERLAAG VOL TROTS OP SPARTA-SUPPORTERS BIJ DERBY

03 april 2023 – 16:45

De wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord werd gisteren in een uitverkocht Sparta Stadion gespeeld. Allereerst kunnen we terugkijken op een duel dat gespeeld werd op een zeer sfeervol Kasteel, met support van beide supportersgroepen. Daarbij wil Sparta benadrukken dat dit duel is gespeeld zonder noemenswaardige incidenten tussen beide kampen, zoals het hoort bij een voetbalwedstrijd.

Ondanks dat Sparta Rotterdam in de afgelopen twintig jaar enorm is gegroeid in supportersaantallen, en ook in zakelijke relaties, blijven wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord altijd een uitdaging om het aantal aanhangers van de bezoekende club te reguleren. Dit is een uitdaging voor elke Nederlandse club, zelfs in Europa bij wedstrijden in de Europacup, en dus ook voor Sparta Rotterdam.

Op drie van de vier tribunes is het aantal supporters van de tegenpartij zeer beperkt gebleven, omdat Sparta Rotterdam nagenoeg uitverkocht is met seizoenkaarthouders. In de praktijk is het echter ook zo dat de zeer beperkte aantallen die in de verkoop gaan, en uitsluitend beschikbaar waren voor seizoenkaarthouders van Sparta, uiteindelijk deels terechtkomen bij supporters van de tegenpartij. Ook is het een constatering dat er diverse fans zijn die van meerdere clubs seizoenkaarten bezitten, iets dat is toegestaan.

De Tonny van Ede-tribune, met het Ereterras en de loges waren voor een (te) groot gedeelte in gebruik door supporters van de uitspelende club. Los van de contractuele en/of clubgebonden afspraken van tickets die Sparta verplicht ter beschikking dient te stellen, zijn er uitsluitend zakelijke kaarten verkocht aan businessclubleden van Sparta. De businessclubleden zijn vrij om te bepalen aan wie zij de kaarten verstrekken of welke relaties zij uitnodigen. Uiteraard is Sparta, net als haar supporters, niet gelukkig met het grote aantal dat (verbaal) aanwezig was op deze tribune.

De wedstrijd tussen Sparta en Feyenoord kan je naast een sportieve tweestrijd op het veld, wellicht ook zien als een ontmoeting tussen twee clubculturen op de tribune. Daar is in eerste instantie ook niets verkeerds aan, zolang dit beperkt blijft tot normaal supportersgedrag. Daarom is het goed om nogmaals te melden dat er gisteren geen noemenswaardige incidenten hebben plaatsgevonden.

Uiteraard evalueert Sparta Rotterdam met haar businessclubleden en supporters de wedstrijd van gisteren, omdat ook Sparta graag ziet dat er meer aanhangers van Sparta aanwezig zijn. Ook is het niet gewenst dat er in de businesslounge na afloop gezang is van liederen van de tegenpartij, echter was dit rondom sluitingstijd en was de lounge nagenoeg leeg, op één groep na. De club wil benadrukken dat zij ook niet gelukkig is met alle gang van zaken gisteren, maar het is belangrijk om eerlijk te communiceren dat het in de praktijk nagenoeg onuitvoerbaar is om bij dit soort wedstrijden iedereen te weren uit het stadion die niet voor Sparta is. Op drie van de vier tribunes is dit vrijwel geslaagd, in vergelijking met het verleden, toen soms bijna de helft van het stadion sympathie had voor de gasten.

De club Sparta Rotterdam is al jarenlang groeiende en dat zorgt ervoor dat er steeds meer Spartanen op de tribune plaatsnemen. Met elkaar blijven we werken aan die groei en hoe meer Spartanen er zijn, des te minder plaats is er voor supporters van de bezoekende club. Ondanks de nederlaag in de derby kijken we trots terug op onze eigen supporters die voor een prachtige sfeer hebben gezorgd en zich als ware Spartanen, in de geest van onze prachtige clubcultuur, hebben gedragen.

Directie Sparta Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
122 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties