Als Semper uit zijn raam kijkt op Sicilië ziet hij dit.

De lucht boven Trapani- Sicilië was vandaag van hetzelfde blauw als de hoes van de eerste elpee van The Eagles. Gekocht in 1971 bij het allerkleinste platenwinkeltje van Schiedam. De Free Record Shop van wijlen Hans Breukhoven. U weet wel: de ex van Vanessa.

Upsidedown was ik afgelopen zondag na afloop van de geweldige wedstrijd tegen Willem II. Het voetbal dat we een uur lang speelden was een lust voor het oog. Het oor kwam er wat bekaaider af. Of vindt u de nep stadiongeluiden, geproduceerd door een heuse dj, wel charmant?

Graag wil ik hier de scouting van Sparta Rotterdam eens in het zonnetje zetten. Zij zorgen er mede voor dat talenten als Abdou Harroui en nu ook weer Sven Mijnans kunnen doorbreken bij het eerste. Rene de Hoon, één van de scouts, kennen we al jarenlang. Danny Koevermans, Juul Ellerman, Leen van der Weel, Ricky van de Bergh, talloze spelers zijn ontdekt door deze kanjer. Nu is het wéér raak. Twee groeibriljanten in de basis.

Al kunnen wij wellicht Deroy Duarte er ook toe rekenen. Deroy scoorde afgelopen zondag twee keer. De week ervoor tegen FC Emmen was het ook al raak. Natuurlijk, hij zal zich een langere tijd moeten bewijzen. Maar de vooruitzichten voor hem zijn zonnig te noemen. Naar het schijnt traint hij extra bij Hans Croon. U weet wel, de man die in het kampioensjaar in de eerste divisie ervoor zorgde dat de spelers een tank extra energie over hadden. Maar goed, waar zou Sparta zijn zonder scouting en jeugdopleiding?

Sparta kan makkelijker zonder mij dan zonder scouting en jeugdopleiding. Ik spui af en toe wat teksten op ITWM en als het slecht gaat ben ik de eerste die op zijn achterste benen staat en het dan héel mooi kan vertellen hoe het wél moet. Daar wordt erg om gelachen in het hoofdgebouw. Ja, wist u niet hé? Nou, toch is het zo.

Ik had na de wedstrijd tegen Willem II op deze prachtige site wat gemompeld dat ik zo tevreden was over ons positiespel. Dat ik dit de afgelopen maanden regelmatig in teksten had laten blijken dat dit ondermaats was. En dat ik blij was dat het kwartje klaarblijkelijk was gevallen. Daarop kreeg in een mailtje van een heuse scout. De tekst luidde: ‘Denk je nu echt dat Sparta niet zonder jou kan?’ En dan een heleboel van die achterlijk lachende poppetjes erachter.

Ja Spartanen, de hoofdscout heeft natuurlijk gelijk: want wie ben ik? Heb ik nu echt de illusie dat men zich iets aantrekt over hetgeen alhier door deze of gene zolderkamerridder wordt geschreven? Tuurlijk niet. Al heb ik er destijds wel mede er voor gezorgd na een verpletterend trainingsverslag mijnerzijds dat Frans Adelaar de zak kreeg. Goed, Hugo Borst refereerde en citeerde mij toen in zijn column in het AD. Aanleiding was mijn verslag van de training. Maar toen kreeg Fransje toch mooi zijn congé. En terecht. Zelden een grotere prutser meegemaakt.

Maar ja, ik heb het al meer gezegd: in het hoofdgebouw ziet men mij liever gaan dan komen. Waarvan akte. Genoeg geluld over jezelf Semper. Nu weten we het wel.

FC Groningen onze volgende tegenstander wordt zeker géén makkie. Extra pikant ook, omdat Abdou Harroui daar nog altijd op de radar staat. Als ze hem tenminste nog kunnen betalen. FC Groningen schijnt ook nog iets aparts te hebben. Een ‘bonusverdediger’. Had er nog nooit van gehoord. Het is iets dat Josè Mourinho heeft uitgevonden. VI weidde er een heel artikel aan. ‘In wedstrijden waarin Groningen met vier verdedigers aantreedt, zijn er altijd momenten waarop controlerende middenvelder Azor Matusiwa naast de centrale verdedigers komt om tijdelijk een vijfmansachterhoede te veroorzaken. Tegen Ajax bleek dat bijvoorbeeld effectief bij het afstoppen van Nicolás Tagliafico. Bij AZ heeft Owen Wijndal moeite met die behandeling.’ Dus zo willen ze onze opkomende backs afstoppen. Terwijl ze voorin toch een aanspeelpunt houden, want de buitenste voorhoede spelers hoeven niet mee te verdedigen.

Nou ja lieverds, het zal allemaal wel. Ik maak me daar maar niet druk om. Want ze analyseren het spel van FC Groningen tot en met. En als je de bal niet hebt kan je niet scoren. Danny Buys met z’n Mourinho-systeem. We gaan het zien en meebeleven. Hoop wel dat we een beetje fatsoenlijke scheidsrechter krijgen toegewezen. Niet één of andere blaag die nog niet droog is achter z’n oren. Lees net dat Danny Makkelie is aangesteld. Dat valt dan weer mee. Hopen op een knallende wedstrijd zaterdag. Met als ‘bonus’ drie punten. Spartaanse groet vanaf een zonnig Sicilië.

Ciao tresori.

4.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
38 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Sunny
Spartaantje
1 maand geleden

Harroui moet gewoon het seizoen bij Sparta afmaken. Hij gaat bij ons steeds meer stappen maken. Een tussentijdse overstap midden in het seizoen is sowieso nooit goed. Aan het eind van het seizoen kan hij achterover leunen en wachten op clubs uit binnen- en buitenland.

D
aadje
1 maand geleden

Mooi stukje weer Semper

D
HansG
Spangenaar
1 maand geleden

Harraoui denk na,ga niet naar fc Groningen!!! Ze willen hem daar nog graag inlijven. Gewoon bij Sparta het seizoen afmaken, en dan staan Europese topclubs vanzelf voor hem in de rij. Groningen is echt geen verbetering.

steef
Spartaantje
1 maand geleden

Semper ben jij een zoon van N & K van de schielaan ?

Henry
Spartaantje
1 maand geleden

Hier in Vlaardingen schijnt de zon met bijna 23 graden
Daar hoef je niet voor op Sicilië te vertoeven
Verder fijne dagen toegewenst

nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

Wat een leuke reacties weer.
Iedereen bemoeit ze eigen ergens mee.
Als iemand ook maar een wordt je verkeerd schrijft op de site.

Laatste wijziging 1 maand geleden door nicopijpers
D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Ik hou me nu even in.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

Ik ging zitten twijfelen, dus las alles nog eens na.
Flabbergasted.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Ik lig in een deuk om jouw reactie. Geweldtg. 😂😂😂

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

uitgeblust….beste man

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Zeker vriend, zeker,

D
Tietveld
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

Hij is bijna weer vertrokken!

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

Juist heel goed Brandweer .

D
Leidschendam
Spartaantje
1 maand geleden

Schrijven Semper, schrijven…..

Wat betreft DJ.
Seizoen 2015 – 2016, ons kampioensjaar heb ik helaas alle wedstrijden vanuit huis moeten volgen, naast prachtige wedstrijden genoot ik enorm van de Spangenaren en Spartanen met hun gezang, zij gaven mij het gevoel er toch bij te zijn. Wat zal het toch geweldig zijn als we die geluiden weer kunnen horen en voelen.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Leidschendam
1 maand geleden

Blijven Schrijven Ton heerlijk om te lezen die mooie berichten .
Daar geniet ik tenminste van .

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Als ‘ze’ hun inspiratie kunnen halen uit het ontslag van Ranko, dan moet dit zeker een stimulans zijn.

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Dat is geen onbelangrijk gegeven. Het verbaast me dat het alweer een jaar geleden is. Overigens is hij precies op tijd vertrokken als je het mij vraagt. Deze corona-maatschappij is voor niemand leuk, maar voor Jules Deelder was het al helemaal niet te doen geweest!

Vorig jaar keek hij vanuit de (door hem zo mooi beschreven) hemelpoort toe hoe we AZ oprolden met 3-0. Wat was dat een magische avond. Voor mij zelfs één van de allermooiste wedstrijden in 20 jaar als Sparta supporter.

Laatste wijziging 1 maand geleden door samson1888
nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

Weer mooi Semper bedankt.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
1 maand geleden

Nou gisteren Groningen zien spelen maar daar tegen zijn we zeker niet kansloos sterker nog denk dat we een hele goede kans maken. Sparta naar Voorre !

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Dan moeten ze wel zo spelen als tegen WII en dan graag de hele wedstrijd en niet gaan lopen klooien de laatste twintig minuten want dan wordt je opgerold tegen Groningen wat niet nodig hoeft te zijn.

D
appie ossie
Spangenaar
1 maand geleden

goed verhaal beste man

D
Ron Essen
Spangenaar
1 maand geleden

Weer leuk Ton. Fijn dat je tevreden en blij bent. Ik ben dat ook en vindt dit een geweldig het gaat goed met Sparta gevoel.
Geweldig dat die scout dat mailtje naar jou stuurde😂😂😂😂

D
Rood en wit
1 maand geleden

Winnen van Groningen zaterdag en je doet mee voor europees voetbal.

Wij gaan nog steeds voor europees, Wij gaan nog steeds voor europeeeeees !

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
1 maand geleden

Zo, ben je weer om?

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Een kinderhand …………………… !

D
Spartaan uut Grunn
Spartaantje
1 maand geleden

Zo een blunder mag Padt tegen Sparta ook wel maken.

D
Dikker
Gladiator
1 maand geleden

Fijn stukkie weer.
Nog last van de Etna gehad?
Hoe locken ze down daar?
Hier zoeken ze de randjes weer op om onder de regeltjes uit te komen.
Waarom de Hema wel en de Blokker niet, huilie huilie.
Ik mis de manieren te zoeken naar rust overal.
En Groningen? Dit wordt de meest saaie 0-0 die je je bedenken kan.

D
Jan
Gladiator
1 maand geleden

Leuk geschreven weer semper. Ik vind het echt geweldig dat minstens 1 scout gelooft dat wij hier op itwm serieus denken dat de ts hier mee leest en daar de tactiek op afstelt. Wat een niveau.
Ik ziet nu naar de emmers tegen grun te kijken en ben niet onder de indruk van Groningen. We gaan het zien ik heb er wel vertrouwen in en Harroui gaat naar Barcelona.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Jan,
Kun je West even vragen of dat allemaal klopt wat Semper hierboven beweert over Rene de Hoon & de spelers die door hem zouden zijn gescout?

Laatste wijziging 1 maand geleden door ATX
D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Heel naar

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

Ik snap nu waarom je bij de brandweer zit.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Waarom reageert u zo onaardig op de reactie van meneer Jan?

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Daar ga je weer.
Ton heeft de naam van Rene de Hoon niet genoemd.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Ron, effe serieus ik zie die naam toch echt ‘gewoon’ in de tekst hierboven staan hoor!.. Volgens mij is de Hans Anders nog wel gewoon open tijdens de totale lockdown… 😉

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Sorry je hebt gelijk.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Het is je vergeven, Ron.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Scherp Ron, heel scherp.

Maar wat jij niet wist, is dat als je CTRL+F doet op je PC’tje en de toegangscode “e de h” intikt er een geheime paragraaf van Ton over De Hoon verschijnt. Ik wens je veel leesplezier. Houdoe!