Als Semper uit zijn raam kijkt op Sicilië ziet hij dit.

De lucht boven Trapani- Sicilië was vandaag van hetzelfde blauw als de hoes van de eerste elpee van The Eagles. Gekocht in 1971 bij het allerkleinste platenwinkeltje van Schiedam. De Free Record Shop van wijlen Hans Breukhoven. U weet wel: de ex van Vanessa.

Upsidedown was ik afgelopen zondag na afloop van de geweldige wedstrijd tegen Willem II. Het voetbal dat we een uur lang speelden was een lust voor het oog. Het oor kwam er wat bekaaider af. Of vindt u de nep stadiongeluiden, geproduceerd door een heuse dj, wel charmant?

Graag wil ik hier de scouting van Sparta Rotterdam eens in het zonnetje zetten. Zij zorgen er mede voor dat talenten als Abdou Harroui en nu ook weer Sven Mijnans kunnen doorbreken bij het eerste. Rene de Hoon, één van de scouts, kennen we al jarenlang. Danny Koevermans, Juul Ellerman, Leen van der Weel, Ricky van de Bergh, talloze spelers zijn ontdekt door deze kanjer. Nu is het wéér raak. Twee groeibriljanten in de basis.

Al kunnen wij wellicht Deroy Duarte er ook toe rekenen. Deroy scoorde afgelopen zondag twee keer. De week ervoor tegen FC Emmen was het ook al raak. Natuurlijk, hij zal zich een langere tijd moeten bewijzen. Maar de vooruitzichten voor hem zijn zonnig te noemen. Naar het schijnt traint hij extra bij Hans Croon. U weet wel, de man die in het kampioensjaar in de eerste divisie ervoor zorgde dat de spelers een tank extra energie over hadden. Maar goed, waar zou Sparta zijn zonder scouting en jeugdopleiding?

Sparta kan makkelijker zonder mij dan zonder scouting en jeugdopleiding. Ik spui af en toe wat teksten op ITWM en als het slecht gaat ben ik de eerste die op zijn achterste benen staat en het dan héel mooi kan vertellen hoe het wél moet. Daar wordt erg om gelachen in het hoofdgebouw. Ja, wist u niet hé? Nou, toch is het zo.

Ik had na de wedstrijd tegen Willem II op deze prachtige site wat gemompeld dat ik zo tevreden was over ons positiespel. Dat ik dit de afgelopen maanden regelmatig in teksten had laten blijken dat dit ondermaats was. En dat ik blij was dat het kwartje klaarblijkelijk was gevallen. Daarop kreeg in een mailtje van een heuse scout. De tekst luidde: ‘Denk je nu echt dat Sparta niet zonder jou kan?’ En dan een heleboel van die achterlijk lachende poppetjes erachter.

Ja Spartanen, de hoofdscout heeft natuurlijk gelijk: want wie ben ik? Heb ik nu echt de illusie dat men zich iets aantrekt over hetgeen alhier door deze of gene zolderkamerridder wordt geschreven? Tuurlijk niet. Al heb ik er destijds wel mede er voor gezorgd na een verpletterend trainingsverslag mijnerzijds dat Frans Adelaar de zak kreeg. Goed, Hugo Borst refereerde en citeerde mij toen in zijn column in het AD. Aanleiding was mijn verslag van de training. Maar toen kreeg Fransje toch mooi zijn congé. En terecht. Zelden een grotere prutser meegemaakt.

Maar ja, ik heb het al meer gezegd: in het hoofdgebouw ziet men mij liever gaan dan komen. Waarvan akte. Genoeg geluld over jezelf Semper. Nu weten we het wel.

FC Groningen onze volgende tegenstander wordt zeker géén makkie. Extra pikant ook, omdat Abdou Harroui daar nog altijd op de radar staat. Als ze hem tenminste nog kunnen betalen. FC Groningen schijnt ook nog iets aparts te hebben. Een ‘bonusverdediger’. Had er nog nooit van gehoord. Het is iets dat Josè Mourinho heeft uitgevonden. VI weidde er een heel artikel aan. ‘In wedstrijden waarin Groningen met vier verdedigers aantreedt, zijn er altijd momenten waarop controlerende middenvelder Azor Matusiwa naast de centrale verdedigers komt om tijdelijk een vijfmansachterhoede te veroorzaken. Tegen Ajax bleek dat bijvoorbeeld effectief bij het afstoppen van Nicolás Tagliafico. Bij AZ heeft Owen Wijndal moeite met die behandeling.’ Dus zo willen ze onze opkomende backs afstoppen. Terwijl ze voorin toch een aanspeelpunt houden, want de buitenste voorhoede spelers hoeven niet mee te verdedigen.

Nou ja lieverds, het zal allemaal wel. Ik maak me daar maar niet druk om. Want ze analyseren het spel van FC Groningen tot en met. En als je de bal niet hebt kan je niet scoren. Danny Buys met z’n Mourinho-systeem. We gaan het zien en meebeleven. Hoop wel dat we een beetje fatsoenlijke scheidsrechter krijgen toegewezen. Niet één of andere blaag die nog niet droog is achter z’n oren. Lees net dat Danny Makkelie is aangesteld. Dat valt dan weer mee. Hopen op een knallende wedstrijd zaterdag. Met als ‘bonus’ drie punten. Spartaanse groet vanaf een zonnig Sicilië.

Ciao tresori.

Abonneer
Abonneren op
37 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties