geruchtenmachine

Ruud van Os belde afgelopen week met Nijkamp. Ook dat vertelde hij in De Sparta Podcast! En dat bracht ons gratis en voor niets berichten voor in De Geruchtenmachine!

Sparta heeft er weer een nieuwe speler bij

Volgens Ruud van Os heeft Gerard Nijkamp tegen hem gezegd dat een speler van een andere club zijn jawoord heeft gegeven aan Sparta voor het volgende seizoen. Ruud en Gerard spreken elkaar met de voornaam aan, ze kennen elkaar, dus we gaan er vanuit dat dit een gerucht met een zeer hoog waarheidsgehalte is.

Het is een speler die de Nederlandse competitie kent. Die speler wil alleen nog niet dat het bekend wordt. En daarom wordt dit pas na de laatste wedstrijd bekend gemaakt. Een apart verhaal. Want transfers zijn aan de orde van de dag. Zo speelt Bakari nog bij RKC, kunnen Sparta en RKC elkaar nog treffen in de play-offs, maar doet niemand er moeilijk over dat zijn transfer van RKC naar Sparta gewoon naar buiten is gekomen. Dusssssss…….we kunnen lekker aan speculeren slaan.

Velanas, een Kralinger of toch Strootman?

Welke op handen zijnde transfer is rond, maar is dusdanig gevoelig dat dit geheim moet blijven?

Een serieuze optie is Odysseus Velanas. Maurice Steijn heeft in februari van dit jaar duidelijk gemaakt dat hij de beste speler van NAC al in de winterstop wilde hebben. Sparta was niet bereid een flinke transfersom neer te leggen. Maar Velanos is komende zomer transfervrij. Velanas is een aanvallende middenvelder van 25 jaar. Dat past helemaal in het plaatje dat Nijkamp voor ogen heeft. Voor aanvallende middenvelders wil hij meer salaris uittrekken dan voor (links)backs. Hij is transfervrij en hij kan op zijn leeftijd nog een toekomstige transferwaarde ontwikkelen.

NAC wil voor NAC begrippen ver gaan om hem te houden, maar Velanas wil zijn contract in Breda niet verlengen. Er zijn nogal vervelende gesprekken gevoerd tussen zijn zaakwaarnemer en NAC. En daarnaast ligt een overstap naar ‘Steijn’ (die gehaat wordt door veel NAC’ers) zeer gevoelig. Reden genoeg om nog even te willen zwijgen. Steijn werkte overigens niet met Velanas samen bij NAC.

Als het Velanas niet wordt, dan gokt de redactie van ITWM erop dat het om een speler van Excelsior gaat. Daar ligt een overgang naar de mooiste club van Rotterdam ten slotte ook zeer gevoelig. Welke speler van Excelsior zou eigenlijk interessant kunnen zijn voor onze club?

Daarnaast gaat er al zo’n drie maanden het hardnekkige gerucht dat Strootman terug wil komen naar Sparta. Dit wordt ‘gevoed’ door het feit dat Strootman dit seizoen vaker dan voorheen naar Sparta is komen kijken. Maar waarom zou zijn transfer verzwegen worden als het al rond is? Nee, wij gaan voor Velanas. En anders voor een Kralinger. Toegegeven, we speculeren. Maar dat mag in De Geruchtenmachine! Geef gerust je mening hieronder weer.

Nijkamp wil Sambo nog een jaar huren

Sambo is gehuurd van PSV. PSV kan hem terughalen. Doet PSV dat niet, dan heeft Sparta met een optie het eerste ‘recht op koop’. Naar verluidt zou het in de optie vastgelegde bedrag 5 ton zijn.

Dat zijn niet de enige twee varianten. Er is nog de mogelijkheid dat Sambo er zelf voor kiest om om naar een andere club te gaan als PSV hem niet wil houden. De vierde mogelijkheid is dat PSV hem wel wil houden, maar hem nog een jaar wil verhuren. Volgens Ruud van Os zet Sparta in op die laatste mogelijkheid in en probeert Sparta Sambo nog een jaar te huren van PSV.

Abels

Zoals eigenlijk al bekend was heeft Sparta aan Abels een aanbieding gedaan. Abels heeft het naar zijn zin bij Sparta, maar heeft al laten doorschemeren dat hij liever vertrekt omdat hij vaker wil spelen. Niettemin blijft hij voor Sparta een interessante speler. Met name als centrale verdediger doet hij het de laatste tijd -ondanks zijn eigen doelpunt tegen Twente- uitstekend. En als  ‘tweede back’ achter Sambo kan je hem er voor de breedte ook goed bij hebben. Wordt vervolgd.

Abonneer
Abonneren op
103 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties