Sergi Rosanas maakt de overstap van FC Barcelona naar Sparta. Hij tekent voor twee seizoenen op Het Kasteel, met een optie voor nog eens twee seizoenen. De rechtsachter (22) speelde bij de Catalanen in Barcelona B, dat op het derde niveau van Spanje uitkomt. Rosanas speelde daarnaast voor Spanje O19.

Er zijn weleens weekenden dat de redactie van ITWM de wedstrijden van Barcelona B niet volledig uitkijkt. We kunnen daarom weinig zinnigs zeggen over de kwaliteiten van Rosanas. Laten we hopen dat het een geweldenaar en de van RKC gehaalde Bakari in kwaliteiten zal overtreffen. Gerard Nijkamp lijkt wel te weten waar het het over heeft en reageert op de komst van de Spanjaard: “Sergi is een rechtsback met een goede techniek, die zowel aanvallend als verdedigend sterk is. Als achtjarige stroomde hij in bij de jeugdopleiding van Barcelona, die hij volledig doorliep en waar hij veertien jaar speelde. Een doorbraak hier bleef uit, maar wij zien in hem een speler die op termijn op Eredivisieniveau van waarde kan zijn en concurrent kan zijn voor de rechtsbackpositie. Momenteel is hij nog in Spanje, volgende week zal hij naar Nederland komen en we kijken ernaar uit hem hier te ontvangen.”

Hopelijk is de nieuwe trainer volgende week bij de ontvangst aanwezig en kan onze trainer direct nog 2 of 3 nieuwe kanjers de hand schudden. Want Rosanas mag dan volledig voor het heilige rood-wit gaan. De meeste spelers die als basisspeler met Sparta wederom jacht op het linkerrijtje willen openen, wachten toch even wie er straks als hoofdcoach voor de groep staat voordat ze een contract tekenen.

Sergi Rosanas is de vierde speler die aangetrokken is voor de A-selectie. Saïd Bakari, Pelle Clement (beiden van RKC) en Django Warmerdam (van FC Utrecht) tekenden al eerder. Lokilo en Brym keren ook weer terug naar onze club en krijgen een kans om zich in de voorbereiding te bewijzen.

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner

238 REACTIES

 1. Ik weet bij Sparta moet je geduld hebben .
  Maar 3julie gaan we van start maar ik zie nog niet veel gebeuren wie zijn de nieuwe aan kopen die na het seizoen voor gesteld zouden worden .
  Wie wordt nou eindelijk onze nieuwe trainer .
  Ik persoonlijk zou het graag willen weten .
  Dus mr Nijkamp wacht met spanning op u bericht .

 2. Nieuwe week, nieuwe kansen?
  Er is nog een hoop werk te verrichten voor 3 Juli.

  ToDo lijstje voor Nijkamp;

  – Nieuwe trainer aanstellen
  – Van Crooij verkopen voor een mooi bedrag.
  – Contract van Eerdhuijzen opwaarderen
  – Contract Abels verlengen
  – linker Centrale Verdediger aan de selectie toevoegen
  – 2e linksback aan de selectie toevoegen (Youri Baas?)
  – 2e spits
  – vleugelspeler (s)
  – nog een extra middenvelder (aangekondigd door Nijkamp in de laatste podcast)
  – Van Mullem verhuren
  – Lokilo verkopen???

  – Azen op dat buitenkansje!

  Graag een of twee echt goede aankopen ala Kitolano/Olij/Lauritsen/Verschueren erbij (van het geld dat we voor Van Crooij krijgen).

 3. We missen allemaal het punt.
  Deze jongen komt om Aleman gezelschap te houden, zodat die jongen niet te boek gaat als miskoop.

  Het is een sportieve wingman. Stom. Zo’n jongen hoef je ook niet te scouten. Als hij maar gezellig is.

  En nu hou ik erover op. Mijn punt is duidelijk, ik vind het proces van aankoop 100x niks. Laten we hopen dat het eindresultaat meevalt en de jongen geen al te zware last op onze medische staf gaat leggen.

 4. Voor geen enkele positie is het makkelijker om een speler op te leiden dan voor de rb-positie. Waarom lukt dat Sparta al jaren niet?

  En waarom moet er dan wel gescout worden op de reservebank van het 3e niveau van Spanje naar een niet fitte RB die nooit speelt en ook niet voor JS in aanmerking komt? Zomaar een vraag hoor…

  • Dat hele verhaal rond onze jeugdelftallen is een beetje gehuld in mist. Geluiden dat ze niet goed genoeg voor het eerste zijn is zeer verontrustend maar is dit waar? De enige hier waarvan ik vind dat hij goed inzicht heeft in onze jeugdspelers is West.

   • Opzich lijk het mij ook genoeg zeggen zonder alles te volgen. Dat er op het moment gewoon al een tijdje niks aankomt. Na de namen hieronder waar ook vele Spartanen niet zo enthousiast over waren zijn de meeste interessante gewoon weggehaald door vooral Ajax en de andere topclubs . Zo Hato en Aertsen zouden nu bijvoorbeeld bij Sparta achterin kunnen spelen. Maar zitten nu bij Ajax eentje in de basis elf andere vaak bij jong Ajax.

    En blijf erbij dat spelers die de potentie misschien wel hebben op een hoger niveau moeten spelen dan in de Jacks League. Want die stap naar Sparta 1 is dan veels te groot dus verhuren aan een kkd club Maarja zeggen sommige al jaren maar gebeurt helaas niet.
    Nu komen er met Bal en Lourens twee aardige spitsen talent aan maar dan halen ze ook weer Cardinaal en zandbergen voor jong Sparta dusja. En bij onder de 18 zit ook wel wat leuks aan tekomen maar blijft de vraag krijgen ze een kans.

  • Sambo had ook een jaar niet gespeeld voordat hij naar Sparta kwam wegens een zware knieblessure en dat pakte toch ook heel aardig uit. Ik denk dat we dat ook maar eventjes in ons achterhoofd moeten houden voordat we deze jongen weer volkomen tot op de grond toe afbranden. Wanneer je zo’n 14 jaar in de opleiding van een club als Barcelona hebt gezeten moet je toch op z’n minst wel een balletje kunnen raken toch??

   • Ik snap die goedpraterij en vergelijkingen met succesverhalen niet zo.

    Sambo speelt 1 jaar niet, maar is een bekende van de scouting. En had een volledig seizoen KKD erop zitten. En we huurden hem vast met een leuke clausule als het niet zo werken vanwege die knie blessure.

    Deze kerel speelt TWEE jaar niet. Niemand kent hem. En we bieden hem een contract aan. (Hopelijk voor minimumloon en leuke clausules als hij wel speelt). Sparta loopt alle risico.

    En dat kulargument dat je bij Barça in de jeugd speelt en wel iets kan. 90% van de jeugdspelers van BVOs haalt het profvoetbal niet. Misschien doet Barça jeugd het iets beter. Is de kans die hij het niet haalt nog altijd groter dan wel.

    Die ene Craninckx keeper speelde Jong België en doorliep de hele opleiding van Real Madrid – kon er werkelijk geen ene reet van.

    De ene Ruiz linksbuiten onder Pastoor? Barça, Arsenal jeugd. Kom er geen reet van.

    Mijn punt: deze gast zal vast potentie hebben gehad. Maar iemand die 2 jaar niet speelt op het derde niveau van Spanje. Die heeft 3% kans de nieuwe Sambo te zijn. En 97% kans dat hij er geen ene flikker van kan.

    Ik had liever een Nederlandse jongen zien komen die 40-50% kans heeft de nieuwe Sambo. Dit is zonde van het budget. En al betalen we hem niks. Dan is het nog zonde van de tijd van bijvoorbeeld Boukhari of de medische staf. Dit is Sparta, geen speeltuin!

    • Exact dit ! Als hij echt kwaliteiten heeft en er geen groot blessure risico is, waarom komt hij dan naar ons en gaat hij niet in Spanje naar een PD staartclub of een SD club.? Dat zou dan toch veel logischer zijn. Dit is gewoon een blinde gok, ik kan er echt niks anders van maken…het kan natuurlijk goed uitpakken, maar ik betwijfel het….

     • Soortgelijk verhaal als dat van jou hierboven herinner ik me ook nog van iemand die hier dagelijks pretendeert er echt verstand van te hebben toen AP ineens met Julian Chabot op de proppen kwam….

     • Makkelijk scoren. Je noemt ‘toevallig’ een speler uit die periode die wel geslaagd is…..

     • Nee het gaat om het vergelijk van beweringen over een speler, zo’n beetje iedereen had zijn mening al klaar – kon nooit wat zijn want gescout door AP, en als ‘ie echt kon voetballen dan was ‘ie wel gescout door een Bundesliga club want die zijn allemaal stukken beter/actiever dan Nederlandse clubs etc. etc etc. Zelfde proef ik nu weer bij deze speler, laten we gewoon eerst eens een wedstrijd van ‘m afwachten en dan een oordeel vellen. Dat er in ons eigen land verder weinig soeps rondloopt heeft Jong Oranje toch gisteravond ook weer eens ten overvloede laten zien?. Dat je een RB altijd zelf moet opleiden kan ik nog wel in meegaan maar wanneer zelfs de trainers aangeven dat er weinig tot niks rondloopt in Jong Sparta wat direct zou kunnen aansluiten dan is het toch niet zo gek dat Nijkamp zijn geluk elders beproeft, hij word immers afgerekend op komend seizoen en dan helpt het niet echt wanneer er over 2, 3 jaar misschien een talent aan zit te komen uit de eigen opleiding…. toch?

     • Het punt is dat het gokken is.
      Chabot was overigens 4 jaar jonger, komt uit Duitsland wat dichter bij onze cultuur en had geen jaren blessureleed achter de rug.

      Chabot was actief jeugdinternational. Bij onze Spaanse vriend liggen die jaren al wat langer in het verleden.

      Als hij voor meer dan 1 miljoen wordt verkocht in de toekomst. En dan huur ik een bus om een wedstrijd te bezoeken en mogen jullie van Rotterdam tot waar hij ook speelt allemaal je gelijk halen. Lijkt me heerlijk als het zo uitkomt.

      Maar dat financiële risico durf ik wel te nemen. Ik kan me veel meer mislukte buitenlandse niet gescoute gokjes herinneren dan Chabot en Okoye kunnen goedmaken. Over die laatste deed Van Stee tenminste niet moeilijk. Getipt door een zaakwaarnemer, Sparta ging een gok nemen.

      (Ik ga er nog niet mijn hypotheek onder verloten dat het een success is, de bal is rond, er is nog hoop)

  • Ja Jaap 100% eens. Er lopen in o/d 18 een paar spelers als je die goed begeleid ,dan worden het eerste elftal spelers binnen 2 a 3 jaar. En dan heb ik het niet over Jesse Bal, waar iedereen het over praat. Maar over zeker 3 andere spelers en daar zit Aymane Bais nog geen eens bij, die in de thuis wedstrijd tegen Feyenoord o/d 18 met 2 geweldige acties 1 minuut voor tijd 4 man het bos instuurde en daarna nog een speler plus keeper verschalkte met de winnende goal 3-2 is op te zoeken op internet.

 5. George Dobson heb ik vanaf dag 1 verdedigd, die jongen was echt goed maar is gewoon tactisch verkeerd ingezet toentertijd. Heb hem daarna in de League One nog even gevolgd waar die het echt goed deed. Blijft jammer dat dat er nooit is uitgekomen bij ons.

 6. Ik laat mij graag verrassen en wil Nijkamp na vorige zomer het voordeel van de twijfel geven maar ik word nog niet enthousiast van onze 4 aanwinsten tot nu toe. Dit lijkt mij echt een pure gok die goed uit kan pakken maar ook een nieuwe Marfelt of Masouras sluit ik niet uit.

 7. Echt belachelijk hoe deze jongen op voorhand wordt “afgemaakt”. Als je 14 jaar bij Barcelona speelt, waaronder een een paar jaar op contractbasis, aanvoerder was van het hoogste jeugdelftal en 5 interlands in Spanje Onder 19 speelde, kan je echt wel wat en ben je geen “Spaanse ober “ Kijk eens op YouTube naar het filmpje over hem. Zijn uiteraard allemaal hoogtepunten maar je kan wel zien dat hij een hoge handelingssnelheid heeft en vrij direct speelt. Hij geeft veel directe voorzetten (van die mooie bananenflanken waar Kaltz zo bekend om was) waaruit gescoord wordt.

 8. ik denk dat iedere speler die nu komt een zware last op zijn schouder heeft ,op dit moment is geen enkele speler die wij niet kennen niet goed /goed genoeg .
  we willen allemaal denk ik namen zien die we kennen en waar we over kunnen ordelen vanuit zij voetbal verleden .tot nu toe heeft de td van sparta mij nog steeds verast met de aangetrokken spelers van verleden jaar .En wie weet zet sparta deze lijn voort daar moeten we maar vanuit gaan .en de nieuwe aanwinsten het voordeel van de twijfel geven .en oordeln kunnen we beter doen na een bepaalde tijd in de aankomende compentitie.en ja ik zal ook graag wat namen zien die ik herken maar mischien komen die nog

  • Van verleden jaar loopt er o.a. ook een Spaanse “ober” rond bij Sparta. Heeft alleen maar warm gelopen. Én ook een Noorse spits. Weet zijn naam al niet eens meer, maar heeft ongeveer 5 minuten mee gedaan. Kijk, allemaal leuk hoor die bankzitters, maar ook dié kosten geld. Haal liever 1 bekende eredivisie waardige speler en zet verder eigen jeugd in als er blessures zijn. En stop PER DIRECT met de deal met ajakkes. Wat een arrogante club is dat zeg!

 9. Verleden jaar kwam er een Noor. Een Noor van 1,96. Nooit van gehoord, uit de diepere donkere krochten van de Noorse competitie.

  Ze hadden hem zien spelen toen ze naar een ander gingen kijken en dachten: “Die nemen we erbij.” No Shit; zo is het gegaan.
  Het bleek een schot in de roos.

  Zullen we, voordat we deze jongen bij voorbaat compleet affakkelen, eerst is bekijken hoe hij speelt? Want Godallemachtig, sommige mensen hier zouden er goed aan doen eventjes uit de buurt te blijven van scherpe dingen.

    • De vergelijking gaat helemaal niet mank; Van Lauritsen wisten we ook geen reet voordat hij kwam, behalve dan de enorme schare fans hier die elke week afstemt op de Noorse competitie.

     Dat is het punt dat ik wil maken; We hebben die jongen nog nooit zien spelen maar iedereen heeft z’n mening al klaar. Het begint belachelijk te worden.

     • Volgens mij maak jij je nu belachelijk.
      Lauritsen hebben de scouts wel degelijk zien spelen.
      Ook al zou dat zijn, omdat ze naar Kitolano gingen kijken.
      Daarnaast zou Lauritsen obv zijn prestaties eerst naar Aberdeen gaan en heeft Sparta hem weggekaapt.
      Ofwel statistieken genoeg en ook gezien dus.

      Rosanas hebben ze niet kunnen zien spelen, omdat hij vrijwel niet gespeeld heeft. Ook geen statistieken dus. Best een verschil, hoewel jij daar blijkbaar niet aan wilt.

      Desalniettemin is hij nu onder contract en gaan we dat gewoon zien, maar het belachelijk proberen te maken van mensen die benoemen hoe het zit, hoeft ook weer niet.

      Snappie…?

     • “De mensen die benoemen hoe het zit” hebben mij totaal niet nodig; Die maken zichzelf al meer dan belachelijk met hun ongefundeerde paniekerige onzin.

      Het enige dat ik aangeef is dat je die jongen het voordeel van de twijfel moet geven en niet, zoals sommigen hier; Die jongen direct bij z’n schoenveters moet afzagen alleen omdat je hem niet kent of omdat hij weinig speelde. Dat is belachelijk en dat verdient het om belachelijk gemaakt te worden.

      Voorts blijf ik gewoon zeggen wat ik daarvan vindt, en wat jij of wie dan ook daarover te zeggen heeft zal me aan m’n royaal uitgevallen reet roesten.

     • Ik blijf ook gewoon zeggen wat ik ervan vind.
      En als er mensen zijn die zeggen dat hij de afgelopen 2 jaar weinig gespeeld heeft, op het 3e niveau in Spanje, dan mag dat van mij.

      Maar het lijkt hier bijna wel mode om diegenen dan af te zeiken.
      Daar ben jij niet alleen in.

      Ik zeg ook overal dat we het moeten gaan zien en hem de kans moeten geven.

     • Ken je http://www.transfermarkt.com ? Het valt me op dat simpele basis informatie niet wordt opgezocht door itwm-ers of item zelf.

      Ik heb mijn mening klaar dat we een eeuwig geblesseerde reservespeler van Barça B hebben gehaald die al 2 seizoenen amper voetbalt. Nog geen 2 wedstrijden in 2 seizoenen.

      Wij hebben hem nooit zien spelen. Maar Sparta ook niet. Dat kan namelijk niet. Want hij speelt nooit.

  • Detail:

   De Noor speelde 3000+ minuten op het hoogste niveau van Noorwegen als basisspeler in de 2 seizoenen voor hij naar Sparta kwam.

   Deze Manuel from Barcelona speelde 120 minuutjes (!!) op het 3e niveau (!!!) van Spanje de afgelopen 2 seizoenen.

   Natuurlijk is deze Manuel from Barcelona gewoon selectie opvulling. Maar moet dat per se uit Spanje komen? Ik zie liever een regionale back.

 10. is natuurlijk niet goed om gelijk zo jongen in de hoek te trappen, maar erg hoopvol klinkt het niet. Als ze maar niet hopeloos zijn bij Sparta. ik neem aan dat ze hem hebben bekeken, al zal het wel via een filmpje geweest zijn. Laten we het beste maar van hopen. ik ga even op zoek, naar film materiaal over hem, als die al bestaat?

 11. Ik begon enthousiast na de melding van deze speler. 2 jaar + 2 jaar als optie klonk mooi en de club waar hij speelde ook. Tot dat ik even op itwm kwam kijken en daar toch wat vervelende berichten zag over zijn blessure verleden en weinig speeltijd de voorgaande jaren . Maar goed hij krijgt de kans en misschien verrast hij ons net als sambo want die had namelijk ook het jaar ervoor niks gespeeld na een vreselijk blessure.

 12. Gezien wat Nijkamp heeft binnengehaald vorig jaar heeft hij het voordeel van de twijfel. Onze nwe trainer moet er wel een zijn die spelers beter laat voetballen anders wordt het niets gezien de aankopen tot nu toe. Je kan niets steeds pareltjes binnen halen die vrijwel niets kosten.

 13. Geen idee of de beste man kan voetballen. Maar de lijst van mislukte ex-topclub spelers is lang. Extreem lang bij Sparta. Met Aleman als meest recente voorbeeld.

  Vraag me af waarom Barcelona B en Valencia B opeens de vijver is waarin we vissen. Data? Of een bevriende zaakwaarnemer?