Sergi Rosanas maakt de overstap van FC Barcelona naar Sparta. Hij tekent voor twee seizoenen op Het Kasteel, met een optie voor nog eens twee seizoenen. De rechtsachter (22) speelde bij de Catalanen in Barcelona B, dat op het derde niveau van Spanje uitkomt. Rosanas speelde daarnaast voor Spanje O19.

Er zijn weleens weekenden dat de redactie van ITWM de wedstrijden van Barcelona B niet volledig uitkijkt. We kunnen daarom weinig zinnigs zeggen over de kwaliteiten van Rosanas. Laten we hopen dat het een geweldenaar en de van RKC gehaalde Bakari in kwaliteiten zal overtreffen. Gerard Nijkamp lijkt wel te weten waar het het over heeft en reageert op de komst van de Spanjaard: “Sergi is een rechtsback met een goede techniek, die zowel aanvallend als verdedigend sterk is. Als achtjarige stroomde hij in bij de jeugdopleiding van Barcelona, die hij volledig doorliep en waar hij veertien jaar speelde. Een doorbraak hier bleef uit, maar wij zien in hem een speler die op termijn op Eredivisieniveau van waarde kan zijn en concurrent kan zijn voor de rechtsbackpositie. Momenteel is hij nog in Spanje, volgende week zal hij naar Nederland komen en we kijken ernaar uit hem hier te ontvangen.”

Hopelijk is de nieuwe trainer volgende week bij de ontvangst aanwezig en kan onze trainer direct nog 2 of 3 nieuwe kanjers de hand schudden. Want Rosanas mag dan volledig voor het heilige rood-wit gaan. De meeste spelers die als basisspeler met Sparta wederom jacht op het linkerrijtje willen openen, wachten toch even wie er straks als hoofdcoach voor de groep staat voordat ze een contract tekenen.

Sergi Rosanas is de vierde speler die aangetrokken is voor de A-selectie. Saïd Bakari, Pelle Clement (beiden van RKC) en Django Warmerdam (van FC Utrecht) tekenden al eerder. Lokilo en Brym keren ook weer terug naar onze club en krijgen een kans om zich in de voorbereiding te bewijzen.

Abonneer
Abonneren op
238 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties