Freek van der Lee is op 84-jarige leeftijd overleden. Hij speelde 116 officiële wedstrijden voor Sparta. Niet eens zo ontzettend veel, maar de successen waren groot. Met Freek van der Lee won Sparta 2 keer de KNVB beker en ��n keer de landstitel. Hij speelde 8 Europacupwedstrijden voor onze club. Sparta speelt zondag volkomen terecht met rouwbanden. ITWM wenst de nabestaanden ontzettend veel sterkte met dit verlies.


KLIK HIER VOOR EEN MOOI VERHAAL VAN DENNIS VAN BERGEN DAT VORIG JAAR IN SANTOS VERSCHEEN

(o.a. over hoe Jayne Mansfield en de wedstrijd tegen DOS de aanzet waren voor de doorbraak van Freek van der Lee in Sparta 1)


De officiële website van onze club besteedt aandacht aan het overlijden van Freek van der Lee. Zie hieronder of klik hier

Sparta Rotterdam heeft het droevige bericht ontvangen dat Freek van der Lee op 84-jarige leeftijd is overleden. Freek van der Lee werd in 1957 gecontracteerd door Sparta en beleefde als basisspeler de grootste successen van de Kasteelclub. In 1958 en 1962 won hij de KNVB Beker en in 1959 vierde hij de landstitel van Sparta Rotterdam in de Eredivisie. In totaal speelde Freek van der Lee 96 Eredivisiewedstrijden voor Sparta, 12 KNVB Bekerwedstrijden en 8 Europacupwedstrijden. In 1963 vervolgde Freek van der Lee zijn loopbaan bij de tegenstander van aanstaande zondag, ADO Den Haag.

Tot op het laatst was Freek van der Lee een graag geziene gast op Het Kasteel waar hij bij de thuiswedstrijden en officiële evenementen zoals het Rood-Witte Mannen Diner vaak aanwezig was.

Aanstaande zondag speelt de club bij de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag met rouwbanden ter nagedachtenis aan Freek van der Lee.

Sparta Rotterdam wenst de familie, vrienden en kennissen van Freek van der Lee enorm veel sterkte met het verlies van deze Oer-Spartaan.

Lees HIER de editie van Kasteelkanjers uit 2018 over Freek van der Lee.

Bron: www.sparta-rotterdam.nl

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties