Sparta heeft momenteel drie spitsen: Ache, Dervisoglu en Veldwijk. Maar Dervisoglu gaat onze club in januari verlaten. Veldwijk heeft aangegeven dat de kans dat hij voor 1 september vertrekt fifty-fifty is. En dan kan hij natuurlijk ook nog in de winterstop vertrekken. Kortom, Sparta wil dit seizoen nog minimaal één aanvaller aan zich binden.

En dus speuren Henk, Henk en de Spartaanse scouts stad en land af voor een aanvaller die iets kan toevoegen aan Sparta. Volgens het Eindhovens Dagblad is onze club nu uitgekomen bij Joël Piroe, de spits van Jong PSV. Sparta zou hem voor dit seizoen willen huren. Niet alleen zaten Henk en Henk afgelopen maandag (toen Jong PSV tegen Den Bosch speelde) voor Piroe op de tribune. Sparta heeft volgens het ED zelfs al contact met Piroe en PSV gehad. De gesprekken lopen dus en de deal zou zelfs deze week al beklonken kunnen worden.

Piroe heeft volgens de lokale Eindhovense krant wel oren naar een overstap naar Sparta en ook PSV zou niet onwelwillend staan tegenover een verhuurconstructie. Als iedereen wil (en geld niet het probleem is) dan komt het wel rond, zou je zo zeggen. Er is slechts één ‘maar’. PSV wil dat er een ‘bestendig ontwikkelpad’ voor Piroe klaar ligt, bij de club aan wie hij verhuurd wordt.

Sparta huurt dit seizoen al Rigo van PSV en vorig seizoen werd Laros Duarte van de Eindhovenaren gehuurd. Duarte is inmiddels overgenomen van PSV, net als Abels afgelopen winterstop de overstap maakt van PSV naar Sparta. De contacten tussen Van Stee en PSV zijn dus goed. Of Van Stee voor PSV en Piroe echter ook een ‘bestendig ontwikkelpad’ in de aanbieding heeft? We gaan het deze of komende week vast horen. Wordt vervolgd.

Van Stee wil ook nog een linksback

Van Stee wil dus nog een aanvaller, maar laat tegenover VI weten ook nog wel een linksback te willen. “Een aanvaller en een extra linksback zou prettig zijn, maar alleen als het iets toevoegt”, aldus Van Stee. Hij vervolgt: “Lassana Faye doet het prima als linkback, maar heeft nu geen concurrent. Voor Veldwijk/Dervisoglu willen we een vervanger”.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties