Vandaag is bekend geworden dat bestuurslid technische zaken Pim Verbeek op 63-jarige leeftijd is overleden. Pim Verbeek komt uit een markante Sparta familie en was sinds zijn jeugd op Het Kasteel en Nieuw Vreelust te vinden. Voor Sparta kwam hij uit in het eerste elftal in de seizoenen 1974-75 en van 1977-1980. Middenvelder Pim Verbeek had in zijn carrière als voetballer veel te kampen met hardnekkige blessures die een verdere doorbraak in het betaalde voetbal tegenhielden.

Pim Verbeek werd na zijn voetballoopbaan gymleraar en haalde zijn betaald voetbaltrainer papieren. In het betaalde voetbal was hij onder meer trainer van DS ’79, Feyenoord, FC Wageningen, Fortuna Sittard en FC Groningen. Als bondscoach was hij actief voor Zuid Korea, Marokko, Australië en Oman. Bij Sparta was hij na al eerder een jaar dat te zijn geweest bestuurslid Technische Zaken.

A.s. zaterdag zal Sparta in het uitduel met Willem II met rouwbanden spelen. Ook andere vertegenwoordigende elftallen van de club volgen dit voorbeeld.

ITWM wenst de familie, vrienden en kennissen van Pim Verbeek sterkte toe in deze voor hen zware tijd.

Condoleances kunnen via een speciale website gegeven worden: https://www.inmemoriam-pimverbeek.com/

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties