Afgelopen weken stond Sparta’s doelman volop in de belangstelling van diverse clubs als we alle berichten op de diverse voetbal-websites zo maar voor waarheid aan zouden nemen. Ook de club die in Nederland de meeste centjes tot zijn beschikking heeft leek interesse te hebben voor de vaste keeper van het Nigeriaanse Elftal. Okoye en Ajax werden veel in een adem genoemd.

Zeker nadat vaste Ajax keeper Onana in februari geschorst werd vanwege het innemen van het verboden middel Lasimac leek de belangstelling voor de Sparta doelman in de hoofdstad te groeien. In Maart informeerde Ajax bij Sparta, zo werd door Okoye bevestigd.

Een overgang van Rotterdam naar Amsterdam leek ook nog eens waarschijnlijker te worden nadat Ajax en Onana de onderhandelingen over contractverlenging begin deze week staakten.

Uiteindelijk heeft men in de hoofdstad een andere keuze gemaakt en is er gekozen voor zekerheid door de 37-jarige Pasveer van Vitesse over te nemen. Hiermee lijkt een einde te komen aan een mogelijke transfer naar Ajax voor nu. Betekent dit nu een langer verblijf van Okoye op Spangen? Dat zou mooi zijn omdat nog geen enkele Sparta-supporter de 21-jarige bewoner van de Lee Towers in het echt en in levende lijven heeft zien keepen. Morgenavond zal daar overigens voor 2.000 supporters verandering in gaan komen. Zij zullen getest en wel op 1,5 meter plaats van elkaar nemen om Sparta, met Okoye in haar midden, de aanval op de play-offs voor Europees voetbal in te zien zetten in de thuiswedstrijd tegen VVV.

De voetbalwereld zit echter vreemd in elkaar. Het zou ook nog zo maar kunnen, gezien de volle kas in de ArenA, dat men Okoye alsnog wil contracteren zodat hij samen met Pasveer de concurrentie aan kan gaan. Ook andere clubs kunnen een voortijdig vertrek bewerkstelligen als zij over voldoende cash beschikken. De prijs die van Stee zal bedingen, is ongetwijfeld hoog voor een dergelijk talent. Maar goed, vooralsnog lijkt een langer verblijf van Okoye op Spangen weer iets toegenomen.

Abonneer
Abonneren op
63 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties