Oranje ligt eruit, Sparta gaat door

29
2255

Voor veel Nederlandse voetballiefhebbers was het vandaag wakker worden met een matig gevoel. Oranje speelde slecht op het winterse WK in het warme Qatar, maar was toch ontzettend dichtbij de halve finale. Niet voor het eerst in de geschiedenis verliet het Nederlands elftal een eindtoernooi na ‘verlies door strafschoppen’.

Een start vol hoop in 2023

Oranje mag dan de harten dan niet sneller hebben doen kloppen, dat deed ons eigen Sparta de laatste maanden wel. Wat een heerlijke eerste seizoenshelft hebben we achter de rug! Het huidige plekkie 6 doet dromen van play-offs. Wie het competitieprogramma van onze club na de winterstop eens rustig bekijkt weet dat de mannen van Steijn er direct moeten staan. Binnen een maand volgen 6 tegenstanders waarin we op papier een goede kans hebben. Op 14 januari kan onze club direct al een prachtige stap zetten door de derby tegen Excelsior te winnen. Dan volgen Cambuur, RKC, NEC, Fortuna en op 12 februari het sluitstuk van een enerverende periode tegen Go Ahead. Daarna maar eens zien waar we staan en of we kunnen stunten in de ArenA.

Oh ja, voor die tijd eerst nog effe op 7 januari PSV – Sparta in competitie. En op 10 januari Sparta – PSV voor de beker. Happy New Year en zo. Komt allen! Seizoenkaarthouders mogen gratis naar binnen. De losse kaartverkoop start op 17 december. Bekerwinst in 2023……het kan nog!

Vandaag op volle sterkte oefenen tegen Twente

Om in januari 2023 er direct te ‘staan’ speelt Sparta in december vier oefenpotten tegen serieuze tegenstanders. De eerste oefenwedstrijd van onze club was er eentje tegen ADO; een ploeg van een iets minder kaliber. Sparta was oppermachtig won met 0-3. Maurice Steijn kon toen nog niet beschikken over Tobias Lauritsen, Joshua Kitolano, Mica Pinto en Koki Saito. Deze vier hadden nog iets langer vakantie omdat ze eerder wat langer door waren gegaan in verband met interlandverplichtingen. Vandaag zijn ze er in Enschede wel bij.

ADO-Sparta was een besloten oefenpot. En ook tijdens de andere drie oefenwedstrijden zijn Sparta supporters helaas niet welkom. Op 30 december is Westerlo – Sparta een besloten oefenpot en dat geldt ook voor is Sparta – Vitesse van 22 december. Op Het Kasteel zijn trouwens geen supporters welkom werkzaamheden in en aan het stadion. De publieksingangen worden vernieuwd en aan de Denis Neville zijde wordt gewerkt aan verbetering van het sanitair en de cateringfaciliteiten. Allemaal goede zaken voor ons als supporters; dus nou ja, dat valt te accepteren. Laten we hopen dat we in januari de verbeteringen gaan zien!

Twente supporters kunnen vandaag wel een oefenpot van hun cluppie aanschouwen Bij Twente – Sparta worden zo’n 5.000 Twente supporters verwacht. Zaterdagmiddag 17:00 uur. Biertje erbij. Even ouwehoeren over het WK, je cluppie en de rest van het leven. Dat hadden veel Spartanen ook wel gewild in deze decembermaand. Helaas zal het niet zo zijn. Dat er in Enschede geen uitsupporters welkom zijn heeft dan weer te maken met ongeregeldheden eerder dit jaar rondom Sparta – Twente (1-1). Een kleine groep idioten verpestte het weer eens voor de goedwillenden. Niet alleen voor Sparta supporters heeft het consequenties. Bij een volgende Sparta – Twente zijn er minder Twente supporters welkom, is er vrijwel zeker sprake van een verplichte buscombi voor Twente supporters en zal er in het uitvak geen bier te verkrijgen zijn met de welbekende 5 % erin. Ook aan Tukkerzijde kunnen de ‘goeden’ dus weer eens onder het gedrag van de ‘kwaden’ leiden.

Twente – Sparta begint vandaag om 17:00 uur. Jason Lokilo heeft er in ieder geval zin in. Hij was tijdens Sparta – ADO al in vorm, wil zich laten zien in de oefenwedstrijden, om zich zo uiteindelijk proberen terug te knokken in de basis. Makkelijk zal dat niet worden. De concurrentie voor hem is aanzienlijk.

Abonneer
Abonneren op
29 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties