Morgen volgt nog een voorbeschouwing. De laatste op 2021. Een raar jaar met een nogal eens muterend virus, dat ons wederom grote delen van het jaar van de tribunes afvielt. Niettemin was er de vreugde na het beste seizoen sinds 25 jaar. In het bizarre jaar 2021 wist Sparta ook nog eens mooie bedragen binnen te halen, of het uitzicht op geld – wat volgend jaar volgen er nog wat Harroui en Okoye centjes. Niets aan de hand dus, zou je denken. Vergeleken met veel concurrenten staat Sparta er financieel uitstekend voor. Toch staat er een matige selectie, die volkomen terecht op plek 17 staat.

Gelukkig is Sparta niet de enige matige ploeg. We bivakkeren tussen een lamme en twee blinden, te weten RKC, Fortuna en PEC. Het afzakkende Willem II en het matige Heracles zijn voor na de winterstop ook nog niet uit het vizier. En dus mogen we hopen.

RKC staat met drie punten meer en nagenoeg hetzelfde doelsaldo op de vijftiende plek in de eredivisie. Sparta staat zeventiende. Winnen we van Fortuna, dan klimmen we naar plek 15. Want we gaan er even vanuit dat Fortuna verliest in Amsterdam. Plek 15 is veel minder dan we na vorig seizoen hadden gehoopt, maar meer dan menigeen van ons een paar weken geleden had durven dromen. Een degelijk plek waarbij, met drie uitstekende aanwinsten erbij, Sparta de laatste drie nog wel kan ontlopen. Een plek die hoopt biedt voor Spartanen en onze nieuwe TD Gerard Nijkamp. Moeten nog wel even de Brabo’s verslagen worden. Wint RKC, dan dan staan we 6 punten achter op de Waalwijkers. Daar willen we niet aan denken. Winst. Dat is nodig. Hoe? Dat maakt niet uit. Fijne Kerst? Prima, als er maar drie punten komen. Winst. Dat is het enige dat donderdag telt.

Sparta – RKC begint donderdag 23 december om 21:00 uur op een leeg Kasteel. Edwin van de Graaf fluit. Van Dongen & Van Kampen zijn de vlaggende mannen. Vierde official is het heerschap Rozendal. De VAR is Gansner en niemand minder dan Van de Ven is de laatste AVAR van 2021 op Het Kasteel!

Abonneer
Abonneren op
89 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties