Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het dan ook echt bekend geworden. Gisteren werd tijdens een persconferentie door premier Rutte bekend gemaakt dat evenementen, waaronder die van het betaald voetbal, niet eerder dan 1 september opnieuw mogen plaats vinden. Morgen vergaderen de eredivisieclubs hierover welke gevolgen dat heeft voor de huidige competitie en voor volgend seizoen.

Zoals we gisteren al schreven is het niet duidelijk welke keuze Sparta heeft gemaakt en in welk kamp zich aan sluit. Gaat het voor een eredivisie van 20 clubs of gaat Sparta zich scharen achter Heracles en FC Groningen, die daar geen voorstander van zijn.

Ook hier, net zoals in de rest van de samenleving, duivelse dilemma’s, waar een keuze gemaakt dient te worden.

Sparta heeft gisterenavond op haar website laten weten dat het zo snel mogelijk wil laten weten, zodra de clubs een akkoord hebben bereikt, wat het gaat doen met de reeds aangeschafte (seizoen)kaarten.


Bericht Sparta Rotterdam:

Premier Mark Rutte heeft in zijn gehouden persconferentie op dinsdag 21 april medegedeeld dat vergunning verplichte evenementen tot 1 september geen doorgang zullen vinden. Wedstrijden in het Betaald Voetbal behoren tot deze evenementen. In het belang van de gezondheid van iedereen is er uiteraard begrip voor dit onvermijdelijke besluit.

Aankomende vrijdag is er een overleg gepland met de belanghebbenden in het voetbal, waaronder de clubs, KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie, over wat de gevolgen zijn voor het profvoetbal in Nederland.

Zodra er overeenstemming is bereikt zullen wij alle fans informeren en mogelijke vragen beantwoorden. Dit geldt ook voor vragen over hoe om te gaan met reeds gekochte (seizoen)kaarten voor de wedstrijden die als gevolg van de coronamaatregelen niet meer met publiek gespeeld kunnen worden.

Sparta Rotterdam zal met de collega clubs, de KNVB en haar stakeholders tot gezamenlijke oplossingen en besluiten moeten komen om voetbal op Het Kasteel voor het aankomende seizoen en jaren nog hierna te waarborgen. Wij vragen nogmaals om het geduld en begrip van iedereen die de club een warm hart toedraagt.


Wat vinden jullie en wat gaan jullie doen. Vind je dat Sparta nu de competitie vooralsnog gestopt is dat je dan een compensatie of je geld terug zou moeten krijgen? Of laat je het gewoon aan je voorbijgaan omdat je het kan missen en omdat Sparta je club is waarvan je weet dat ook zij in moeilijk vaarwater zitten?

We horen graag wat je keuze zal zijn en ook waarom je een dergelijke keuze zal maken.

Dit topic leent zich – eigenlijk net als alle andere topics op ITWM – niet om (politieke) oplossingen aan te dragen hoe we om moeten gaan met het coronavirus. Dergelijke berichten zullen worden verwijderd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties