Olij is geselecteerd voor het Nederlands Elftal voor de wedstrijden tegen Griekenland en Frankrijk

Onze yell: Olij in Oranje, oh, oh, ohhoho, imponeerde journalist Bob Hermus van het AD zoveel dat hij er een heel artikel aan wijdt. Want doet onze keepert dat nu bewust: een oranje truitje en broekje aan? Zijn vrouw geeft Nick Olij op zijn kloten, lezen we. Want: oranje moet het zijn.

Na de wedstrijd haast Olij zich tegen Hermus te zeggen dat er geen speciale gedachte achter de kleurenkeuze zat. “De vorige tenues werden thuis niet goed ontvangen”, geeft de doelman toe. De laatste tijd wisselde hij het nog wel eens af. Een keer in het mintgroen, een keer in het lichtblauw, maar hij werd op de vingers getikt door zijn vrouw. Lachend gaat hij verder: ,,Ja, dan krijg ik echt op mijn kloten.”

‘Groen valt weg in het gras. Blauw was het ook gewoon niet’

“Ga nou maar weer terug in het oranje”, kreeg Olij thuis te horen. De stoïcijnse Haarlemmer laat zich niet door veel kritieken beïnvloeden, maar deze nam hij toch maar wijs ter harte. ,,Ik heb het toen ook maar gedaan. Wat mij als keeper maakt, is de uitstraling. Ik moet er echt staan. Dat gevoel had ik bij die andere tenues niet. Met dat groen val je een beetje weg in het gras. Blauw was het ook gewoon niet. Dan maar weer lekker oranje.”

Abonneer
Abonneren op
16 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties