Zoals het er nu naar uitziet gaan we een zinderend slot van de competitie tegemoet. De onderste vier ploegen (waaronder Sparta) ontlopen elkaar nauwelijks. Tevens staan zowel RKC als Heracles nog binnen handbereik. Sparta eindigt het seizoen met twee krakers. Op woensdag 11 mei staat Sparta – PEC op het programma en op de allerlaatste speeldag spelen we een uitwedstrijd in Almelo tegen Heracles. Twee wedstrijden die beslissend lijken te gaan zijn. Of Heracles op dat moment nog in degradatiezorgen verkeert valt te bezien, maar de kans is sowieso groot dat Sparta nog een resultaat zal moeten behalen aldaar.

Dat zal dan zonder support vanuit het uitvak moeten gaan gebeuren, zoals de vlag er nu bijhangt. Heracles laat namelijk tot het einde van het seizoen geen uit-supporters meer toe. Wellicht beroept Heracles zich op een overmachtsclausule, maar in principe overtreden de Almeloërs hier de licentie-eisen van de KNVB. Hoofdstuk I.16, pagina 34 is vrij duidelijk;

Voor de licentiehouders uitkomend in de eredivisie en voor wedstrijden voor de play-offs en de KNVB bekercompetitie geldt een capaciteitseis met betrekking tot het bezoekersvak van:

  • ten minste 400 bij een totale capaciteit van 10.000;
  • ten minste 500 bij een totale capaciteit van 10.001 t/m 15.000;
  • ten minste 750 bij een totale capaciteit van 15.001 t/m 20.000;
  • ten minste 1.000 bij een totale capaciteit van 20.001 t/m 30.000;
  • ten minste 1.200 bij een totale capaciteit van > 30.000.

Bron:
https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/2990/richtlijn-licentie-eisen

Dat zou betekenen dat Heracles minimaal 400 uitkaarten ter beschikking moet stellen. Nu snappen we ook wel dat veiligheid voor alles gaat. Maar een uitvakkie op een andere (veilige) plek is zo gemaakt. Huur een paar lassers in, koop een paar metalen staanders en wat plexiglas en je hebt een uitvak. Kind kan de was doen. Misschien is er een Spartaanse supporter met juristenachtergrond die nog een paar uurtjes overheeft?

Abonneer
Abonneren op
46 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties