Fakederby op Scoreboard

Tuurlijk, Sparta doet het meer dan prima. Alle credits gaan uit naar de Technische staf en de Technisch Directeur. Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar vandaag zijn we toch kritisch. De derby’s zijn verworden door anonieme oefenpotjes waar wisselspelers mogen opdraven.

Blij

Waren we nog niet heel lang geleden erg blij met de 1-0 overwinning op onze buren uit Rotterdam-Kralingen. Uiteraard, we hadden in geen eeuwigheid van die lichtekooien gewonnen en dat begon behoorlijk dwars te zitten. We stonden immers al bijna een decennia droog en werden uitgelachen door de kleinste betaald voetbalclub van Rotterdam. Dat soort zaken, dat vreet aan je als voetbalsupporter. Het beleven van een overwinning op zo’n stadgenoot is dan ook extra mooi als je er al een hele lange tijd op wacht. De volgende dag kan jij op school, op je werk of tijdens je familiebezoek aan je oudoom, die toevallig die andere club aanhangt, even de bovenliggende partij zijn waarbij de ander zal moeten zwijgen. Wat een zaligheid.

Zwolle vs Go Ahead

Dat derby’s mooi zijn vertelde Gerard Nijkamp aan de aanwezige Sparta supporters op de forumavond in het supportershome. Dat soort wedstrijden greep ‘m bij de keel. Speciale wedstrijden, die IJsselderby’s, vond de technische baas van Sparta. Het deed ‘m zeker wel wat. En Gerard Nijkamp weet als geen ander dat PEC – Go Ahead of GO Ahead – PEC nooit zullen worden uitgekozen als oefenmateriaal. Teveel emotie en het speciale karakter van een dergelijke wedstrijd.

Sentiment mag niet de boventoon voeren, het sportieve geldt

Dat onze technisch directeur er anders in staat als het gaat om oefenwedstrijden van Sparta, daar in was hij erg duidelijk in november. Pragmatisme en sportieve doelstellingen gaan boven het sentiment. Dus een Excelsior – Sparta of een Sparta – Feyenoord: prima oefenpotjes. Vraag is: worden de Rotterdamse derby’s hiermee geen kwaad aan gedaan? Wordt het speciale karakter van deze wedstrijden niet de nek omgedraaid? Eigenlijk wel als je dit soort derby’s als oefenpotjes gaat beschouwen.

Wisselspelers

Vanmiddag was er weer een potje tegen Excelsior. Zoals dat tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is, worden deze wedstrijden niet aangekondigd en zijn ze altijd besloten. Moet ITWM er dan verslag van doen? Liever niet, dit soort wedstrijden zou je het best moeten negeren. Maar goed, de redactie van ITWM is de beroerdste niet en is altijd in voor wat copy/paste gedrag als het gaat om dit soort nepderby’s. Vandaar dat we een linkje plaatsen, zodat jullie het wedstrijd verslag, waarbij elftal werd opgesteld met wisselspelers, op spartarotterdam.nl kunnen lezen. Veel plezier met de 2-1 nederlaag.

Abonneer
Abonneren op
9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties