Sparta heeft allerlei samenwerking-verbanden met regionale voetbalclubs. Dat doet Sparta – als we de website van de club er op na lezen – vooral vanuit het goede doel. Het zijn vooral de amateurclubs die naar een hoger niveau kunnen schakelen als ze samenwerken met onze club. En dan gaat het met name over de jeugd 🙂

Uiteraard gaat voor niets de zon op en is het allemaal meer dan dat. Loopt er buitensporig talent rond bij een van die clubs, dan zit Sparta er natuurlijk dichter bij dan wie ook. En dat is hard nodig, want de jeugdopleiding staat behoorlijk stil. Er wordt nagenoeg niets afgeleverd sinds Gerard Nijkamp het roer vanHenk van Stee heeft overgenomen. Had van Stee dan toch gelijk dat de opleiding niet functioneert. Als er de komende twee jaar niet wordt geleverd dan zal de rekensom van Manfred Laros ook niet meer vol te houden zijn en is de jeugd te duur….

Omdat te voorkomen is het goed dat er dus weer een club is gevonden waarmee een samenwerkingsverband wordt opgezet. Dit keer is het de beurt aan de Christelijke Voetbal Vereniging Berkel, uit het gelijknamige dorp Berkel en Rodenrijs, dat in de rook van Zestienhoven ligt.

Sparta meldt het volgende over de samenwerking:

Sparta Rotterdam heeft in CVV Berkel een nieuwe partner gebonden voor de jeugdopleiding. De vereniging uit de Gemeente Lansingerland tekent een overeenkomst tot 2025. Met CVV Berkel bindt Sparta Rotterdam een grote amateurvereniging met zes velden, 24 kleedkamers en bijna 800 leden. Het eerste elftal van CVV Berkel komt uit in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal.
Hoofd Opleiding van Sparta Rotterdam, Jason Oost, reageert op de samenwerking met de nieuwe partner: ‘CVV Berkel is een zeer mooie toevoeging aan ons partnerbestand, want in de Gemeente Lansingerland vinden we ook veel Spartanen die ook vaak Het Kasteel bezoeken. We kijken er naar uit om onze kennis, ervaring en know-how te kunnen delen met iedereen bij de vereniging. CVV Berkel sluit goed aan bij de normen en waarden van Sparta Rotterdam en daarom hebben we elkaar ook gemakkelijk kunnen vinden.’

TOGB

Goed om te lezen dat we veel supporters in de gemeente Lansingerland hebben en de twee grootste voetbalclubs van Berkel & Rodenrijs aan Sparta hebben weten te binden. Want naar CVV Berkel is TOGB dus ook partner van de jeugdopleiding. Lansingerland is vanaf vandaag dus Sparta-land. We denken dat het niet lang zal duren voordat BVCB (Bergschenhoek) en Soccer Boys (Bleiswijk) zich ook aan zullen sluiten!

Abonneer
Abonneren op
53 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties