We wachten eigenlijk op wat mooie berichten vanaf het transferfront voor de A-selectie. Ongetwijfeld gaan we daar de komende weken en maanden nog veel over horen. Maar voor nu moeten we het het even doen met jonge spelers die contracten krijgen.

Dylan Chigharoe tekent voor 3 seizoen

Middenvelder Dylan Chigharoe heeft een contract voor drie seizoenen getekend op Het Kasteel. De jeugdinternational (16) speelt al sinds de jongste jeugd bij Sparta.

Jeroen Rijsdijk reageert via www.sparta-rotterdam.nl op de contractondertekening. ‘Dylan is een speler waarin we het erg zien zitten. Het is een beloftevolle jongen, die indruk maakt en waar we veel vertrouwen in hebben, dat willen we als club graag naar hem uitspreken.’

Brouwer, Drakpe en Overman blijven

Eerder liet Sparta al weten dat Augustin Drakpe (20) tot de zomer van 2024 is vastgelegd. De verdediger tekende voor twee seizoenen, met een eenzijdige cluboptie voor nog een seizoen. Drakpe maakte dit seizoen zijn debuut in de Eredivisie.

Gaultiér Overman (21), de linksachter van Jong Sparta, heeft tot en met 30 juni 2023 een contract getekend. En ook in zijn contract is een cluboptie voor nog een jaar opgenomen.

Gerard Nijkamp over de nieuwe verbintenissen van de spelers van Jong Sparta. ‘Augustin heeft een goed jaar doorgemaakt’, vertelt de TD, ‘zijn invalbeurt tegen Twente was hiervoor een mooie beloning. Hiermee willen we hem nog verder belonen voor zijn harde werken en de doorgemaakte ontwikkeling. We hopen dat hij de ingezette lijn een passend vervolg kan geven en van waarde kan zijn.’ Over Gaultiér Overman: ‘Bij Jong Sparta heeft Gaultiér laten zien dat hij over kwaliteiten beschikt. Ook voor hem geldt dat we de gezamenlijke ambitie hebben dat hij het komende seizoen zijn ontwikkeling door gaat zetten.’

Patrick Brouwer (21) tekende in mei zijn eerste profcontract, voor twee seizoenen, met een eenzijdige cluboptie voor een extra jaar. De eenzijdige cluboptie lijkt inmiddels de standaard. Een goede zaak vanuit Sparta bezien. In de zomer van 2017 maakte Brouwer de overstap van Alphense Boys naar de jeugdopleiding van Sparta. Hij was de afgelopen 2 seizoenen een vaste waarde bij Jong Sparta en had dit het afgelopen seizoen zes goals en tien assists in 29 wedstrijden.

Gerard Nijkamp: “Patrick is bezig aan een goed seizoen en heeft dit contract afgedwongen door hard te werken. Wij zijn tevreden over hem en willen ons vertrouwen uitspreken met deze overeenkomst.”

Abonneer
Abonneren op
11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties