Sparta speelt haar laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Op de familiedag is FC Emmen de tegenstander. De aftrap op Het Kasteel is om 13.00 uur.

Sparta speelde deze voorbereiding al zeven oefenwedstrijden en ging slechts één keer onderuit. Dat was vorige week in Garderen, waar de ploeg van Maurice Steijn een besloten oefenwedstrijd speelde tegen Beerschot. De Belgen wisten door een late goal een nipte overwinning te boeken. In de weken daarvoor bleef Sparta foutloos en rekende het onder meer af met Heracles en Willem II. Op trainingskamp werd de ploeg uit Almelo met 1-0 verslagen en op Willem II werd een 0-2 zege geboekt.

Met FC Emmen treft Sparta voor het eerst in de voorbereiding een tegenstander die dit seizoen ook in de Eredivisie actief is. Net als Sparta begon ook Emmen de voorbereiding met oefenwedstrijden tegen amateurs. De Emmenaren wonnen deze wedstrijden eenvoudig. Tegen profclubs beleeft de ploeg van trainer Dick Lukkien echter meer moeite. Emmen won nog van geen enkele profclub en speelde alleen tegen PEC Zwolle en Werder Bremen gelijk. Beide wedstrijden eindigde in 0-0. Tegen FC Groningen en De Graafschap ging Emmen onderuit. Groningen was met 2-1 te sterk en De Graafschap won met 3-2.

Morgenmiddag ziet Sparta ook een oude bekende terug op Het Kasteel. Michaël Heylen maakte deze zomer, na 47 wedstrijden voor Sparta gespeeld te hebben, de overstap naar Emmen. Wat ook terug is op Het Kasteel is natuurgras. Maandag werd het gras in het stadion gelegd en morgen wordt er voor het eerst in acht jaar weer op gras gespeeld.

De gehele familiedag en daarmee ook de wedstrijd, is gratis te bezoeken. Parkeren kan gratis op P5. Lees hier welke activiteiten er morgenmiddag zijn op de familiedag:

https://www.sparta-rotterdam.nl/familiedag-sparta-rotterdam-op-zaterdag-30-juli/: Vandaag: Sparta – Emmen en de De Familiedag

Abonneer
Abonneren op
49 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties