Geen voetbal, geen stadionbezoek, het zit er voorlopig allemaal niet in. Maar wat te doen met het restant van de eredivisie. Er schijnen nu diverse scenario’s klaar te leggen voor hoe de eredivisie na deze crisis weer gestalte moet gaan krijgen. Dat is interessant voer om het eens over te gaan hebben op ITWM!


Het eerste scenario, maar veruit het meest onwaarschijnlijke, is dat de competities na 6 april weer gestart gaan worden. Zoals het er nu naar uitziet is dat ijdele hoop en niemand houdt hier rekening mee

Een ander scenario dat geopperd wordt is dat er voldoende ruimte is om de competitie voor 30 juni af te ronden. Dan gelden alle regels die tot nu toe gelden ook. Het spelen met of zonder publiek is uiteraard geen issue voor het sportieve resultaat.

In het meest beroerde geval zal de competitie niet afgemaakt worden en de huidige stand bevroren wordt in de eindstand. Dan zal gelden dat de eredivisie volgend seizoen met 20 teams van start zal gaan. De nummer 17 en 18 (ADO en RKC) blijven daarmee behouden voor de eredivisie en de nummers 1 en 2 van de eerste divisie (Cambuur en De Graafschap) promoveren dan. Wat dat betekent voor het aantal degradanten aan het seizoen 2020-21 is niet bekend. Het is echter aannemelijk dat men wel terug wil naar 18 teams. In theorie komt er dan dus op neer dat dit betekent dat er in seizoen 2020-21 de nummer 19 en 20 automatisch waarschijnlijk zullen degraderen en de nummers 17 en 18 play-off gaan spelen.

Aan de andere kant van het spectrum zal Ajax (zonder dat ze als kampioen uitgeroepen zullen worden) zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions Leaugue. AZ zal dan uitkomen in de voorronde van dit prestigieuze toernooi. Feyenoord zal zich rechtstreeks plaatsen voor een ticket voor de Europa League terwijl PSV en Willem II tickets ontvangen voor de voorrondes van dat toernooi.

De bekerfinale zal in het worst-case scenario geen doorgang vinden. Pech dus voor FC Utrecht die in dit geval geen prijs zal winnen.

ITWM is benieuwd wat jullie vooral van het meest waarschijnlijke, worst-case scenario vinden?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties