Wat een heerlijke voetbalmiddag daar gisteren in Enschede. Veel goals, strijd en passie en Sparta voor minstens nog twee weken boven FC Twente. Maar ook een smetje, en met name de rode kaart die Shurandy Sambo opliep na zijn tweede gele kaart.

Het is een verhaal met verschillende waarheden. Een waarheid van de kant van Sparta en een waarheid van alles wat een warm hart heeft voor FC Twente.

Voorafgaand

Nog even terug naar de wedstrijd. Sparta krijgt net voor het verstrijken van de officiële speeltijd een vrije trap toegewezen waarvoor expert Vito van Crooij zich meldt. Hij weet wat het is en weet hoe het moet om in het einde van een wedstrijd toe te slaan. Bij elke Spartaan, maar ook bij elke Twente-adept gaat de hartslag omhoog. Weet van Crooij er gelijk van te maken of weet de, dit seizoen in topvorm verkerende Lars Unnerstall de inzet te keren.

Het is niet de Duitser die FC Twente redt, maar de lat. Echter de snel toesnellende Shurandy Sambo is de verdediging van FC Twente te snel af en schiet de bal achter de Duitser. Het is 3-3, Spartanen in de Grolsch Veste, maar ook thuis aan de buis gekuisterd kunnen hun geluk niet op. We gaan vijfde blijven en met dit elftal valt in blessure tijd misschien nog wel een grotere stunt uit te halen.

En dan?

Spartaanse lezing

  • Vito van Crooij wil doelpuntenmaker Sambo feliciteren en wordt op weg bekogeld met bierglazen
  • Sambo wil het doelpunt voor de camera vieren, is op zoek naar deze camera, ziet dat zijn maatje bekogeld wordt en keert zich richting vak-P, alwaar de iets fanatieke Twente aanhang staat, om op te komen voor zijn maatje door naar de Twente aanhang te salueren en ontvangt zelf ook de bierdouche.

Twente lezing

  • Sambo provoceert de aanhang en wordt daardoor bekogeld met bier
  • Er staat geen camera op de positie waar Sambo naar toe ging, het verhaal van Sambo klopt niet.

En nu, wel of geen beroep?

Vraag hierbij is, moet Sparta in beroep gaan tegen deze tweede gele kaart die Sambo een directe schorsing zal opleveren waardoor hij het duel tegen PSV zal missen, of zal Sparta dit gewoon maar moeten accepteren? Wat is wijsheid. Stem in de poll of laat je reactie achter.

Moet Sparta in beroep gaan tegen de tweede gele kaart van Shurandy Sambo
1040 stemmen
Abonneer
Abonneren op
40 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties