Mijnans verlaat Sparta per direct. AZ heeft hem vastgelegd tot medio 2028. Het contract van Mijnans bij Sparta liep nog door tot 1 juli 2024. Voor Mijnans was behoorlijk wat interesse. Beide clubs doen geen uitspraken over hoeveel de transfersom is. Voetbal International spreekt over een transfersom van 2,5 miljoen euro. Mocht dat het zijn, dan is het een mooi bedrag, maar ook weer niet mega. Dit mede gezien het feit dat het middenin het seizoen is en Sparta hem ook nog wel deze zomer had kunnen verkopen. Maar onze club werkt jaarlijks met een tekort op de begroting en dat financiële gat wordt zo weer gedicht. Het risico dat Mijnans geblesseerd of uit vorm zou raken en daarna flink minder waard zou worden was er natuurlijk ook. Mijnans zelf wilde ook graag. Bij AZ speelt hij dit seizoen om het kampioenschap, een stapje hoger dan Sparta en ook niet onbelangrijk voor profs: AZ betaalt beter dan Sparta. Al met al was Mijnans niet te houden en gunnen we hem het beste in de top van Nederland.

Geen speler erbij

Helemaal verrassend is het niet dat Mijnans weggaat. Het valt een beetje tegen dat Sparta geen lijstjes van haalbare spelers had klaar liggen, waar ook al contact mee was gelegd. Nu we zesde staan had je toch gehoopt op slagvaardigheid op de transfermarkt. Gisteren liet Nijkamp nog weten dat hij wilde toeslaan mocht Mijnans weggaan. Maar het blijkt allemaal te kort dag. Nijkamp wilde Patrik Wålemark (21) van Feyenoord graag huren, maar de Zweed besloot op Zuid te blijven.

De verwachting is dat we Namli zullen terugzien op de plek van Mijnans. Sparta legde eerder in deze transferwindow Pedro Alemañ (20) vast. De Spanjaard die transfervrij overkwam van Valencia zou op langere termijn de opvolger moeten worden van Mijnans. Als hij Steijn weet te overtuigen kan hij mogelijk sneller aan meer speelminuten komen. 

Geplukt van www.sparta-rotterdam.nl

Sven Mijnans verlaat Sparta Rotterdam en tekent een contract bij AZ. De clubs zijn een transfersom overeengekomen voor de 22-jarige middenvelder, die dit seizoen in alle wedstrijden in actie kwam. Hierin was hij goed voor drie assists en vijf goals.

Mijnans kwam in 2018 van Spijkenisse naar Sparta, waar hij zijn eerste wedstrijden speelde in de O19. Snel sloot hij aan bij Jong Sparta, waar hij in de Jack’s League speelde. In 2020 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie, op bezoek bij Vitesse. Het grote publiek maakte twee weken later kennis met Mijnans toen hij, uitgerekend tegen AZ, Sparta in de blessuretijd een punt bezorgde en hiermee een legendarische comeback voltooide (de 4-4, na een 0-4-ruststand). In totaal kwam Mijnans tot 86 wedstrijden in Sparta 1, waarin hij acht keer wist te scoren en twaalf assists gaf. In deze periode werd hij ook jeugdinternational: hij speelde tweemaal voor Jong Oranje.

Gerard Nijkamp reageert op de transfer van Mijnans. ‘We wisten dat er veel interesse was in Sven en dat het niet makkelijk zou zijn hem langer op Het Kasteel te houden. Uiteindelijk hebben we met AZ een akkoord bereikt over een transfersom. Dit is voor hem een mooie stap in zijn loopbaan. We willen hem bedanken voor zijn bewezen diensten in de afgelopen seizoenen en wensen hem veel succes in Alkmaar.’

Sven Mijnans heeft nog een boodschap aan zijn oude club: ‘Ik wil de club Sparta en de supporters bedanken voor de afgelopen jaren. Ik heb een mooie tijd meegemaakt op Het Kasteel en wens ze heel veel succes in de toekomst.’

Abonneer
Abonneren op
185 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties