Heel af en toe maken we op ITWM plaats voor de Spartaanse jeugdopleiding. Zo ook nu. Want Michel Breuer vertrekt. Volgens het Spartaanse persbericht is dit de keuze van Breuer zelf. Een ramp is het niet. Breuer heeft ambities en Sparta kan hem op dit moment niet de juiste plek bieden. Zo gaat het in de professionele voetbalwereld nou eenmaal. Maar toch, jammer is het wel. Even gaan de gedachten terug naar 2016. Velen dachten dat de sympathieke centrale verdediger eigenlijk niet goed genoeg meer was. Maar op eerste divisi niveau perste hij er nog één piekseizoen uit. Hij werd ontzettend gewaardeerd door ‘het Sparta publiek’ en als aanvoerder hield hij op Het Kasteel, na de overwinning tegen Jong Ajax, de schaal omhoog. Prachtige herinneringen! Hij speelde nog een jaar in de eredivisie bij Sparta en werd later trainer bij de jeugdopleiding. Nu vertrekt hij dus. Op zoek naar een club die hem als assistent wil bij het eerste elftal. We wensen hem alle goeds!

Het bericht van de officiële Sparta site:

In de trainersstaf van de Sparta Jeugdopleiding zijn komend seizoen een aantal wijzigingen. Twee jeugdtrainers gaan hun carrière voortzetten bij een andere club.

Michel Breuer, trainer van Sparta O18, is na zijn afscheid als speler van het eerste elftal gestart als assistent-trainer in de jeugdopleiding. De man die voor altijd verbonden blijft aan het kampioenschap van Sparta in 2016 was eerst twee jaar actief bij de Onder 17. Dit is het tweede seizoen bij de Onder 18 waar hij dit seizoen ook alleen de eindverantwoording heeft. In de gesprekken die de club en Michel hebben gevoerd is gebleken dat de ambitie van hem is om zich elders verder te ontwikkelen als trainer, met als voorkeur bij een eerste elftal als assistent. Dit kan Sparta hem op dit moment niet bieden. Sparta respecteert zijn beslissing uiteraard en zal op zoek gaan naar een nieuwe trainer voor de Onder 18 voor volgend seizoen.

Jordi van de Sande was afgelopen seizoen trainer van Sparta O12. Hij combineerde deze functie met een trainersfunctie bij Sparta Vrouwenvoetbal en het volgen van de cursus UEFA A. De ambitie die Jordi heeft uitgesproken is om in de middenbouw te gaan werken. Bij de jeugdopleiding van Sparta was die mogelijkheid er niet komend seizoen waardoor Jordi op zoek gaat naar een andere uitdaging na dit seizoen. De trainersfunctie bij Sparta Vrouwen zal ook opnieuw ingevuld worden komend seizoen.

Sparta Rotterdam is ervan overtuigd dat zij beiden een mooie toekomst maken in de voetbalwereld en wenst hen daarbij veel succes toe.

Abonneer
Abonneren op
43 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties