Drukte op de transfermarkt vandaag. Sparta meldt onderstaand bericht op haar website. We hebben er voor nu even niets aan toe te voegen. Welkom Metinho. Je naam rijmt op Ronaldinho, Ronaldo en Baio (kent u hem nog?). Dat belooft wat.

Sparta Rotterdam heeft de huurovereenkomst van Metinho afgerond. De 20-jarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van het Franse Troyes, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de hoogste Franse divisie. Metinho was daar zelf niet bij, hij kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Lommel SK. Eerder deze voorbereiding was hij al op Het Kasteel en speelde hij mee in vier oefenwedstrijden als stagespeler. Het proces om een werkvergunning te ontvangen is een langdurig proces dat nu afgerond wordt. Het speelgerechtigd worden bij de voetbalbond zit ook in een afrondende fase en de verwachting is dat dit uiterlijk na de interlandbreak zal zijn.

Metinho is een oud-teamgenoot van Anello bij Lommel

Metinho is geboren in Congo, maar verhuisde in zijn jonge jaren al naar Brazilië. Daar voetbalde hij bij Madureira, waarna hij in 2015 binnen kwam in de jeugdopleiding van Fluminense, een gerenommeerde club in Brazilië. Metinho doorliep daar de rest van zijn opleiding en kwam tot zijn debuut in het eerste elftal. Vervolgens maakte de middenvelder een transfer naar Europa, waarbij Metinho in 2021 tekende bij Troyes. Na acht wedstrijden in het tweede elftal van die Franse ploeg, vertrok hij vorig jaar op huurbasis naar België, waar hij ging spelen voor Lommel SK. Bij die club werd Metinho teamgenoot van Agustin Anello, die eerder deze transferwindow al naar Sparta kwam.

Centrale middenvelder die ook verdedigend een steen bijdraagt

Technisch Directeur Gerard Nijkamp over het binnenhalen van Metinho: “Metinho was ons al opgevallen als veelzijdige speler, iets dat we hebben teruggezien in de trainingen en oefenwedstrijden de afgelopen weken. Als centrale middenvelder draagt hij zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje bij. Zo had hij afgelopen seizoen vier doelpunten en drie assists in 27 wedstrijden. De City Group, waar Troyes ook onderdeel van is, en Sparta zien in Metinho een speler die op termijn ook het traject kan volgen zoals we dit met Koki Saito zijn ingegaan. Zijn eerste stappen heeft hij gemaakt in dit traject en bij Sparta kan hij hopelijk die volgende stap zetten.”

Abonneer
Abonneren op
14 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties